Moćan muškarac

gospodjica14

Poznat
Poruka
7.429
Evo još jedne glupe teme za razglabanje - pa žene smo, trivijalni razgovori su nam specijalnost :lol:

Kažu da žene privlači moć. Nemalo puta na forumu se provlači teza da se žene lože na kintu, dobra kola i tralala, da ne nabrajam.
Je li bogat muškarac moćan? Ili oni koji su se uzdigli na društvenoj lestvici (političari, javne ličnosti, neko ko ima uticaj u društvu.

Smatram da moćan onaj muškarac koji je sposoban da se izbori sa životnim teškoćama, koji ne kuka, preduzimljiv je, odlučan,
visokog ličnog integriteta.

Šta je za vas moćan muškarac?

Za mene je mocan muskarac samouveren muskarac, samopostovanje bez samoprecenjivanja.
Svestan svojih moci i nemoci, ali dostojanstven, onaj ko postuje sebe i drugoga, niciji zlostavljac i niciji otirac.

Postuje sebe bez obzira na svoje nemoci i ogranicenja, dovoljno razuman i svestan da ih imaju svi.
Spreman da napreduje u okviru svojih mogucnosti. Cak nije toliko bitno ni u cemu, vec sama volja da nesto uradi sa svojim zivotom je vec veoma privlacna.

To nema bas nikakve veze sa objektivnim dostignucima, potpuno je subjektivno.

Mozda je lakse objasniti sta je mocan ako se opise nemocan.
Nemocan kuka, zali se, prebacuje odgovornost na druge, plasi se izazova, gleda na zivot crno, a na druge kriticki. Cesto i na sebe gleda kriticki pa ima utisak da mu to daje pravo da kritkuje i druge, a to je samo maska, ta navodna objektivnost i prilika da vidi sve najgore oko sebe. Ne valja mu niko, ni zene, ni roditelji, ni drzava, ni poslodavac, samo je on dobar, ali neshvacen.

Poslednja izmena:
secam se kad sam bila mladja beli mantil je bio prilicno seksi:zper:,sad bezim ko djavo od krsta
e pa da ,kad na aerodromu vidim pilote,jao :zaljubljena:
nije tema,nego mi palo na pamet

I meni je uniforma ponekad seksi :lol:
Zavisi na kome je :zper:

Sto nije tema - evo ti, policija, specijalci, vojaci, moć ili ne? I gruba sila je za nekog - moć. Naročito kad se nađe (ne dao bog nikom) u situaciji da mu egzistencija zavisi od tog i takvog.

u korelaciji ti je to jedno s drugim,te projektovane osobine su polaziste za sticanje trazenih materijalnih dobara

Misliš? Materijalna dobra najviše stiču ovi politički angažovani, a ja ih doživljavam kao poprilične ljigavce. Ne znam, za mene plivači u mutnom nisu moćni. Kao ni krimosi recimo, niti uniformisana lica - jer im moć nije zapravo u karakteru nego im je data. Bukvalno, država im dala ovlašćenja, a sa njima i moć da manipulišu ljudima, ovako ili onako.

Sve je stvar opstanka. Nagon za opstankom budi zelju za moci, jer ko je mocniji taj opstaje, taj prezivljava.
Sa druge strane, ljudsko drustvo je razvilo nesto sto se zove humanost - da se ta moc ne koristi protiv slabijih, vec da mocniji pomaze slabijem.
I, naravno da svakoj zeni prija da bude u prisustvu onoga koji je mocniji i koji je u stanju da pomogne, a ne onoga koji ocekuje pomoc.
Nema tu velike filozofije.

Evo još jedne glupe teme za razglabanje - pa žene smo, trivijalni razgovori su nam specijalnost :lol:

Kažu da žene privlači moć. Nemalo puta na forumu se provlači teza da se žene lože na kintu, dobra kola i tralala, da ne nabrajam.
Je li bogat muškarac moćan? Ili oni koji su se uzdigli na društvenoj lestvici (političari, javne ličnosti, neko ko ima uticaj u društvu.

Smatram da moćan onaj muškarac koji je sposoban da se izbori sa životnim teškoćama, koji ne kuka, preduzimljiv je, odlučan,

Odgovor je jednostavan- ne loze se sve zene na kintu, ali ima ih sasvim dovoljno da svako sa kintom moze da odabere sta mu se dopada.

Misliš? Materijalna dobra najviše stiču ovi politički angažovani, a ja ih doživljavam kao poprilične ljigavce. Ne znam, za mene plivači u mutnom nisu moćni. Kao ni krimosi recimo, niti uniformisana lica - jer im moć nije zapravo u karakteru nego im je data. Bukvalno, država im dala ovlašćenja, a sa njima i moć da manipulišu ljudima, ovako ili onako.

