Mleko nije hrana za odrasle ljude

Vi vegani možete da radite šta god hoćete, ali ako organizam odraslog čoveka luči laktazu, a jedina funkcija laktaze je razgradnja laktoze, koja se od svih namirnica nalazi samo u mleku, onda je to jasna poruka da je mleko pogodno za ishranu dotičnog čoveka. Zašto bi organizam lučio hormon za nešto što je štetno ili beskorisno? Knjige mogu da lažu, ali organizam ne laže.

Dalje, da u mleku ima krvi, dobili bismo povišen nivo alkalne fosfataze u našoj krvi nakon uzimanja takvog mleka. Ovo se naravno ne dešava, jer u mleku nema krvi. Ne treba izmišljati takve stvari da bi se nešto poentiralo, posle ti ljudi ne veruju ni kad pričaš istinu, kao u onoj priči o lažljivom pastiru.

Mi vegani ne unosimo u sebe životinjske strahove. To o čemu govoriš, naime o laktozi, imaš i u kombuhi. Pa napravi taj napitak, imaš temu ovde na podforumu, ja sam je postavio. Da si u pravu, odrasle jedinke sisara bi sisale mleko. To niko ne radi. Znači ne treba im. Pa ne treba ni nama. I mi smo sisari, tačnije primati iz reda sisara.

Dalje, mleko je puno kravlje krvi, što je dokazano... http://i21.servimg.com/u/f21/19/25/11/41/gnoj10.jpg . U pitanju je prokuvano mleko sa malo krvi, ali i to je dovoljno, ako si hrišćanin, musliman ili vernik bilo koje ozbiljne religije, da ne konzumiraš takvo mleko, jer religije ne dopuštaju konzumaciju krvi, a ako si vegan naravno da nećeš da konzumiraš ni mleko, a kamoli krv u njemu. Ne vredi izmišljanje opravdanja da bi se konzumirala bilo čija krv u bilo kojim količinama. Zna se ko konzumira krv.

- - - - - - - - - -

I sad ide aplauz, kao u svakoj stranci koja na zidu drži vođinu sliku, i gde svi misle isto. :klap:

To o čemu govoriš, naime o laktozi, imaš i u kombuhi
Nema laktoze u kombuhi. Ima mlečne kiseline, ali ona nema nikakve veze sa laktozom (osim što se i jedna i druga nalaze u mleku).
Stoga, i dalje ne vidim logično objašnjenje zašto (mnogi) odrasli ljudi imaju hormon koji služi isključivo da vari mleko. Osim ako... znaš već.

Naravno, ako ti ne voliš mleko, ne moraš ni da ga piješ. Nisam ni ja neki naročiti ljubitelj svežeg mleka, ali volim sir recimo. Obožavam sir, i to svakojake vrste, od mladih do onih oštrih, plesnivih. Mislim da ljudi koji imaju netoleranciju na laktozu mnogo gube time što ne mogu da jedu sireve. (naročito u Aziji, gde ih je procentualno daleko više nego kod nas u Evropi) Znam da postoje kojekakve zamene, sirevi od ovoga i onoga, ali nije to to - nikad kopija ne može biti dobra kao original, naročito kad su sirevi u pitanju. Sir mora da bude od mleka, nema alternative.

Nema laktoze u kombuhi. Ima mlečne kiseline, ali ona nema nikakve veze sa laktozom (osim što se i jedna i druga nalaze u mleku).
Stoga, i dalje ne vidim logično objašnjenje zašto (mnogi) odrasli ljudi imaju hormon koji služi isključivo da vari mleko. Osim ako... znaš već.

Naravno, ako ti ne voliš mleko, ne moraš ni da ga piješ. Nisam ni ja neki naročiti ljubitelj svežeg mleka, ali volim sir recimo. Obožavam sir, i to svakojake vrste, od mladih do onih oštrih, plesnivih. Mislim da ljudi koji imaju netoleranciju na laktozu mnogo gube time što ne mogu da jedu sireve. (naročito u Aziji, gde ih je procentualno daleko više nego kod nas u Evropi) Znam da postoje kojekakve zamene, sirevi od ovoga i onoga, ali nije to to - nikad kopija ne može biti dobra kao original, naročito kad su sirevi u pitanju. Sir mora da bude od mleka, nema alternative.

