DedaStojan
Veoma poznat
- Poruka
- 12.678
Novi Jeruzalem koji salazi s neba na novu zemlju u kakvoj je vezi s tim Isusom iz Ivanova evandjelja?
Ko Japanac s Srbinom.
Ko Japanac s Srbinom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači radi se o duhovnim stanovima na nebu?gde bi bio Bog hajde razmisli
On je duhovno bice ne moze biti na Zemlji
NA sicusnom planetu oko mjeseca tamo sedi u tamigde bi bio Bog hajde razmisli
On je duhovno bice ne moze biti na Zemlji
Da.Znači radi se o duhovnim stanovima na nebu?
Pa nije rekao da ide da pravi stanove, nego da oni postoje od početka sveta.Nego jos uvek niko nije dao neki konkretan odgovor u vezi onog sto sam pitao...
...hajde da ponovim i malo "uprostim" - kakvi su ti stanovi o kojima je Isus pricao,jel to realna konstrukcija ili je mozda sve to simbolicki prikaz koji se odnosi na obezbedjivanje neke opcije za ljude a sto se realno desilo na zemlji...!?
Kada je Isus rekao da ide pripraviti te stanove,i gde se ta "gradnja" realno zavrsila ?
.

Rekao bih da je srce, ili duša...Kuća njegova ili hram njegov, šta je o Bibliji?
Eto da te pohvalim sto analiziras Biblijske stihoveIsus zidar..![]()

Dao sam konkretnog teksta kojeg i dalje ignorises a i Glasnik ti je vec pojasnio...Pa nije rekao da ide da pravi stanove, nego da oni postoje od početka sveta.
Sve je Njegovo...Kuća njegova ili hram njegov, šta je o Bibliji?

Ipak ide da pripremi.jaoj bože..
Išao bi da napravi mesto da mesta nema, ali pošto ga ima onda
neće da ide da pravi nešto što već postoji.
Al kad već ode onda će i da napravi mesto jer je pravljenje mesta
potrebno i ako ih ima i ako ih nema.
Bez tocke bi u pakao zavrsio.Ipak ide da pripremi.
Mnogi su stanovi u kući oca mojega. A da nije tako, kazao bih vam: idem da vam pripravim mjesto.
Tacka, zavrsena recenica.
A o da pocinje nova recenica.
I kad otidem i pripravim vam mjesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.
Moze se u jednoj recenici sve reci.Evo da citiram
Jovan 14
14 „Neka vam srce ne bude uznemireno. Verujte u Boga i verujte u mene.
2 U domu mog Oca ima mnogo stanova. Da nije tako, rekao bih vam. A sada idem da vam pripremim mesto.
3 Kad odem i pripremim vam mesto, ponovo ću doći i primiću vas u svoj dom, da i vi budete tamo gde sam ja.
4 A tamo kuda ja idem, znate put.“
Kako put znaju kad ne znaju tko je otac?Pa neće. Rekao im je da znaju gde on ide i da put znaju.
Što bi dolazio onda po njih da ih vodi?
Bolje cuti kada nemas sta da kazes...Bez tocke bi u pakao zavrsio.
Bravo za tebe !
A ti si Jevrej iz starog Jerusalima pa ti Novi Jerusalim spasenje?Grad Jerusalim koji ce sici sa neba od Boga na uemlju su ti stanovi.
Posle Hristovog dolaska vaskrsli verni i preobrazeni zivi idu na nebo za vreme od 1000 godina.
Posle 1000 god silaze na zemlju sa Isusom u nrbeskom gradu Jerusalimu.
Tada ih svi vaskrsli ne verujuci napadaju da ih unuste.
I tada sami u samo odbrani bivaju zauvek unisteni.
Otkrivenje 20,9 I izađoše na širinu zemlje, i opkoliše tabor svetih i grad ljubljeni. I siđe oganj s neba, i proguta ih.
Bog obnavlja zemlju pred ocima vernih.
Verni tada izlaze iz grada i naseljuju celu zemlju i sve je kao na pocetku.
To je pravi biblijski koncept.
Otkrivenje 21,2 I vidjeh grad sveti, Jerusalem novi, gdje silazi od Boga s neba, pripravljen kao zaručnica, ukrašena zaručniku svojemu. Otkrivenje 21,10 I odvede me u duhu na goru veliku i visoku, i pokaza mi sveti grad Jerusalem, gdje silazi s neba od Boga,
Jevrejima 11,9 Vjerom dođe Avraam u zemlju obećanu, kao u tuđu, i u kolibama življaše s Isakom i s Jakovom, sunašljednicima obećanja toga. Jevrejima 11,10 Jer čekaše grad koji ima temelje, kojemu je zidar i tvorac Bog.
Dobar covjek i religija to je oksimoron.Bolje cuti kada nemas sta da kazes...
Inace:
Luka 6,45 Dobar čovjek iz dobre klijeti srca svojega iznosi dobro, a zao čovjek iz zle klijeti srca svojega iznosi zlo, jer usta njegova govore od suviška srca.
Pa ovo jasno dolazi da te uzme a sad radi radi
- Mnogi su stanovi u kući oca mojega. A da nije tako, kazao bih vam: idem da vam pripravim mjesto.
- I kad otidem i pripravim vam mjesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.
Dakle, tako je. A da nije tako, onda bi rekao ovo što sledi.
Gde ili šta je to kuća njegovog oca, a šta su stanovi?
Imitacija nije stvarni poriv.Pa ovo jasno dolazi da te uzme a sad radi radi
Načisto si zatajio na ovoj temi. Ne vidim da si dgovorio na pitanja izOvo ti je posebno jak argument.
Za jednog sam čuo a da je nedeljiv to sad prvi put čujem. To kao kad neki krenu u priču da mi zbog trojstva verujemo u tri boga. Voda je jedna, svaka njena kap ali njen svaki atom čine 2 atoma vodonika i 1 kiseonika. Ne znači da ne postoje u vodi iako je voda, voda ?Mali stančić za njih male?Načisto si zatajio na ovoj temi. Ne vidim da si dgovorio na pitanja iz
uvodnog posta.
Možeš li da objasniš ''individualno stanovanje'' u jednom, nedeljivom?
Moze ako su oni njegovi fragmenti svjesti.Načisto si zatajio na ovoj temi. Ne vidim da si dgovorio na pitanja iz
uvodnog posta.
Možeš li da objasniš ''individualno stanovanje'' u jednom, nedeljivom?
Pa čim se podeli više nije jedan.Za jednog sam čuo a da je nedeljiv to sad prvi put čujem. To kao kad neki krenu u priču da mi zbog trojstva verujemo u tri boga. Voda je jedna, svaka njena kap ali njen svaki atom čine 2 atoma vodonika i 1 kiseonika. Ne znači da ne postoje u vodi iako je voda, voda ?Mali stančić za njih male?