evo oslonio sam se na ovo sto si navela
koji je sposoban da se izbori sa životnim teškoćama, koji ne kuka, preduzimljiv je, odlučan,
zivotne teskoce,prelaz iz jednog drustveno-ekonomskog sistema u drugi
oni su savladali tu zivotnu teskocu i nasli se na vrhu
nisu kukali,moglo bi se reci da su bili preduzimljivi jer dok je vecina muskaraca cekala svoju sudbinu koju su oni krojili oni su je krojili prema svojim potrebama
odlucnost - mogla bi se shvatiti i kao preuzimanje rizika jer odredjeni rizik je postojao,u celom tom procesu ne postoji garancija da ce proci cela koncepcija,jer je puno igraca sa slicnim koncepcijama i spremnih na podmetanje noge,dakle i sama ta individua mora biti spremna na to
licni integritet - da drzi do sebe,dakle celu tu koncepciju pred ocima onih koji treba da budu podredjeni prezentovati krajnje ozbiljno i bukvalno pod moranje,ne grubijanski vec blago nametacki i da nema narusavanja autoriteta
ti na dnu koji reprezentuju moc koja im je data u vidu ovlascenja i nisu za poredjenje jer se radi o dve potpuno razlicita kocepta moci,tacnije to je podovlascenje za sprovodjenje vise instance moci

evo oslonio sam se na ovo sto si navela

zivotne teskoce,prelaz iz jednog drustveno-ekonomskog sistema u drugi
oni su savladali tu zivotnu teskocu i nasli se na vrhu
nisu kukali,moglo bi se reci da su bili preduzimljivi jer dok je vecina muskaraca cekala svoju sudbinu koju su oni krojili oni su je krojili prema svojim potrebama
odlucnost - mogla bi se shvatiti i kao preuzimanje rizika jer odredjeni rizik je postojao,u celom tom procesu ne postoji garancija da ce proci cela koncepcija,jer je puno igraca sa slicnim koncepcijama i spremnih na podmetanje noge,dakle i sama ta individua mora biti spremna na to
licni integritet - da drzi do sebe,dakle celu tu koncepciju pred ocima onih koji treba da budu podredjeni prezentovati krajnje ozbiljno i bukvalno pod moranje,ne grubijanski vec blago nametacki i da nema narusavanja autoriteta
ti na dnu koji reprezentuju moc koja im je data u vidu ovlascenja i nisu za poredjenje jer se radi o dve potpuno razlicita kocepta moci,tacnije to je podovlascenje za sprovodjenje vise instance moci

Pa da...u pravu si...ali način na koji su se snalazili je diskutabilan - s ljudske tačke gledišta.

Ne bih se složila da ljudi o kojima pričamo imaju bilo kakav, nekmoli visok lični integritet. Imaju oportunizma u ogrnomnim količinama, integriteta ne baš.

Kad Babić kaže
Vazduplohov
Meni to tako moćno zvuči :lol:

- - - - - - - - - -

Jubavi svi smo mi ljudi od krvi mesa i nervnih završetaka:lol:
niko ne može da bude moćan full time. može da teži kontroli ali da bude sve vreme besprekoran to može samo majls
ali njemu se menjaju baterije dva puta mesečno haha

Poslednja izmena:
Ne pitaj me za prvi milion a poslije ćemo pošteno .
Kome snaga leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom .
To mi je prvo palo na pamet u vezi moćnih .
A da se žene pale na moćne to je prosta činjenica jer preko
tih moćnih i one pridobijaju dio njihove moći ( gospođa ministarka ).
Mene lično zabole ona stvar i za moćne muškarce i za moćne žene .
I Hitler je bio moćan dok mu Rusi nisu zakucali na vrata .

Zaista moćni ljudi nemaju ni trunku potrebe da dokazuju svoju veličinu. Ono što sami serviraju to i progutaju, ne prebacuju u tuđ tanjir. I vare uz naravoučenije a ne uz ogorčenost i zajedljivost.
Hrabri su i dostojanstveni. Ako pomognu alale i ne očekuju ništa za uzvrat. Ako osude, nemaju duple standarde nego sopstvenim primerom pokazuju šta podržvaju a šta ne, a ne pukom teorijom.
Uvek mogu da stanu pred ogledalo i suoče se sa sobom, sa drugima je lako...
I ko kaže da takvih nema, greši. Samo su tiši u odnosu na ostale. A i to je deo moći.

Bogat :zkez:

Uvek je novac kesh imetak bio presudan da zena proceni muskarca privlacnim za nju na duge staze. A iz mog aspekta (muskog) je mocan muskarac onaj kojeg zene nisu pobedile i koji nema razumevanje za razmazenost. Meni je normalno da mi zena cisti cipele, a ne ja. Recimo kako se nisam ozenio, meni to radi keva iako ima 73 godine. To je njen posao, a ne moj. To je moc. E sad treba samo biti jos malo mocan, pa naici na zenu koja ce nastaviti tu tradiciju.

matteo-messina-denaro-costituisciti-l-5lbrt6.jpg

Pa da...u pravu si...ali način na koji su se snalazili je diskutabilan - s ljudske tačke gledišta.

Ne bih se složila da ljudi o kojima pričamo imaju bilo kakav, nekmoli visok lični integritet. Imaju oportunizma u ogrnomnim količinama, integriteta ne baš.

pazi licni integritet nije isto sto i osecaj za druge tj.opstu drustvenu odgovornost ma kako se posle upinjali da se predstave drustveno odgovornima
licni integritet u toj varijanti zapravo potire opste dobro jer se ,,drzi do sebe,, a u ovom slucaju to znaci zakinuti drugima

Mocan muskarac mi je poput reke. Pred sobom i smiruje i lomi, jednakim intenzitetom.Vidi nekoliko koraka ispred drugih. Ima sirok korpus znanja, vestina. Rad govori za njega. Spreman da kaze a i da saslusa.Nikog ne potcenjuje. Ne gradi sebe prema drugima. Lako se prilagodjava.U dobru nije u oblacima, a u zlu se ne ponizava...iznad trenutne situacije je, jer zna da nijedan momenat nije vecan.

Back