Moc psovki u srpskom jeziku

...naravno, kada su roditelji propustili da ih vaspitaju i kada nas brukaju gde stignu zaista zasluzuju da ih neko podseti na nesto sto se zove kultura.

:neutral:

Više bi volela da moje dete psuje kao kočijaš nego da se mesto toga raspravlja pesnicama, ako već mporam da biram.

A bilo bi i poželjno da psuje ustvari. Ne volim uštrogljene ljude i da mi je dete takvo to sigurno sebi ne bi mogla oprostiti.

Ima i nesto u kontekstu, ne volim one psovke gde neko nekog vredja, i krene po spisku sve, to mi je nekulturno.
Ne znam, mozda sam ja oguglao da su socne reci, ne nuzno psovke, svaka 10-ta rec u govoru.

Opet, okruzen sam ljudima koji iako imaju "socan" recnik imaju sta da ponude na intelektualnom nivou, tj. nisu neke teske prostacine da na ulici ili nekom dogadjaju "obogate" razgovor i da ih se drugi zgrozavaju i krste, a privatno je privatno i nije za javnost :mrgreen:.
A vidjam tako ljude koje ne znam, koji mi nisu bliski, i odbije me njihovo ponasanje, govor, psovke, humor, jer mi deluju prosto, sirovo, opet, mozda i ja tako delujem nekima.

Mac ima dve ostrice, bilo i bice.

Back