Moc psovki u srpskom jeziku

Koliko su vam drage, a koliko ih smatrate vulgarnima?
Da li vam presedne kada neko preterano psuje?
Ima li vam razlike izmedju muskog i zenskog psovanja?

Koristim psovke u kolokvijalnom govoru. Kada pričam sa prijateljima obavezno, to su nam kao neke uzrečice. I na forumu isto tako. Kada se psovke tako provlače bezazleno, onda ok ne smatram ih vulgarnim ni neprimerenim. Al postoji niz situacija u kome one to jesu i tu se trudim da izbegavam psovke. Mada da budem iskrena i tada često opsujem, al ne naglas. xD Nema razlike između muškog i ženskog psovanja, naravno. Bitno je samo gde, kada msm u kom tačno momentu (bitan je tajming lol) i sa pred kim psuješ. Eto, tako nekako. Valjda nisam umrsila totalno. xD

Psujem pa rasturam, a car srpskog jezika je sto mozes imati kreativne psovke, od dugmenceta forumovog do Jupiterovog satelita.

Zavisi ko psuje, ako je neko kog znam, i da je sve to u kontekstu, nema problema. Da cujem nekog na ulici da a krene po spisku sve, onako seljacki sto bi rekli, onda vec se upali lampica u glavi.

Ja volim kada zene psuju, ono ne mora da psuju ko kocijasi bas, ali kada mozes da cujes neku bezobrastinu iz njenih usta (ima to i druge prednosti :rumenko:), ali u sustini ja psujem dosta, volim mastan humor, i ako ce da koluta ocima i misli se u sebi, "joj vidi ovog prostaka jednog" onda to ne moze da funkcionise.
Najbolje sam se slagao sa devojkama koje tako znaju da izvuku neki mastan vic bez utezanja i glumljenja finoce, skroz opusteno i normalno, ne znam, jednostavno komunikacija se njima je meni bar skoro potpuno spontana, prirodna i prijatna.

A imao sam prilike da vidim tako neke "ju sram te bilo, kako se izrazavas" ali zato kada opletu one, pa skroz druga prica, nema vise, damski i ustezanja. Ako je neko stvarno tako vaspitan da nikada ne psuje, ok, postujem to, ali neko ustezanje i glumljenje finoce, ne, ne.
I ja se ustezem malo mozda javno, ukljucujci i forum, ali to valjda vise ide u vaspitanje nego u glumljenje finoce.

Poslednja izmena:
Koliko su vam drage, a koliko ih smatrate vulgarnima?
Da li vam presedne kada neko preterano psuje?
Ima li vam razlike izmedju muskog i zenskog psovanja?

Ne smeta mi kod svakoga, nekome to jednostavno stoji i zvuci onako seretski.
A ima psovki od kojih ti se zeludac prevrne, ne znam ko ih je samo smislio i grozne su.
Ja ne psujem i ne govorim "mars" i "bre", to mi je uzasno prosto i rangu sa psovanjem. Ne znam koliko moram biti besna pa da mi izleti nesto. Nekada oteram u persun ili do djavola.

Back