Laktoza, mlečna kiselina, prčetina, ili štagod, imalo ili nemalo, nijedan sisar kada počne da jede svoju hranu više nikada ne pije mleko. Samo ljudi. Dakle, nema nikakvog razloga da se brani konzumacija istog. Neprirodna je i jedino što se može zaključiti jeste to da voliš da piješ krv iz mleka. Da nije tako, gledali bismo odrasle životinje kako zaskaču svoje majke ili druge ženke koje imaju mladunce, da piju njihovo mleko. To ne radi apsolutno niko. Čim pređu na svoju prirodnu hranu, odrasli sisari nikada više ne piju mleko. To što su ljudi protivprirodna stoka, pa otimaju hranu za mladunce druge vrste, i oni je konzumiraju, i još je proizvode od bolesnih i izmučenih životinja koje drže na farmama, a koje su zapravo GMO monstrumi koji nikada u životu nisu videli Sunce, je posebna sadistička priča. Inače, kravlje mleko je hrana za tele (a ne odrasle krave), kozje mleko je hrana za jarad (a ne odrasle koze), ovčje mleko je hrana za jagnjad (a ne za odrasle ovce)...

Ne razumem rečenicu "ako ti ne voliš mleko". Prezirem ga, jer sam vegan. Ako bi mi život zavisio od mleka i mlečnih proizvoda - umro bih od gladi. Ja sam pravi vegan i nemam nikakve potrebe za mlekom, pa stoga ne pijem ni biljna mleka - sojino, orahovo, lešnikovo, bademovo, pirinčano... i kakvih sve nema... Ti tvoji sirevi su ubuđano mleko. Prijatno. Dobar tek. Znaš ono, čega se pametan stidi...

Poslednja izmena:
Stari Grci i Rimljani su one koji piju mleko nazivali varvarima.

Zena manijaka Nerona, Popea kupala se svaki dan u mleku da bi bila mlada i lepa. Sa njom je uvek putovalo i 500 magarica.

86379104_516517538982735_88402478629912576_n.jpg

Donedavno je bilo opšteprihvaćeno mišljenje da je ishrana koja uključuje mleko i mlečne proizvode najbolji način da se zaštitimo od osteporoze. Međutim, sve veći broj stručnjaka dokazao je da ishrana bogata mlekom u dobroj meri doprinosi tom stanju. Prema dr Ngwaba, mleko čak slabi kosti. Dokazi pokazuju da proteini u mleku izvlače kalcijum i fosfor iz kostiju i time ih čine slabijim.

Previše mlečnih proizvoda dugo se povezivalo s problemima s kožom. Studija sprovedena na tinejdžerima, objavljena u Žurnalu Američke dermatološke akademije 2008. godine, otkriva da oni koji piju najviše mleka imaju tendenciju ka najgorem obliku akni. Veruje se da hormoni, posebno androgeni, vode do preteranog lučenja testosterona, koji stimuliše lojne žlezde da stvaraju masniju kožu koja je sklona upalama.

Mleko nije stretno za ljude koji nisu netolerantni na laktoztu,to je činjenica...sad mleko može da bude štetno ako je kontaminirano nečim što krava ili koja god životinja pojede ili joj se daje kao lek,ili suplement ili šta god,ali tu nije problem u mleku neguop u tome kako se čuva i hrani ta živpotinja koja daje to mleko.

Rečeno mi je na nekim drugim podforumima da ovu temu mogu otvoriti ovde... pa da uradim tako...

