MMF kreše preveliku administraciju ( kada vlada neće )

Ovo je vec vidjeno u saveznim organima pre neku godinu, 90% njih je trebalo najuriti, sto je i ucinjeno i ljudi uzeli debele otpremnine, i odma su 90% njih zaposlili na ugovor o delu, u tim istim saveznim organima, i kad je savezna drzava pukla, svi su presli u republicke organe, jer su se oni uselili u siv, tako da....
Bojim se da se sprema isti scenario, i prerano seirite....

I meni se čini da će biti tako, bruka i sramota, još će mmf biti pozitivac u poređenju sa ovim našim bednicima-političarima.

I meni se čini da će biti tako, bruka i sramota, još će mmf biti pozitivac u poređenju sa ovim našim bednicima-političarima.

Smrdi mi veoma na to, a vec je vidjeno, tako da me nebi cudilo. Znam ljude koji su uzeli dobre pare tada i odma poceli da rade na ugovor, a kad je pukla savezna drzava, svi su primljeni u radni odnos u republicke organe, jer nisu mogli kad su uzeli otpremnine u naredne dve godine da se zaposle u drzavnom organu, i taman ima se otcepljenje cg dobro namestilo, i sad se izgleda otpremnine potrosile, pa ajmo jovo-nanovo....

Iz pouzdanih izvora , cujem danas kako je izgledao sastanak vlade i MMFa........

Kazu ljudi, koji su bili tu oko sale za sastanke, da je bilo tragikomicno.....cim je Dinkic poceo da mrsomoodi, ovi su ga prekinuli i dali mu spisak zelja..........

1) smanjenje broja ministarstava
2) smanjenje zaposlenih u drzavnoj upravi
3) ustede u drzavnim organima za minimalno 7 %
4) zamrzavanje ( smanjenje ) plata i penzija
5) striktna kontrola MMFa, nad parama koje su nam dali
6) redefinicija budzeta , i smanjenje troskova istog za 12%

Elem, kada se Cvetko javio da nesto kaze, i njega su , onako ladno napushili , i rekli da nemaju vremena da se objasnjavaju.............ponuda je bila UZMI ILI OSTAVI !!!!!!!

Cela vlada je, podvijenih repova , nakon sastanka sisla u kafanu da se ubije od alkohola...........face iz MMFa, su otisli bez rucka, a ministrima ostavili da objasne najvecoj evropskoj administraciji , kako ce da pasu travu i da pushe qraz........:super:

MMF je car...........ono sto vlada nije htela, ovi su odradili za pola sata.......stoka iz kancelarija napolje.........:evil:

Da,ali što njima odgovara.Kako su odmah odradili zamrzavanje plata,ali po1,2 i 3 im toliko mrsko pada i baš me zanima kako će da namire stranačke službenike što svoje,što one iz prethodnih vlada koji se vucaraju po odborima,upravi i ostalim državnim organima.

Neki dan sam tražila info o nekoj republičkoj direkciji i naletim na sajt http://www.euprava.gov.yu

Pazite ovo, administracija Vlade Srbije bez ministarstava:

Канцеларија за сарадњу са медијима
Генерални секретаријат Владе
Канцеларија за придруживање Европској унији
Стална канцеларија Владе за економски развој у Бору
Стална канцеларија Владе за економски развој у Крагујевцу
Служба за управљање кадровима
Служба Координационог центра Србије за Косово и Метохију
Служба Координационог центра Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу
Служба за људска и мањинска права
Aвио – служба

Pa onda idu ministarstva sa upravama, to uglavnom znamo, neću da kopiram...pa nešto što se zove "Posebne organizacije":
1.РЕПУБЛИЧКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ЗАКОНОДАВСТВО
2.РЕПУБЛИЧКИ ЗАВОД ЗА РАЗВОЈ
3.РЕПУБЛИЧКИ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКУ
4.РЕПУБЛИЧКИ ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКИ ЗАВОД
5.РЕПУБЛИЧКИ ГЕОДЕТСКИ ЗАВОД
6. РЕПУБЛИЧКА ДИРЕКЦИЈА ЗА ИМОВИНУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
7. РЕПУБЛИЧКИ ЗАВОД ЗА ИНФОРМАТИКУ И ИНТЕРНЕТ
8. АГЕНЦИЈА ЗА СТРАНА УЛАГАЊА И ПРОМОЦИЈУ ИЗВОЗА
9. ЦЕНТАР ЗА РАЗМИНИРАЊЕ
10.ЗАВОД ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНУ СВОЈИНУ
11. ДИРЕКЦИЈА ЗА УНУТРАШЊЕ ПЛОВНЕ ПУТЕВЕ "ПЛОВПУТ "
12. ГЕОМАГНЕТСКИ ЗАВОД
13. ЗАВОД ЗА СОЦИЈАЛНО ОСИГУРАЊЕ
14. ДИРЕКЦИЈА ЗА ЖЕЛЕЗНИЦЕ

E, a onda ide nešto što se zove "Самостални републички органи и независна тела":

Повереник за информације од јавног значаја
Републичка радиодифузна агенција
Републичка изборна комисија
Социјално економски савет Републике Србије

Nije kraj :D....
Takođe, postoje i tzv. javne agencije:

Управа за заједничке послове републичких органа
Агенција за приватизацију
Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа
Републичка агенција за просторно планирање
Агенција за привредне регистре
Агенција за лиценцирање стечајних управника
Агенција за лекове и медицинска средства
Агенција за енергетику
Републичка агенција за телекомуникације
Агенција за енергетску ефикасност
Републичка агенција за мирно решавање радних спорова
Агенција за осигурање депозита, санација, стечај и ликвидацију банака
Агенција за рециклажу
Фонд за развој
Акцијски фонд Републике Србије
Привредна комора Србије
Савет за борбу против корупције
Национална служба за запошљавање

