MKG:Postoje snažni dokazi koji dovode u pitanje rezultat referenduma za novi ustav.

rdeki:
Na koji nacin im je onemoguceno? Ko i kako im je onemogucio da ucestvuju u radu komisije? Koliko ja znam i Cedi je nudjeno da uzme ucesce u radu, ali je on odbio (licno sam cuo od njega), pa mi nije jasno to sto ti tvrdis.

Čedio nije moglo ništa da bude nuđeno jer on nema poslanike. Loše si čuo.
GSSu i SDU je nadgledanje onemogućio RIK svojom odlukom.

Opet si izbegao odgovore na neka moja pitanja - no, to me ni ne cudi.

Koja pitanja?

Eraserhead:

Koja pitanja?
Lazes ko Siptar, GSS i SDU su odbili ucesce jer im nije bilo po volji proporcionalno ucesce u nadgledanju referenduma nego su hteli mnogo veci broj kontrolora. Opste je inace poznata cinjenica da sve te male kombi-stranke bivseg DOS:a pate od zesce megalomanije, ako recimo kojim cudom zajedno sa Cedom na misice predju cenzus trazice mesto premijera 100%. Inace, te dve stranke nemaju ni poslanicki klub u parlamentu pa me cudi sto im je bilo sta ponudjeno, to su nezavisni poslanici sa izborne liste DS:a i nista drugo...

Zakon je jasan. Parlamentarna je ona stranka koja ima formiran poslanicki klub u parlamentu jer samo ako imate klub mozete da ucestvujete u radu skupstine, izlazite za govornicu, donosite predloge zakona, amandmane i tako to. Ako imate samo 1 poslanika nista od toga ne mozete.

U donosenju ustava su ucestvovale i podrzale ga sve parlamentarne stranke.

LDP je trebalo pitati nesto isto kao i udruzenje pcelara iz Gornjeg Kuzmiceva.

marlon:
A ko su ti GSS SDU %$& ili oni $)%!... parlamentarne stranke? Moj prijatelj se žalio da udruženje sportskih ribolovaca iz čoke isto nije dobilo... sramota bre...poništimo Ustav :)

Ма нема проблема, колега, МОЖЕМО И ДА ГА ПОНИШТИМО И ПОНОВО ДА ГЛАСАМО - опет има да испуше "хавану" Фидела Кастра... :lol: :lol: :lol:
али онда ће бити дебља........

Eraserhead:

И шта да су надгледали и ухвате те на бирачком месту како гласаш без личне карте?
Уосталом, шта се толико буниш кад си и сам гласао за Устав. После гласања нема кајања :lol:

Eraserhead:

Koja pitanja?

Ceda je bese bio u emisiji Poligraf, ili mi se ucinilo? I tamo ga je voditeljka nesto pitala, a on nesto odgovarao - a ja sam mozda nesto lose cuo.
Ono sto je najsmesnije od svega, od gradjana Srbije se uzima porez, a onda se od tog poreza finansira antireferendumska kampanja jedne minorne politicke partije kakva je LDP, na stetu celog naroda, a onda opet ta ista minorna licnost tvrdi da mu je onemoguceno da pljuje po referendumu....

Pitanje: Jesu li gore pomenute minorne stranke dobile mesto u parlamentu na izborima ili nekako drugacije?

YOF13:
Ma ajde bre kakvi dokazi ?! Ustav je zacrtan jos kada su ga jednoglasno prihvatili u skupstini . Dobro je te je tako . Napokon Srbija ima ustav . Sramota je za Srbe sto je bio onako mali odziv na referendumu ...
Pravo da ti kazem, nakon onakve fanaticne kampanje kljucanja u mozak malo je falilo da i ja iziritiran odustanem od referenduma.

To je ono sto me generalno nervira kod nasih politicara. A svi su isti.
Nema nikoga da vam kaze: "Evo vam opcija broj 1 i opcija broj 2, pa vi odlucite za sta ste.".
Ne, jedni se fanaticno zalazu za opciju 1, pa ti kljucaju op mozgu da je prihvatis ne objasnjavajuci sustinski zasto treba da je prihvatis.
A drugi rade isto to samo sa opcijom 2.

