gost 41715
Elita
- Poruka
- 17.690
ma i ovako je skoro 10 evra kila kajmaka ko da ga od Kengurovog mleka prave mater im seljacku
'Očeš da ti ja nacedim kajmak? Kod mene u selu mnogo povoljnije.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma i ovako je skoro 10 evra kila kajmaka ko da ga od Kengurovog mleka prave mater im seljacku
p.s. a to u Merkatoru, mora da je neki dobar Kineski kajmak, poznati su oni po tome![]()
Seljacka buna...
![]()
sto je jos zanimljivije najbolji i najjeftinij kajmak trenutno je u Merkatoru a ne na pijaci ,mada mozda je juznuje drugacije
Laže k'o pas.On je neki mamut.Da je Vojvođanin jeo bi mileram(to je onaj švapski kajmak) pomešan sa švapskim sirom.mislis da ces spreciti nasilje nad demonkratama tako sto ces sabotirati ovu temu i udariti u zhal za kajmakom??? ne daj se temo!
Timočka buna je izbila sredinom oktobra 1883. skoro istovremeno u boljevačkom srezu u crnorečkom okrugu i u banjskom srezu aleksinačkog okruga, u vreme najveće zategnutosti odnosa između Radikalne stranke , koja je na izborima dobila izrazitu većinu glasova i kralja Milana. Kralj je podržavao konzervativni politički kurs i zato nije pristajao da joj poveri obrazovanje vlade, već je na čelo vlade doveo Nikolu Hristića.
Povod za bunu bilo je odbijanje vojnih obveznika, većinom seljaka, da državnim komisijama predaju stare puške, dok su nove, savremenije, trebale da budu čuvane u državnim magacinima. Na samom početku činili su to bez otpora, ali je ubrzo pod dejstvom radikalske agitacije, više sela odbilo je da na to pristane. Neka koja su to već učinila , tražila su da im se puške vrate.
Buna se najpre proširila u boljevačkom srezu i njegovom sreskom mestu, a zatim u Knjaževcu, gde su dejstvovale njene glavne vođe Marinko Ivković, sveštenik, odnosno Aleksa Stanojević, opštinski pisar, oba radikalski narodni poslanici.
pa nisam ja ogranicena seljacina koja ne vidi dalje od svog selaLaže k'o pas.On je neki mamut.Da je Vojvođanin jeo bi mileram(to je onaj švapski kajmak) pomešan sa švapskim sirom.
pa nisam ja ogranicena seljacina koja ne vidi dalje od svog sela
Inace mileram je isto sto i pavlaka i nema veze ni sa kajmakom , ni sa svapskim sirom ,procice ti zivot u neznanju![]()
Moj cukundeda je bio zapovednik garde kralja Milana za taj srez i prica se da je ganjao "bunadzije" od Zajecara do 30 km unutar Bugarske granice koliko su brzo bezali,tek kod Vidina su ih spasli BugariOvo k'o 1870 i Timočka buna, valjda smo napredovali od tog vremena... ili nismo...
Znači strašno, radikali su stvarno... no comment.![]()
Postoji velika napetost i netrpeljivost u svim sektorima drustva. Da li mislite da ce u Srbiji doci do nekih vecih nemira?
'ajde' idi pomozi dedi.Mož' da dobiješ kajmaka.Moj cukundeda je bio zapovednik garde kralja Milana za taj srez i prica se da je ganjao "bunadzije" od Zajecara do 30 km unutar Bugarske granice koliko su brzo bezali,tek kod Vidina su ih spasli Bugari![]()
'ajde' idi pomozi dedi.Mož' da dobiješ kajmaka.
Pa nisam rekao da pomogneš meni nego svom dedi.A ionako su kuko da je kajmak 10e kilo,pa reko da dobiješ džabe kad već imaš od koga.nije ti ovo Lj&S da prodajes ovde svoje pedofilske fore![]()