Sve navedeno je bez ministarstava!
Naravno, za sve ovo postoji uglavnom istoimeni sektori u srodnom ministarstvu :super: kao i srodni JP-ovi :super:

(Pored navedenih, republičke organe čine i skupština, predsednik, sudovi, NBS, i AP)

Evo link http://www.euprava.gov.yu/servisi/2_6_2/

Sve mi se cini da masa vas jos uvek previse naivno veruje u neke poteze Vlade koji mogu da donesu bilo kakva poboljsanja ili boljitak.
Nema od toga nista. Nema tu ni jednog iole malo sposobnijeg coveka da moze da donese prekretnicu i mudrim ekonomskim odlukama donese neke pozitivne privredne rezulrate.

Jedini pravi potez je batina. Oni ne smeju da daju ostavku, nikako. Moraju da budu oterani i zivi odrani da bi svako sledeci koji zasedne na ta mesta prvu sliku pred ocima imao kako su prosli njihovi prethodnici.

To je jedino sredstvo koje moze da nam pomogne. Sve ostalo sredstva koja se pominji nisu ni za pomena.

Poslednja izmena:
Sve mi se cini da masa vas jos uvek previse naivno veruje u neke poteze Vlade koji mogu da donesu bilo kakva poboljsanja ili boljitak.
Nema od toga nista.
Nema tu ni jednog iole malo sposobnijeg coveka da moze da donese prekretnicu i mudrim ekonomskim odlukama donese neke pozitivne privredne rezulrate.

Jedini pravi potez je batina. Oni ne smeju da daju ostavku, nikako. Moraju da budu oterani i zivi odrani da bi svako sledeci koji zasedne na ta mesta prvu sliku pred ocima imao kako su prosli njihovi predhodnici.

To je jedino sredstvo koje moze da nam pomogne. Sve ostalo sredstva koja se pominji nisu ni za pomena.

Ako budalama treba jos argumenata za budjenje:dash:......neka crknu

Па већ су почели да штеде видте да Соња Лихт постаје предсеник свека а држава је неће плаћати ,ради жена за плату из иностранства као и Чеда,ових двоје су светао пример борбе против кризе и штедње буџетских средстава

Pa neko mora da nam j.be nanu da bi se opametili...e nece vise moci "ne mogu oni mene tako malo platiti ,koliko ja mogu malo raditi",to pogotovu vazi za ove drzavne stakore.

Valjda ce i ovu ogromnu vladu smanjiti na pravu meru,ali kako kada sam jos jutros procitao da "Babojebic" preti da ce srusiti vladu ako budu njega dirali..ili na pr. kako sprciti jedno ministarstvo Mladji i njegovim `ajducima...kako mi se cini,polako se priblizava vreme da Bo Ta raspise izbore ,pa kome opanci,a kome obojci....:super::super:

Pa neko mora da nam j.be nanu da bi se opametili...e nece vise moci "ne mogu oni mene tako malo platiti ,koliko ja mogu malo raditi",to pogotovu vazi za ove drzavne stakore.

Valjda ce i ovu ogromnu vladu smanjiti na pravu meru,ali kako kada sam jos jutros procitao da "Babojebic" preti da ce srusiti vladu ako budu njega dirali..ili na pr. kako sprciti jedno ministarstvo Mladji i njegovim `ajducima...kako mi se cini,polako se priblizava vreme da Bo Ta raspise izbore ,pa kome opanci,a kome obojci....:super::super:

Oebote, još i predizborna kampanja na sav ovaj haos, pa tačno bih roknula nekog :lol:

Iz pouzdanih izvora , cujem danas kako je izgledao sastanak vlade i MMFa........

Kazu ljudi, koji su bili tu oko sale za sastanke, da je bilo tragikomicno.....cim je Dinkic poceo da mrsomoodi, ovi su ga prekinuli i dali mu spisak zelja..........

1) smanjenje broja ministarstava
2) smanjenje zaposlenih u drzavnoj upravi
3) ustede u drzavnim organima za minimalno 7 %
4) zamrzavanje ( smanjenje ) plata i penzija
5) striktna kontrola MMFa, nad parama koje su nam dali
6) redefinicija budzeta , i smanjenje troskova istog za 12%

Elem, kada se Cvetko javio da nesto kaze, i njega su , onako ladno napushili , i rekli da nemaju vremena da se objasnjavaju.............ponuda je bila UZMI ILI OSTAVI !!!!!!!

Cela vlada je, podvijenih repova , nakon sastanka sisla u kafanu da se ubije od alkohola...........face iz MMFa, su otisli bez rucka, a ministrima ostavili da objasne najvecoj evropskoj administraciji , kako ce da pasu travu i da pushe qraz........:super:

MMF je car...........ono sto vlada nije htela, ovi su odradili za pola sata.......stoka iz kancelarija napolje.........:evil:

Problem je, međutim, što MMF ne interesuju toliko državni rashodi koliko budžetski deficit. MMF obično traži od dužnika da smanji deficit, a ne potrošnju. Smanjenje potrošnje je jedan od načina da se smanji deficit.

Drugi način je relativno poznat svima.

Verovatno zbog komentara javnosti i neraspoloženja naroda,vlada poništila odluku o zamrzavanju plata i penzija,ali se vodi unutarkoaliciona borba oko smanjenja ministarstava i zaposlenih u državnim službama.Čak su doneli odluku o smanjivanju iznosa za plate direktora,honorare i bonuse kadrova u upravnim odborima,agencijama i sličnim službama,napokon konkretan potez.

Back