Moderna psihologija,da ili ne

ako moze neki intrigantniji naslov daj brzo predlog jurim na tusiranje
hajmo hani, duso

hanilw7.jpg

Iz licnog iskustva tvrdim - fatalna privlacnost postoji.U svakom veku.Da li ces joj se prepustiti ili ne je stvar tvoje razumne odluke.I iskreno zalim sve one koji nesto tako nisu osetili.Nisu dovoljne reci da to opises, to jednostavno OSETIS. Mozda je to neka hemija, mozda je vezano za seks, ima hiljadu mozda.Ali sigurno je da od 1000 ljudi suprotnog pola koje upoznate, samo jedan (ili nijedan) bude taj "fatalni". Upozitivnom ili negativnom pravcu to vec uslavljavaju neke druge stvari

Како је ова залутала овде?

''Пут којим се ђере иде''...;)

nisam je citala
osecam odbojnost prema samoj ideji citanja te knjige jer masovno stvara kvazi psihologe. ako nesto ne podnosim to je kombinacija instant psihologije i google obrazovanja sa stavom "ja znam, citao sam..." sta god. ipse dixit, iliti rekao taj i taj, pa je to tako i nikako drugacije.
prihvatam da je korisna kao deo celine, teorija medju teorijama a ne alfa i omega znanja. tolika popularizacija bilo kojeg domena ne moze da bude dobra, jer mora da pojednostavi do besmislenosti mehanizme kojima se bavi. nisam za elitizam i mistifikaciju zvanja ali ne volim ni sto se kod nas svako razume u sve cim procita tri knjige i dva feljtona u novinama.

ne znam,meni je to sve nekako bljutavo,jao ne znam kako da se izrazim a da ne ispadnem snob
u smislu da mi se digne kosa na glavi kad mi kazu kako ne mogu da zive bez knjiga(a ono na polici pomenuti koeljo,pa den braun,pa put kojim se redje ide prvenac cini mi se i onda ide mirjam :lol:) i onda kao oni se tripuju da su saznali nesto mnogo bitno a nisu ni zagrebali po povrsini,nervira me taj momenat konkretno-naucio sam glagol to be i sad cu da svima pricam da govorim engleski
i mene isto
mislim daleko bilo da kazem da ne treba procitati,ali da se ne treba zadrzavati samo na tome i uzimati kao vrhunac knjizevnosti :neutral:
ustvari kad smo vec kod knjiga,da li je jos neko primetio tendenciju izdavanja idiotskih knjiga...toliko glupe knjige da ne mogu ni jednog naslova da se setim u stvari :lol: toliko puta mi se desilo da krenem da citam knjigu i da je toliko isprazna,da nikakav utisak ne ostavlja i da je cesto ostavim na pola ili procitam pa se posle pokajem zasto sam uopste pokusavala da je citam jer je bilo potpuno gubljenje vremena :neutral: a knjigu su najcesce nahvalili najstranije,ili je best seller ili tako nesto.a ono suplje ko zub.

Hm...u pravu ste, uglavnom.
Ja se bas ne gadim takvih knjiga, ali nisam ni odushevljen i prosvetljen kao neki.

Lepo je procitati, sagledati to kao jedan moguci ugao posmatranja i to je to.
Sto vise uglova, stanovista i teorija covek cuje, pre ce i tacnije formirati izbalansiran stav.

parka lamur tuzur :heart:
za svadju je bolje nesto konkretnije - da se bar podelimo u dva tabora. npr: grad vs selo, qurve vs cistunice; potencijali: kuvanje vesa ili ne/izuvanje, mobilni i preturanje / drugarice mog decka...
cudno, odavno nije bilo tema sa sexom na kutku

Back