Gucanin:
Па шта и да су покрали референдум. То је пресипање из шупљег у празно, као кад сам себи украдеш паре да после сам себи вратиш. Нико није на губитку, а грађани су много добили. ;)

Da, dobili su partijsku državu. I posle SKJ imamo DS-DSS-SRS koaj može da smenjuje poslanike, da radi šta hoće... Baš su dobili.

veKsla:
Kolega rajser,ovaj izvestaj MKK ne postoji,ili nam prikazite original dokument ili sajt gde to pise,poda jedan.A pod dva niko od strane MKK nije bio akreditovan za posmatranje referenduma,zar ne.Prema tome ovako delujete kao nemusti kurir dispozicije.

Не разумете колега веКсла, Ерасер јадан покушава да утемељи на овом подфоруму подршку олошу који је учинио следеће:

Denis Huper, specijalni predstavnik generalnog sekretara Saveta Evrope u Srbiji, povodom predstavke Komiteta pravnika za ljudska prava - YUCOM, Helsinškog odbora za ljudska prava i Inicijative mladih, ističe da je Delegacija parlamentarne skupštine SE "izveštaj o glasanju na referendumu uradila nezavisno, na njihovu sopstvenu odgovornost, a da će detaljan izveštaj biti predstavljan Parlamentarnoj Skupštini 17. novembra 2006. godine u San Marinu". Huber je izjavio i da će i predstavka tri nevladine organizacije podneta Savetu Evrope takođe biti prezentovana Skupštini, te da će njeni podnosioci biti obavešteni o reakcijama PSSE

YOF13:
Ma ajde bre kakvi dokazi ?! Ustav je zacrtan jos kada su ga jednoglasno prihvatili u skupstini . Dobro je te je tako . Napokon Srbija ima ustav . Sramota je za Srbe sto je bio onako mali odziv na referendumu ...

Мислим да НИСИ у праву јер овај импозантан број бирача који су изашли на гласање ЗЕМЉЕ ЕУ МОГУ САМО ДА САЊАЈУ - па погледај само какав је
одзив у тим земљама у вези усвајања Европског устава.
Дакле, овде су критеријуми били више него оштри јер је СМ са својим сарадницима СМИШЉАО НАЧИН КАКО ДА БУДЕ НЕМОГУЋЕ ДА СЕ УСТАВ СТАВИ ВАН СНАГЕ. Сада је тај устав најзад стављен ван снаге. 8-)

eremita:
Не разумете колега веКсла, Ерасер јадан покушава да утемељи на овом подфоруму подршку олошу који је учинио следеће:

Denis Huper, specijalni predstavnik generalnog sekretara Saveta Evrope u Srbiji, povodom predstavke Komiteta pravnika za ljudska prava - YUCOM, Helsinškog odbora za ljudska prava i Inicijative mladih, ističe da je Delegacija parlamentarne skupštine SE "izveštaj o glasanju na referendumu uradila nezavisno, na njihovu sopstvenu odgovornost, a da će detaljan izveštaj biti predstavljan Parlamentarnoj Skupštini 17. novembra 2006. godine u San Marinu". Huber je izjavio i da će i predstavka tri nevladine organizacije podneta Savetu Evrope takođe biti prezentovana Skupštini, te da će njeni podnosioci biti obavešteni o reakcijama PSSE

de nađoše san marino...:) to valjda gradiraju po snazi u velicini prituzbi :) mito nemo' vako naštinu odjutros ....

Апсурдно би било да неко ко је на власти прави бирачке одборе од људи који на политичкој сцени не представљају ништа.Иду тако представници изборне комисије улицом и питају редом људе хоће ли да зараде нешто сиће у бирачком одбору...Или још боље,узму мрежу за лов на лептириће да би уловили неког члана ЛДП-а.:D:D:D

Back