MJESECEV KALENDAR

mesec_u_AQ@ da se uključim i ja i pogoršam ti nedoumice :lol:
Šalim se. Lunarni horoskop je tek pomoćno sredstvo u prognostičkim tehnikama, on uglavnom i ne opisuje fizičke manifestacije i događaje čoveka, nego emotivno i duhovno stanje, retko ko od astrologa ga i radi, mada je lepo poznavati tu tehniku,kao i sve ostale.
Ne znam zaista gde si pročitala tj saznala da je Lunar izuzetno bitan jer zaista nije, bar ne tako kako si ti opisala, on se u suštini koristi nakon nekih efikasnijih tehnika:
Ono što je bitno za prognostičke tehnike su recimo: sekundarne progresije na godišnjem nivou ( suzimo tercijarnim progresijama ako precizno tražimo neki događaj), bitni su tranziti , a solar je ok otvoriti kao neku opštu sliku za godinu dana. I direkcije umeju da odrade priču, ali ne obavezno kod svakoga.
Hvala puno na opsirnom odgovoru.Jos sam juce procitala poruku ali nisam imala kada da odgovorim..resila sam pitanje oko Lunarnog horoskopa ,razgovorom sa par nasih Astrologa (u medjuvremenu) :) Inace sa po prirodi nestrapljivai jaaako radoznala,pa kad me nesto zanima kopam gde stignem dok do informacija ne dodjem :klap: Jos jednom,veliki pozdrav tebi :bye:

U lunarnom Venera na Mesecu, prave trigon Uranu na osi treceg. Po polozaju tela radnju donosi u drugoj polovini meseca, radnju vezanu simbolikom Meseca.
Ovde se gledaju tranziti jer su u pitanju svakodnevni dogadjaji i preko ovog slucaja bitni su Venera, Mesec, Uran i osa polja tri.

Dana kada je Mesec prelazio preko Urana ocekivala se nenadana poseta mlade devojke (Venera) ili majke (Mesec) ili udate zene (Mesec o Venera znak Lav). Ocekivano vreme nenadane posete (Uran) je bilo u vecernjim satima kada tranzitni Mesec udje u egzatni aspekt Uranu iako je i u prepodnevnim satima orbisom hvatao Urana. Medjutim, Uran me prevario. U ranim popodnevnim satima umesto u vecernjim dolazi komsinica i donosi pitu od jabuke.

Nije bila jasna nenadana poseta pre ulaska Meseca u potpuni aspekt ali sam otkrio sta je u pitanju.
Uran u lunarnom pada na osu tri, Uran je brzina, trece polje isto brzo, sve uz osu treceg u brzinskom Ovnu.
Uran iako u konjukciji osi polja nalazi se pola stepena iza ose, potpuno jednako kao sto se u tranzitu Mesec nasao iza Urana.

Preko ovoga, od tacke potpunog aspekta sa Mesecom okrenuo je smer, pravac proslost /buducnost dogadjaja. U natalu je retrogradan, trebao bi ici u istom smeru sa navedenim zbog dominacije drugih parametara koji vuku napred. Nisam uzeo u obzir da se u lunarnom nalazi u konjuciji osi tri ali pola stepena iza na stepenu Riba, dok je osa na stepenu Ovna u znaku Ovna. To vec nije obicni Uran, tu dolazi do vorteksa prelazom iz Riba u Ovna, dubinskog a brzog po simbolici Uran/Ovan/Blizanac. Dodatni cinilac dovoljan da odnese pobedu nad euklidovskim mozgovima.

To je priroda Urana, koliko god bili upoznati sa materijom naci ce nacin da ispolji neocekivano i nenadano. Ali prateci ga, mozemo se usavrsavati i saznati dosta toga.

Back