U Srbiji ova tema nije interesanantna iz vise razloga, prvo muskarci su papci , a zene ne zele da se to mnogo uoci, lakse je ko primeti da ga tiho izoluju, nego da se o tome prica pa ce onda izaci na videlo koliki je teror zena na psiholoskom planu nad muskarcima, a to nije cilj.
Ako mozes na tiho i sa sitnim ubedjivanjem zasto otvarati debatu., Debata je zeznuta stvar narocito u Srbiji jer niko ne poseduje logiku , svi razmisljaju stavovima, interesima i emotivno , i onda se to svede na konsenzus interesa, a to je onda bolje raditi 1 na 1, dakle isto na tiho..
Zatim tu su bolja resenja ako se odvoje pametne zene od glupih zena, pri cemo ce ovu podelu da vrse zene, a ne muskarci , pa ce zene da naprave podobno zensko ponasanje, trend, i sta je in, to ce biti zasticene pametne zene, a one koje se toga ne drze ce biti glupe zene i nece biti zasticene...
To se cesto sprovodi , jer nema leba za svakog...
Zatim zgodno je ubaciti floskule i narative, jer nista lakse nego nekome reci kreten, ili ako nece da te pusti preko reda, reci da je zenomrzac ili ako se pobuni , reci mu da je zenomrzac, to bas pali , i lako se koristi...
Slicno kao sto se gradi narativ da zene ne kradu , nisu nasilne, ne lazu , ovo poslednje stvarno ne znam kome je ikad palo na pamet to ali se primilo , jer npr pri ulasku u bus ako devojka glasno kaze nemojte da me vatate, niko nece pomisliti da devojka folira, nego da je stvarno zrtva....
Sto naravno cesce nije tacno , ali je dobar primer kako se stvara podrazumevano stanje u drustvu..
Uz malo truda , svaki muskarac ce biti oznacen kao nekulturan, nevaspitan, neobrazovan, narocito danas kad se zbog potrebe za novcem, a nemogucnosti manje muskaraca skoluje nego devojaka, pa su tu jos i selekcije tipa kakvi su muskarci bolji muzevi , ne bolji muskarci nego bolji muzevi , sto totalno okrece selekciju na drugu stranu , jasno stvarajuci cilj selekcije, sto dovodi u startu do nerazumevanja sta se ustvari radi u drustvu ...koliko zena ce razumeti razliku izmedju selekcije najbolji muz ili najbolji muskarac....i kako se to odrazava na buduci razvoj odnosa dva pola...vrlo malo , jedva 1 promil , a ja mislim i manje..