mleko i pirinac

Joj, to je moje omiljeno jelo kad sam bila mala! Baka je to uvijek pravila!
Mislim da tu nema nikakve prevelike mudrosti, skuhaš mlijeko i rižu i pošećeriš! I ako jedeš vruće kao ja ispečeš si jezik i 2 dana niš ne psjetiš! Ali je zakon! :D

Sve zavisi koliko gusto volis.Obicno stavim mleko i kada prokuva dodas pirinac.Ono sto je vazno,je da ne dodajes secer do pred kraj kuvanja,jer se u suprotnom pirinac duze i teze skuva.Dodavanjem secera je dodatno razredi. Ja onos mleka i pirinca onako odokativno odredim ili naknadno dodam jos malo mleka,a u poslednje vreme kuvam u mikrotalasnoj i zaboravila sam kada mi je poslednji put zagorelo.

Постоји и већ припремљен пиринач (Uncle Ben, например) - загрејеш га по упутству, додаш топло млеко, шећер и зачин, ако волиш. Ништа лакше.

Malo je retardsko pitanje,al sta cu kad nikad ne kuvam sam nista,onaj pirinac u kesi kad kupim,jel to treba nesto da se procisti vodom il nesto nalik tome?
I jel treba da sacekam da mleko provri i onda da ubacim tako prociscen pirinac u njega? :)

Od ljudi koji se intenzivnije bave kuhinjom,proucavanjem jela i sastojaka sm cula,da obicni pirinac treba oprati u vise voda,pre nego se stavi kuvati. Treba ga pregledati i da li ima mozda nekih zrna koja su fals ili nekog drugog semena,a zna biti. Kada mleko provri ,onda stavljas pirinac.Ostavis da kuva i pre nego je gotov(probas da nije tvrd) dodajes secer,ko voli vanilu,i kada ga razaspes u cinijice,ako volis posipas sa cimetom ili kakaom ili neskvikom....Moras voditi racuna da ti nije pregusto,jer tako lakse zagori.Probaj na 1 l mleka da stavis dve velike solje pirinca i kada kuvas moras cesto mesati...

Od ljudi koji se intenzivnije bave kuhinjom,proucavanjem jela i sastojaka sm cula,da obicni pirinac treba oprati u vise voda,pre nego se stavi kuvati. Treba ga pregledati i da li ima mozda nekih zrna koja su fals ili nekog drugog semena,a zna biti. Kada mleko provri ,onda stavljas pirinac.Ostavis da kuva i pre nego je gotov(probas da nije tvrd) dodajes secer,ko voli vanilu,i kada ga razaspes u cinijice,ako volis posipas sa cimetom ili kakaom ili neskvikom....Moras voditi racuna da ti nije pregusto,jer tako lakse zagori.Probaj na 1 l mleka da stavis dve velike solje pirinca i kada kuvas moras cesto mesati...

E hvala ti puno :)

Back