Mobilizacija Vs Dezerteri = Kazna Vs One way ticket

Kaznene mere protiv dezertera za vreme mobilizacije

• Oduzimanje sve pokretne i nepokretne imovine

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    13
To sad kazes, a kad nagrne Orban sa severa a Dodik i Aleksandar Veliki sa juga i istoka,drugu bi pesmu pevao.
Ukoliko bi nekim slucajem pao u zarobljenistvo, odmah bi se prikljucio vojsci ali bi se gledao drzati kuhinje.
Kasnije bi na Krstarici izigravao velikog ratnog heroja i druge prozivao gdje su bili dok sam ja krvario.

Nego, podsjeca me na jednu genijalnu njemacku seriju, "Ein Herz und eine Seele" koja je adaptacija "All in the Family", ali cak mozda komicnije od originala.
Glavni lik Alfred Tetzlaff, desnicar, ne voli strance, Zidove, redovito se isprdava s SDP-njarama cijelu seriju govori kako je bio istaknuti clan Wehrmachta koji iza sebe ima neke od najpoznatijih bitaka drugog svjetskog rata, da bi se na kraju serije saznalo da je cijelo vrijeme radio u kuhinji a kraj rata docekao u bolnici zbog toga sto je po sebi slucajno prolio vrucu juhu.

Poslednja izmena:
To resava vojna policija, postoje procedure stare vekovima.

Dzingis Kan je jos
regrutovao usput porobljene i sa njima osvajao dalje
Јесте, али ми смо не тако давно имали ратове. Било је оних који су прихватили позив, било је оних који нису прихватили позив већ су се крили и бежали. Не знам колико имаш година, али верујем да знаш ко је боље прошао. Они који су били на ратишту сматрани су нижом расом од оних који су бежали. Штавише, бег од војног позива је уздигнут на неки племенит ниво, да је то као већа храброст од оних који су ишли у рат.

Са таквим искуством, искрено се бринем како би данас изгледао тај позив. Наравно не желим да до тога дође, али бојим се да би многи интернет хероји напрасно постали пацифисти и антиратни активисти.

Јесте, али ми смо не тако давно имали ратове. Било је оних који су прихватили позив, било је оних који нису прихватили позив већ су се крили и бежали. Не знам колико имаш година, али верујем да знаш ко је боље прошао. Они који су били на ратишту сматрани су нижом расом од оних који су бежали. Штавише, бег од војног позива је уздигнут на неки племенит ниво, да је то као већа храброст од оних који су ишли у рат.

Са таквим искуством, искрено се бринем како би данас изгледао тај позив. Наравно не желим да до тога дође, али бојим се да би многи интернет хероји напрасно постали пацифисти и антиратни активисти.
Zato i kazem da procedure postoje i sasvim su efikasne.
Devedesetih nisu sprovodjene

Zato i kazem da procedure postoje i sasvim su efikasne.
Devedesetih nisu sprovodjene

Тако је 90их нису спроведене, али су онда после 5. октобра сви дезертери добили амнестију. Дакле уср.ао си читаву генерацију, наградио кукавичлук, казнио оне који су испунили своју грађанску дужност, националну обавезу итд.

А данас, како би не дај Боже изгледала мобилизација. Ја сам служио са оружјем (а могао сам цивилно). Доста њих је служило цивилно, по позориштима, болницама, старачким домовима. Где нам је ратни распоред. Мени на фронту, њима, где? А све сами хероји, косовски осветници, ослободиоци. Пуне тетоваже цара Лазара, цара Душана, Обилића, а служили војску у библиотеци.

Тако је 90их нису спроведене, али су онда после 5. октобра сви дезертери добили амнестију. Дакле уср.ао си читаву генерацију, наградио кукавичлук, казнио оне који су испунили своју грађанску дужност, националну обавезу итд.

А данас, како би не дај Боже изгледала мобилизација. Ја сам служио са оружјем (а могао сам цивилно). Доста њих је служило цивилно, по позориштима, болницама, старачким домовима. Где нам је ратни распоред. Мени на фронту, њима, где? А све сами хероји, косовски осветници, ослободиоци. Пуне тетоваже цара Лазара, цара Душана, Обилића, а служили војску у библиотеци.
Tako je.
Brzo se disciplina uspostavi.
Zna vojna policija procedure

Ukoliko bi nekim slucajem pao u zarobljenistvo, odmah bi se prikljucio vojsci ali bi se gledao drzati kuhinje.
Kasnije bi na Krstarici izigravao velikog ratnog heroja i druge prozivao gdje su bili dok sam ja krvario.

Nego, podsjeca me na jednu genijalnu njemacku seriju, "Ein Herz und eine Seele" koja je adaptacija "All in the Family", ali cak mozda komicnije od originala.
Glavni lik Alfred Tetzlaff, desnicar, ne voli strance, Zidove, redovito se isprdava s SDP-njarama cijelu seriju govori kako je bio istaknuti clan Wehrmachta koji iza sebe ima neke od najpoznatijih bitaka drugog svjetskog rata, da bi se na kraju serije saznalo da je cijelo vrijeme radio u kuhinji a kraj rata docekao u bolnici zbog toga sto je po sebi slucajno prolio vrucu juhu.
Priznaj da bi voleo da te zarobi Aleksandar Veliki licno i da te veze koznim kaisevima

Nesto se prisecam kada je Milosevic radio mobilizaciju, koliko je ljudi prestalo da spava kod kuce, ili da prima preporucena pisma.. i koliko ih je zapalilo u mrsku Evropu :)
Patriotizam, cast, i slava ne mogu nadomestiti nogu, ruku, ili glavu, i kako jedan rezim pada, oni koji su pali u tom rezimu, postaju irelevantni

То је било 91-е али 99-е је било потпуно другачије - сви позвани су се одазвали

Није их додуше позвано много јер их не би имали у шта обући и обути или нечим наоружати...

Тад се одлично видело колико је ЈНА (само се тад звала војска СРЈ) била слабо опремљена и наоружана...провео сам рат у својим чизмама као и моји саборци а од оружја смо дужили ППШ и ПМ М53 (''шарац'')...ја задужио оригинални руски ТТ :mrgreen: ,из ког ли су РР-а извукли да ми је знати...

Ај добро,нисмо били на Кошарама или тако негде али горак укус је оставило то што сам видео.Кажу ''НАТО није смео да крене копнено'',срећа наша па није јер би нас згазио ко трулу јабуку
Са чиме би се супроставили?
Са ''најбољим оружјем 2.Св.рата'' како ми један мајор објашњавао :hahaha:

Е мој мајоре,па и то ''набоље оружје'' је стигло из ливнице,у задњи час је било спречено да се претопи иначе не би ни то имали...

Велику муку сам имао да научим млађе људе како се то ''оружје из филмова'' уопште користи или недај Боже расклапа...

Тако је било,...

Back