Aha ha ha ha ha ha ha... Šta sve čovek neće pročitati na Internetu. Mleko „zdrava namirnica“... ha ha ha...

http://www.makrobiotika.net/2012/01/prica-o-mleku-ili-da-li-je-mleko-zdrava-namirnica

Nemojte lagati sami sebe i druge. Ako konzumirate mleko, daleko ste od duhovnosti. Ko konzumira mleko i mlečne proizvode, a zajedno sa njima i krv i gnoj iz povređenih bradavica životinja koje se muzu, kao i životinjskih tkiva, ćelija, pa čak i fekalnih ćelija, kojih je mleko puno i prepuno, ne može funkcionisati na višim vibracijama, odnosno nalaziti se na višim nivoima svesti. I tačka. Nemam ništa protiv bilo koga, pa ni protiv ljudi koji konzumiraju mleko i robovski se obeležavaju (tetoviraju i pirsinguju), ali svi ljudi koji konzumiraju mleko i mlečne proizvode, ili se svojevoljno robovski obeležavaju (tetoviraju i pirsinguju), svesno ili nesvesno spuštaju svoje vibracije i nalaze se na nižem nivou svesti. Takvi ljudi ne mogu nama koji ne konzumiramo ni meso, ni mleko, ni jaja, kao ni industrijsku hranu sa kodom HACCP, duvan, alkohol, drogu i lekove, i ne obeležavamo se kao robovi, govoriti apsolutno ništa o višim vibracijama i nivoima svesti, naročito ako su prevaranti o kojima i o čijim prevarama su pisale novine i govorile radio stanice.

gnoj10.jpg

Ko sve ovo pročita zgadiće mu se otrov zvani mleko... i možda će imati šanse da podigne svoje vibracije i nivo svesti... Isto važi i za konzumaciju coca cole, čokolada, keksova i čipsova, u kojima se nalaze svinjske masti. Ko misli da je vegetarijanac, vegan, ili musliman, a konzumira ove i ovakve industrijske proizvode, nije ni vegetarijanac, vegan niti musliman. Kraj priče. Bojkotujmo industrijsku hranu punu svinjske masti i ostalih otrova. Ojha.

Najsmešnije je to kada vlada ove (ili neke druge) države poveća dozvoljenu količinu aflatoksina 10 puta. Aha ha ha ha ha ha ha. To je isto kao kad bi saobraćajna policija dozvolila povećanje alkohola u krvi za 10 puta. Što se mene tiče mogu ga povećati i 1000 puta, i tako totalno otrovati GMO mlekonje, jer ja nikada u životu neću ni kupiti a ni konzumirati mleko, jer mi se može tako. Kome smeta neka me tuži, ako ima muda. Da vam približim priču, dovoljno će biti da kažem kako bi ovo bilo isto kao kada bi saobraćajna policija povećala dozvoljeni procenat alkohola u krvi vozača sa 0,3 promila na 3,0 promila. Sa tolikim procentom alkohola u krvi niko ne može da sedne za volan a kamoli da upravlja vozilom. Pametnom dovoljno.

- - - - - - - - - -

Nekoliko činjenica o mleku, iz čiste logike... Dakle...

Pitanje: Da li je mleko zdravo?

Odgovor: Nije. To bi bilo isto kao da neko postavi pitanje tipa: “Da li je pečenje zdravo?” Naravno da pečeno meso ne može biti zdravo. U mleku ne postoji nijedan jedini element koji je zdrav i/ili lekovit. Morate se upoznati sa sastavom mleka da biste znali o čemu govorim. Prosečan sastav kravljeg mleka je oko 87% vode i 13% suve materije; od čega, naime od te suve materije, 3,55% otpada na belančevine i to - 3% kazein, zatim 0,5% albumin, zatim 0,05% globulin, zatim 4,2 % laktoza i 4,7 % masti. Ovde nema nikakvih lekovitih sastojaka. Ovim sastojcima niko ko konzumira mleko i mlečne proizvode ne može njegovim konzumiranjem da zadrži već dobro zdravlje ili da izleči neko oboljenje.

Pitanje: Da li je mleko kontaminirano nekim materijama?

