Mobilni telefon _prvi razgovor

Siemens A35 jos uvijek se sjecam kako sam ga dobio tj. platio. Ustvari bila je kombinacija :)

File:Siemens A35.jpg - Wikimedia Commons

Ne kasnim ni malo , bukvalno sam bio srednja kada sam kupio prvi mobilni.
Ti si pravi mladić :)

Moj je bio C35 , kada se setim samo lavirinta igrice a zao mi sto ga nisam sacuvao , prodao sam ga davno i kupio bolji simens.
Obozavao sam simens tada dok nije propala kompanija :hahaha:
Nije bilo ironije u pisanju. Nisi mladic od 15, ali si stariji mladic :) Uglavnom mladic u odnosu na mene.
Rekao mi je jedan jos davno da sam stari grintavi mladic :mrgreen:
Sjecam se tog mobitela i kako sam mu skinuo zastitu, samo se ne mogu sjetiti s kojim kabelom sam ga spojio na komp. Uglavnom bio je otkljucan pritiskom na tipku tj. takorec odmah.
Poslijje sam imao neku svemirsku nokiu sa sybianom i prilicno velikim ekranom za ondasnje vrijeme. Model se ne sjecam koji je bio. Jbg. godine

Nije bilo ironije u pisanju. Nisi mladic od 15, ali si stariji mladic :) Uglavnom mladic u odnosu na mene.
Rekao mi je jedan jos davno da sam stari grintavi mladic :mrgreen:
Sjecam se tog mobitela i kako sam mu skinuo zastitu, samo se ne mogu sjetiti s kojim kabelom sam ga spojio na komp. Uglavnom bio je otkljucan pritiskom na tipku tj. takorec odmah.
Poslijje sam imao neku svemirsku nokiu sa sybianom i prilicno velikim ekranom za ondasnje vrijeme. Model se ne sjecam koji je bio. Jbg. godine
Ako sam mladic sa 36 god onda ok :)
Od malena sto bi rekli sam uz te mobilne , pametne i manje pametne :lol:

😂
Ti si popio nešto.

3210 je iz 1999 a to što je u SRJ stigao kasnije to je posebna priča.
6610 je noviji od 3210

Pogledajte prilog 1321806
У Србији негде 1997 ретко ко је имао мобилни, тј.а 1994-95 су били актуелни пејџери а не мобилни телефони. 1997 је мобилни био јако скуп, а 1998 се месечни рачун за мобилни плаћао као струја, станеш у ред и плаћаш, припејд није још увек постојао. Слабо је тад вредео мобилни када је постојала само једна мрежа а то је браћа Карић и када већина људи није тада ни имала мобилни. Ниси имао ни кога да зовеш у том периоду. Тада су биле актуелне хало говорнице.

У Србији негде 1997 ретко ко је имао мобилни, тј.а 1994-95 су били актуелни пејџери а не мобилни телефони. 1997 је мобилни био јако скуп, а 1998 се месечни рачун за мобилни плаћао као струја, станеш у ред и плаћаш, припејд није још увек постојао. Слабо је тад вредео мобилни када је постојала само једна мрежа а то је браћа Карић и када већина људи није тада ни имала мобилни. Ниси имао ни кога да зовеш у том периоду. Тада су биле актуелне хало говорнице.
Да био је бел-паџет, а онда га је Карић елиминисао уз помоћ веза са властима и узео мобилну телефонију. Но кад су жути дошли обрисали
су га гумицом...

Да био је бел-паџет, а онда га је Карић елиминисао уз помоћ веза са властима и узео мобилну телефонију. Но кад су жути дошли обрисали
су га гумицом...
Нису него је Карић побегао у Русију. Што је поштен ако бежи у Русију ?

су га гумицом...
Ne bi Karic bio toliko bogat da nije imao veze sa sps-om tj Slobom.
To je bio cist monopol , zamisli da on kao privatno lice satre jedan Telekom i uvede mobilnu telefoniju davne 1994 god.

NMT mreza je zapravo 1G e to je uveo Karic preko veze u SRJ.
Inace zbog tranzicije iratova kasnili smo i u tome za svetom ... ali istina je da je tek posle 1999 krenula prava expanzija u mobilnoj telefoniji.
2G mreza a ubrzo i 3G su napravile boom i prolaz ka sve brzem i boljem standardu.
Danas zbog geopolitike nemamo jos uvek 5G ... iskreno i 4G zavrsava posao.

Back