Модно-естетски савети

Софија

Legenda
Poruka
54.600
Знам да постоји читав пдф посвећен овим темама али пошто је овде већа флуктуација жена мислим да би теми било угодно овде. :)

Замишљена је као место на коме ћемо једне другима давати савете како коју гардеробу да укомбинујемо и за коју прилику, како да се нашминкамо уз коју одећу, прилику и доба дана, фризура која најбоље иде уз ову или ону хаљину или комбинацију....

Да кренем од себе.
Сутра ми се удаје другарица.
Хаљина је тиркизна, фазон 60-их.
Не знам у коју боју да нашминкам очи. :D
Слабо се шминкам тако даааа....

Ево хаљине /само тиркизна боја, мало краћа/, фриз ће бити идентичан као на манекенки, а ево и мојих очију тј. њихове боје/облика јер контам да је важно за процену боје сенке. :lol:

Хвала. :)

Накит ће бити тиркиз на сребру- менђушице дискретне, висеће , огрлица такође(привезак исти као минђуше), такав и прстен. :)

Хаљина има при донјем ободу црну пругицу (по обиму) па ће и ципеле бити црне, висока танка штикла, обле, са кајишићем преко риса...не могу да нађем адекватну фотку на нету. :think:

Hihihi
Mislim ako se vec ne sminkas onda samo stavi neki luminajzer ispod obrva kreon crni ili smedji untrasnji deo donjeg kapka i maskaru
Ja bih tako
Malo rumenila i labelo jer se n'a Tim svadbama mnogo cmace jede i ostalo pa se zamaze

Што Јулијану? Он еХперт?:D
Како мислиш крејон само на унутрашњи део ока? :sad2:
Ја сам за шминкање, изгледа, тотални дудук. :lol:

Sofi,

Pošto ideš na svadbu, a to je većim delom dnevna svetlost ne smeš da sijaš i da imaš prejaku šminku. Predlažem nude look-prirodan izgled.Možeš da pogledaš malo na netu.Italijanke su majstori šminke koja ne liči na šminku.

Suština je u tome da se napravi dobra podloga .Korektor na flekice ili bubuljice, na podočnjake ako imaš,bronzer i puder preko.Pre nego naneseš rumenilo jako se iskezi i gde se jagodice ispupče samo kratkim potezom povuci po 1-2 linje četkicom..ne previše . Senka može da bude sivkasto-beličasta, ali ne sjajna, već mat.Između očiju treba da je prostor veličine još jednog oka. Ako je manji onda se unutrašnji uglovi boje u svetliju senku da bi se vizuelno povećao razmak. Maskarom dobro izvuci trepavice. Sačekaj da se osuši pa ponovi nekoliko puta. E sad, da se ta jednostavnost razbije, a pošto je i svadba ruž mora da bude jak i izražajan. Uokviri usne oslovkom pa nanesi ruž. Da bi duže trajao i da ga ne pojedeš odmah stavi papirnu maramicu na usta i četkicom na kojoj je puder pređi preko maramice. To je mali, jednostavan trik, ali ipak moraš da poneseš šminku u tašnici, jer ćeš uveče sigurno moratiu da je popraviš.

Ja bih tako, a tebi želim da se lepo provedeš na svadbi i da budeš najlepša :)

Што Јулијану? Он еХперт?:D
Како мислиш крејон само на унутрашњи део ока? :sad2:
Ја сам за шминкање, изгледа, тотални дудук. :lol:
Pa julian je modni guru ovde bre
Ccc
E potrazi n'a netu orijentalno nanosenje kreona znas unutra ko arapkinje i indijke ne mogu sad n'a i phone Sam pa ne mogu da linkujem

Sofi,

Pošto ideš na svadbu, a to je većim delom dnevna svetlost ne smeš da sijaš i da imaš prejaku šminku. Predlažem nude look-prirodan izgled.Možeš da pogledaš malo na netu.Italijanke su majstori šminke koja ne liči na šminku.

Suština je u tome da se napravi dobra podloga .Korektor na flekice ili bubuljice, na podočnjake ako imaš,bronzer i puder preko.Pre nego naneseš rumenilo jako se iskezi i gde se jagodice ispupče samo kratkim potezom povuci po 1-2 linje četkicom..ne previše . Senka može da bude sivkasto-beličasta, ali ne sjajna, već mat.Između očiju treba da je prostor veličine još jednog oka. Ako je manji onda se unutrašnji uglovi boje u svetliju senku da bi se vizuelno povećao razmak. Maskarom dobro izvuci trepavice. Sačekaj da se osuši pa ponovi nekoliko puta. E sad, da se ta jednostavnost razbije, a pošto je i svadba ruž mora da bude jak i izražajan. Uokviri usne oslovkom pa nanesi ruž. Da bi duže trajao i da ga ne pojedeš odmah stavi papirnu maramicu na usta i četkicom na kojoj je puder pređi preko maramice. To je mali, jednostavan trik, ali ipak moraš da poneseš šminku u tašnici, jer ćeš uveče sigurno moratiu da je popraviš.

Ja bih tako, a tebi želim da se lepo provedeš na svadbi i da budeš najlepša :)

E ovo je odgovor.

