Mobilni telefon pravi debilne slike

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
81.539
Zašto se proizvodjači mobilnih telefona kunu u megapiksele a otpustili stručnjake za rezoluciju?
Pre neki dan videh reklamu u novinama neka dečurlija se slikala a svi ispali ko iz Černobila.
Onda videh i kod kolega da i njihovi mobilni prave debilne slike.
Pokrenuh temu jer i moj telefon pravi debilne slike....

Zavisi kako koristiš mob
Evo jedne slikane mobilnim
IMG_20190811_015407.jpg

ali sam se razočarao zašto su fotografije precizne ali neprirodne.
jer se slike manje vise obradjuju softverski..mocni prcesori to lepo sve ispeglaju ali kako god okrenemo velicina cipa i optika nikad nece moci da se meri sa pravim aparatima..ali za prosecnog "skljocalca" bolji mobilni prave sasvim zadovoljavajuce fotke.
da budem iskren i ja sve manje vuglim dslr a sve se vise oslanjam na mobilni..mrzi me :)

jer se slike manje vise obradjuju softverski..mocni prcesori to lepo sve ispeglaju ali kako god okrenemo velicina cipa i optika nikad nece moci da se meri sa pravim aparatima..ali za prosecnog "skljocalca" bolji mobilni prave sasvim zadovoljavajuce fotke.
da budem iskren i ja sve manje vuglim dslr a sve se vise oslanjam na mobilni..mrzi me :)

Pa što onda stavljaju kamere kad ne valjaju?

Можда ово буде интересантно у контексту теме...
Овде овај буцко прича о неким дубљим нивоима фотографије и овим бесним модерним телефонима од сома еврова, али мање више је све то могуће разумети у контексту ових нама доступнијих модела...

Zašto se proizvodjači mobilnih telefona kunu u megapiksele a otpustili stručnjake za rezoluciju?
Pre neki dan videh reklamu u novinama neka dečurlija se slikala a svi ispali ko iz Černobila.
Onda videh i kod kolega da i njihovi mobilni prave debilne slike.
Pokrenuh temu jer i moj telefon pravi debilne slike....
Strpi se malo, ljudi iz motorole ce vidjeti ovu temu i sve resjiti u narednom apdejtu :mrgreen:

Back