Odgovor: Da. Mleko sa farme, odnosno mleko koje pije većina robova sistema, a koje potiče sa farma krava, puno je kravlje krvi i kravljeg gnoja, iz vimena, koja se ranjavaju mašinskom mužom, kao i ćelijama iz kravlje balege. Jadne životinje koje se muzu hrane se GMO proteinima i antibioticima, nikada u životu nisu izašle iz boksa gde provode svoj bedni život, i nikada u životu nisu videle Sunce.

Pitanje: Da li u mleku ima otrova?

Odgovor: Naravno. U industrijskom mleku nalazi se aflatoksin, često ga ima i po 10 puta više nego što je dozvoljeno propisima (što se mene tiče mogu ga povećati i 100 i 1000 puta, baš me briga, jer neću da ga pijem). Aflatoksin je otrov. Ima još nekih otrova, u manjem procentu.

Pitanje: Znači li sve ovo da mleko nije zdravo i da se ne preporučuje za upotrebu?

Odgovor: Apsolutno. Mleko je kontaminirano kravljom krvlju i gnojem, balegom, kao i aflatoksinom i još nekim otrovima.

Zaključak: Mleko je opasno po zdravlje i može se smatrati nekom vrstom otrova. Sve ostale priče nisu bitne.

Šta zaista piju oni koji piju “dugotrajno” reciklirano mleko?

Mleko sa isteklim rokom iz trgovina šalje se natrag proizvođaču, koji ima zakonsko dopuštenje da ponovi proces pasterizacije na 190°C, i da ga zatim vrati na tržište. Prema zakonu, taj proces može se ponavljati pet puta.

Proizvođač je dužan da objavi koliko puta je ponovio ovaj proces, i on ga obično objavi, ali na svoj način, znajući da niko ne pita da li je mleko prerađivano više puta. Tajna je napisana na dnu kartonske kutije, sitnim brojevima.

Reciklirano “dugotrajno” mleko:

mlijek10.jpg

Kliknite na sliku da je vidite uveličano.

Eto šta piju jadni robovi cionističkog sistema. Tuga jedna.

Pretpostavimo da je napisani broj 123456, nedostajući broj označava koliko je puta mleko bilo reciklirano. Recimo 123, 56, broj 4 nedostaje - to znači da je tom mleku 4 puta istekao rok trajanja, i da je toliko puta bilo ponovo prekuvano.

To nije sve, jer u paketu sa 12 tetrapaka, nekim pakovanjima nedostaju brojevi, a drugima ne. Ipak to znači da je cela ta pošiljka tretirana jednako.

Na taj se način firme dobro bogate i to tako što recikliraju i ponovo prodaju više puta prerađivano pokvareno mleko. Naravno bez znanja onih koji snose zdravstvene posledice.
ja sam imala na fakultetu mlekarstvo, mogu reci nesto na ovu temu
da, dozvoljena je odredjena kolicina somatskih celija ali u Srbiji je to bila znatno manja nego u SAD, pa i manja nego u EU
mi smo cak radili ranije pre svake muze test na mastitis, opet kazem to se u mnogim zemljama nije nikad radilo, kod nas je bilo obavezno
takodje aflatoksin skoro da nije smelo da ga bude ni u tragovima a ne u toj kolicini koja se sada dozvoljava, mislim da je sada 0,05, ranije je bilo 0,005
aflatoksin se dobija kao produkt pogresno skladistene hrane tj toksin iz gljivica , to se sada prska kojekakvim fungicidima pa ga vise i nema, sad se piju otrovi
mleko generalno nije stetno ako se pije u malim kolicinama, covek ne vari laktozu a i kazein koji je glavni protein u mleku je tezak za varenje
sve u svemu nije istina da domace kravlje mleko ima svega navedenog, drugo i prirodno kvarenje prokuvalog mleka npr nije stetno za coveka ali se ono ne konzumira jer je to stvar ukusa onog ko ga jede, isto je i sa kiselim mlekom pavlakom itd, to sve prave bakterije sa mlecnom kiselinom i laktozom
i za kraj, kvalitet bilo koje hrane se ne moze meriti kao onaj kvalitet i standard od pre 20 30 godina jer je sad sve biznis, samim tim se gubi kvalitet