Ne slusaj ovu gospodju kako ces da jedes pecenje i s'arme s takvim karminom omg :sad2:
A da se ljubis sa mladencima surnjajom i snajom? Ju izvinte nafrakala Sam se ajmo u vazduh ko dame :)
E za pudeur u prahu to da, da se ne sjajis posle igranja vlaskog kola :)

- - - - - - - - - -

al volish da nabodesh :))))

Sto si bezobrazan :rumenko:

- - - - - - - - - -

Ma pos'o mi je veliki
Lakse guglati preko kompa

Ja bih odradila podlogu perfektno...zavisno od podtona koze...puder u istoj nijansi, nikako tamnijoj kojom se mahom sluze sminkeri...senka boje vanile (da se ne primeti razlika u odnosu na kozu, moza da ima malene svetlucave cestice, mikro, mikro), mackasta crta uz gornji kapak, ljubicasta ili petrolej, eventualno braon/crna, ne vidim ti oci lepo da li su smedje ili crnkaste...pazljivo nanesena maskara (da se ne zgrusa ali da mnogo naglasi oko, potez u stranu pa nagore), olovka za usne u boji koze (unutar i van, to ce ti drzati usne nasminkanim ceo dan), karmin u boji koze sa malo utapkanim labellom ili sjajem radi hidratacije i spram podtona koze (ne vidim ga ovako, da li je ruzicast ili zuckast)...rumenilo mrva, mrvica...posto bih isla na mat izgled izbegla bih hajlajter jer bih isla na velike, nasmejane, izvucene oci...

Ja bih odradila podlogu perfektno...zavisno od podtona koze...puder u istoj nijansi, nikako tamnijoj kojom se mahom sluze sminkeri...senka boje vanile (da se ne primeti razlika u odnosu na kozu, moza da ima malene svetlucave cestice, mikro, mikro), mackasta crta uz gornji kapak, ljubicasta ili petrolej, eventualno braon/crna, ne vidim ti oci lepo da li su smedje ili crnkaste...pazljivo nanesena maskara (da se ne zgrusa ali da mnogo naglasi oko, potez u stranu pa nagore), olovka za usne u boji koze (unutar i van, to ce ti drzati usne nasminkanim ceo dan), karmin u boji koze sa malo utapkanim labellom ili sjajem radi hidratacije i spram podtona koze (ne vidim ga ovako, da li je ruzicast ili zuckast)...rumenilo mrva, mrvica...posto bih isla na mat izgled izbegla bih hajlajter jer bih isla na velike, nasmejane, izvucene oci...

slazem se, nishta laminat, samo parket od treshnje ili hrasta! a moze i brodski pod :)))

Haljina je kako kaze sezdesetih i taj look mi zahteva bas ajlajnerom izvucene oci (nije da zahteva, ali se uklapa), olovka za usne obavezno, ne mora ruz bas u boji koze, samo da nije prenapadan..lep provod!

Знам да постоји читав пдф посвећен овим темама али пошто је овде већа флуктуација жена мислим да би теми било угодно овде. :)

Замишљена је као место на коме ћемо једне другима давати савете како коју гардеробу да укомбинујемо и за коју прилику, како да се нашминкамо уз коју одећу, прилику и доба дана, фризура која најбоље иде уз ову или ону хаљину или комбинацију....

Да кренем од себе.
Сутра ми се удаје другарица.
Хаљина је тиркизна, фазон 60-их.
Не знам у коју боју да нашминкам очи. :D
Слабо се шминкам тако даааа....

Ево хаљине /само тиркизна боја, мало краћа/, фриз ће бити идентичан као на манекенки, а ево и мојих очију тј. њихове боје/облика јер контам да је важно за процену боје сенке. :lol:

Хвала. :)

bas je lepa haljina
najvaznije da se ti osecas opusteno,znaci ako nisi sklona jakoj sminki,nemoj da preterujes da se ne bi osecala kao klovn.
ako zelis da zablistas,a nisi vicna sminkanju,mozes da platis profi sminkerku.prosle godine sam videla devojcicu u salonu,za hiladu dinara ju je prelepo nasminkala.
naravno ,morala bi da probas pre toga da li ti se svidja

Mogla si i julianu pp da posaljes umesto da otvaras temu

Pa julian je modni guru ovde bre

Hvala, zaista. Mada mogu da se kladim da si to rekla samo zato jer je istina.

Ima ovde jedan tutorial, nemam vremena da smišljam sopstvenu majkap kreaciju. Ako ovaj ne zadovoljava, može da bira od Mamićke nešto drugo:

A ko će mene da posavetuje? Isto za svadbu.. Imam sandalice boje zlata.. Haljina će biti ili crna klasična, bez rukava ili top sa korsetom pa se širi, a kratka je, kombinacija bež - belo.. Nakit? Šminka? Oči su mi boje kestena i krupne, koža bela i imam pegice :flert:
Sa kosom ne znam šta ću, prava je, trenutno polovina jedna kraća, šiške podižem.. Možda i da se ofarbam jer mi je dosta porasla, tamno smeđa boja prirodna, a pre toga sam bila crvenokosa pa je to sad, blago rečeno, užas.. Ima posla :aha:

Back