Enchanted
Veoma poznat
- Poruka
- 11.094
BEOGRAD - Mladi radikali bi u Evropsku uniju, ali ih stara garda koči!
Izvor našeg lista iz Srpske radikalne stranke tvrdi da se unutar te partije formiraju dve struje - evropejci i antievropejci.
- Prvu grupaciju čine mlađi radikali, pre svih zamenik šefa poslaničke grupe Aleksandar Martinović. Tu su i poslanici Marina Raguš, Boris Aleksić i još nekoliko “mladih lavova”. Njihova namera je da smekšaju stav u vezi sa ulaskom Srbije u EU, a izgleda da za to imaju i podršku lidera SRS Vojislava Šešelja - tvrdi naš izvor, i dodaje:
- S druge strane ostaje stara garda, koju predvode Dragan Todorović i Zoran Krasić - ističe naš sagovornik.
Dragan Todorović u izjavi za Kurir demantuje ovakve tvrdnje.
- U SRS postoji samo jedna struja koja je u skladu s našom programskom ideologijom, a ona je bazirana na srpskom nacionalizmu. I to će biti tako dok postoji SRS - tvrdi Todorović, i dodaje:
- Naš stav u vezi s EU vrlo je jasan i precizan - ne protivimo se ulasku Srbije u Uniju, ali samo s južnom pokrajinom u njenom sastavu.
I zamenik šefa poslaničke grupe SRS Aleksandar Martinović tvrdi da ne postoje nikakve struje unutar stranke.
- Nismo mi nikad tvrdili da su sve stvari u vezi s EU loše. Postoje dobre stvari, koje bi trebalo da se nađu u našoj zemlji. Mi, kao državotvorna partija, samo želimo od Unije da nam ne postavlja nikakve dodatne uslove u odnosu na zemlje koje su joj ranije pristupile - naglašava Martinović.
Šta je ovo, neki novi vetrovi kod radikala?

Meni se sve nešto čini da će Tadić još dugo vladati pošto nisu rekli ništa što on ne priča

http://www.kurir-info.rs/clanak/vesti/kurir-09-04-2010/radikalno-u-eu