Modne ilustracije

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ling-fendi-2010.jpg

Tanya Ling​

Fendi 2006​

mixed media on paper
42cm x 29.5cm (unframed)

Ser Norman Biskup Hartnel, KCVO (12. jun 1901 – 8. jun 1979) bio je vodeći britanski modni dizajner, najpoznatiji po svom radu za dame kraljevske porodice. Hartnell je dobio Kraljevski nalog kao Krojač kraljici Elizabeti Kraljici Majci 1940; i Kraljevski nalog kao krojač kraljici Elizabeti II 1957.

Sir Norman Hartnell Allan Warren.jpg

" Moja omiljena je bila Doris Kin u divnim haljinama koje je nosila u filmu Romansa. Haljine koje sam poznavao i tada su napravljene u Parizu, koje je dizajnirao neko po imenu Žana Lanvin – ime koje mi je tada nepoznato ali kasnije da znači magiju!"

Norman-Hartnell---fashion-designer---early-sketches

Prvi britanski 'Modni vitez', ser Norman Hartnel, bio je zaslužan za stvaranje inovativne londonske modne scene tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka.

Tokom karijere obukao je tri kraljice Ujedinjenog Kraljevstva; njegova haljina za krunisanje kraljice Elizabete II iz 1953. je ikona dizajna haljine iz sredine prošlog veka.

Odlikovan francuskom vladom 1938, Hartnel je dizajnirao kolekcije koje su uključivale klijente sa filma i bine do njegove smrti 1979.

Među njegovim mnogim talentima bili su ratnohuška komunalna odeća, spremna za nošenje, miris, milinerija, hosiery, trikotaža, cipele, šalovi i nakit.

'Kad god pomislim na prelepu odeću, pomislim na one koje je dizajnirao Norman Hartnel i koje je nosila kraljica Elizabeta tokom državne posete Francuskoj 1938. – Kristijan Dior

71150892_423523624965544_4531189565272096768_n.jpg

Back