ja sam imala na fakultetu mlekarstvo, mogu reci nesto na ovu temu
da, dozvoljena je odredjena kolicina somatskih celija ali u Srbiji je to bila znatno manja nego u SAD, pa i manja nego u EU
mi smo cak radili ranije pre svake muze test na mastitis, opet kazem to se u mnogim zemljama nije nikad radilo, kod nas je bilo obavezno
takodje aflatoksin skoro da nije smelo da ga bude ni u tragovima a ne u toj kolicini koja se sada dozvoljava, mislim da je sada 0,05, ranije je bilo 0,005
aflatoksin se dobija kao produkt pogresno skladistene hrane tj toksin iz gljivica , to se sada prska kojekakvim fungicidima pa ga vise i nema, sad se piju otrovi
mleko generalno nije stetno ako se pije u malim kolicinama, covek ne vari laktozu a i kazein koji je glavni protein u mleku je tezak za varenje
sve u svemu nije istina da domace kravlje mleko ima svega navedenog, drugo i prirodno kvarenje prokuvalog mleka npr nije stetno za coveka ali se ono ne konzumira jer je to stvar ukusa onog ko ga jede, isto je i sa kiselim mlekom pavlakom itd, to sve prave bakterije sa mlecnom kiselinom i laktozom
i za kraj, kvalitet bilo koje hrane se ne moze meriti kao onaj kvalitet i standard od pre 20 30 godina jer je sad sve biznis, samim tim se gubi kvalitet
Ja sam radio u mlekari,pored toga sto mi je sama proizvodnja hrane struka da tako kazem.
Ovde se pominju recikliirana mleka,svakakva podmetanja i pokusaji da se dokaze ne stetnost mleka i mlecnih proizvoda,nego da dokazu da su u pravu.Samo zbog toga se pisu onakvi clanci,cisto ispiranje mozga masama koji prate trendove.
Mleko naravno da nece biti istog kvaliteta,to je ceo lanac koji dovodi do toga.Biraju se sorte krava koje daju vise mleka ali losijeg kvaliteta,manje mlecne masti,itd.,prosto vise nisu isplative sorte koje daju manje mleka.Hrana je poskupela drasticno,prevoz,sanitarni uslovi za cuvanje i prevoz mleka,porezi,mnogo sta utice na to.Kao uostalom i voce i povrce,ide se na sorte koje su manje osetljive a daju vece prinose,plodove manje izlozene bolestima i truljenju.Zato nije nostalgija kad kazemo da je pre 20-30 god. sve bilo ukusnije,to je tako.

Ja sam radio u mlekari,pored toga sto mi je sama proizvodnja hrane struka da tako kazem.
Ovde se pominju recikliirana mleka,svakakva podmetanja i pokusaji da se dokaze ne stetnost mleka i mlecnih proizvoda,nego da dokazu da su u pravu.Samo zbog toga se pisu onakvi clanci,cisto ispiranje mozga masama koji prate trendove.
Mleko naravno da nece biti istog kvaliteta,to je ceo lanac koji dovodi do toga.Biraju se sorte krava koje daju vise mleka ali losijeg kvaliteta,manje mlecne masti,itd.,prosto vise nisu isplative sorte koje daju manje mleka.Hrana je poskupela drasticno,prevoz,sanitarni uslovi za cuvanje i prevoz mleka,porezi,mnogo sta utice na to.Kao uostalom i voce i povrce,ide se na sorte koje su manje osetljive a daju vece prinose,plodove manje izlozene bolestima i truljenju.Zato nije nostalgija kad kazemo da je pre 20-30 god. sve bilo ukusnije,to je tako.
upravo to, danas se i od same surutke pravi pavlaka npr
niko ne pominje mleko u prahu
niko ne pominje npr pasterizaciju meka
i da, upravo to, NE POSTOJI VISE ZDRAVA HRANA, osim ako je sami ne proizvodite i znate sta proizvodite

Back