Mleko je stetno za decu !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Arlington Road

Iskusan
Banovan
Poruka
6.496
Majcino mleko je nezamenljivo, mada je cinjenica da su ljudi jedini sisari koji nakon dojenja nastavljaju da piju mleko drugih vrsta.
Pored mesa,alkohola i cigareta, mleko je cetvrti jahac apokalipse koje napada deciji organizam. Sojino, bademovo,pirincano mleko - da, zivotinjsko mleko-ne.
Kakvo mleko deca piju ? Glavna tema na drzavnim vestima.

Pored coveka, macka je isto sisar koji vremenom ne gubi enzime koji razgradjuju mleko (da se tako izrazim), te ga mogu celog zivota piti.
Moguce je da postoji jos neki :)

Mnoge mace dobijaju proliv od mleka, pa lakše podnose ono bez laktoze.... Inače mačke imaju običaj da sisaju kuje tako da pijanje mleka druge vrste nije svojstveno samo ljudima... opet, koliko je zdravo to neam pojma...

Mnoge mace dobijaju proliv od mleka, pa lakše podnose ono bez laktoze.... Inače mačke imaju običaj da sisaju kuje tako da pijanje mleka druge vrste nije svojstveno samo ljudima... opet, koliko je zdravo to neam pojma...
Па и пси када им се укаже прилика сисају краве, овце или козе.
Већ годинама један дневни оброк мојим џукцима је на њих троје(сви су око 20так кг) векна хлеба од 600г преливена са 1,5Л пресног, тек помуженог млека.
Матора керушица има 14,5 година и сасвим је ОК иако пије то ,,опасно" млеко.
А ни мачке нису гадљиве на млеко.

plazma-i-mleko.jpg
[/IMG]

Па, добро, људи, где само налазите ова глупа истраживања?
Вековима се живело на месу и млеку, живели људи по 100 година, умирали "од старости" и сад се нађе неки квази-научник који тврди да није нормално и здраво пити млеко?
Што више истраживања се ради, то је мање ствари дозвољено и здраво. Испаде да ћемо ускоро смети само да пасемо траву.
Е, па, у инат њима, ја ћу живети онолико колико ми је онај одозго одредио, а за то време ћу јести нездраву и укусну храну.:whistling:
А волим и канцерогени роштиљ.

Вековима се живело на месу и млеку, живели људи по 100 година, умирали "од старости" и сад се нађе неки квази-научник који тврди да није нормално и здраво пити млеко?
Што више истраживања се ради, то је мање ствари дозвољено и здраво. Испаде да ћемо ускоро смети само да пасемо траву.
Е, па, у инат њима, ја ћу живети онолико колико ми је онај одозго одредио, а за то време ћу јести нездраву и укусну храну.:whistling:

A vidiš, ti što žive 100 god verovatno su muzli svoju kravu, koja po ceo dan pase na nekoj livadici itd.... Mleko koje mi pijemo nije videlo kravu, ili možda jeste, ali onu nakljukanu hormonima, antibioticima, kojoj je životni vek 100x skraćen od tretmana radi povećanja profita....

Informamacija je sa drzavnih vesti hrt, sada ako je za tebe hormon rasta,antibiotici i ostala hemija ok ....

A vidiš, ti što žive 100 god verovatno su muzli svoju kravu, koja po ceo dan pase na nekoj livadici itd.... Mleko koje mi pijemo nije videlo kravu, ili možda jeste, ali onu nakljukanu hormonima, antibioticima, kojoj je životni vek 100x skraćen od tretmana radi povećanja profita....
А шта је од онога што нам је данас доступно од хране видело здрав узгој? По тој логици, заиста би требало да се преселимо у планине и пасемо траву.
Ако кренемо да размишљамо на тај начин, треба да избацимо из употребе и поврће и воће са пијаца, јер им се не зна порекло, месо јер му се исто не зна порекло, као и млеко које је штетно. Па, шта, онда људи да једем?

Informamacija je sa drzavnih vesti hrt, sada ako je za tebe hormon rasta,antibiotici i ostala hemija ok ....

Не, за мене хемија уопште није ОК, али је свуда око нас. Чак и у ваздуху који удишемо. Од тога не можемо побећи.

Ја бих сада поставила једно друго питање: како то да нико у Србији није дигао фрку око дозволе и потписивања уговора о увозу генетски модификоване хране и семена?
То ће нас на дуже стазе уништити, ово са млеком и осталим трицама и кучинама је замагљивање.

Poslednja izmena:
А шта је од онога што нам је данас доступно од хране видело здрав узгој? По тој логици, заиста би требало да се преселимо у планине и пасемо траву.
Ако кренемо да размишљамо на тај начин, треба да избацимо из употребе и поврће и воће са пијаца, јер им се не зна порекло, месо јер му се исто не зна порекло, као и млеко које је штетно. Па, шта, онда људи да једем?

Pa postani vegetarijanac,to je cilj...

Ehej, potpuno si zamenila teze! Ja sam samo rekla da ne možeš tvrditi da ljudi koji piju ceo život mleko i žive 100 god, piju mleko iz tetrapaka!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back