MIUI 12 problem sa tastaturom Xiaomi Redmi note 8 pro

milan1996sm

Početnik
Poruka
1
Imam problem sa tastaturom na navedenom telefonu, apdejtovan na MIUI 12 verziju. Naime kada kucam neki tekst, tastatura prekrije taj tekst i od nje ne vidim sta kucam. Uz to ne mogu da kucam ni brze odgovore direktno iz obavestenja jer ne prikaze tastaturu (prikaze je ispod obavestenja). Da li neko zna kako resiti ovo, brisanje kes memorije tastature i restart telefona daje rezultat samo na par sati, posle toga je sve isto. BITNO JE RECI da se ovo desava na svim tastaturama (koristim xiaomi keyboard) ali se desava i na nekim drugim tastaturama koje sam probao

Poluproizvod, ja se već navikao, nešto može a nešto ne. U suštini to je telefon za kineske male prstiće i tu nema leba. Evo dve godine koristim ksiaomi, kupio novi skoro i sve isti bagovi i greške se ponavljaju.
Loopash gluposti kao i obicno.Xiaomi preti opasno Huaweiju i Samsungu, kritikovato tako neki brend koji se bas dobro pokazao je ili puko neznanje ili pristrasnost kontra brendu..

Danas uradio update mjaui sistema i tastatura mi proradila konačno! I app koju koristim za surf više ne puca a rokala je svakih 5 min.

I dalje je poluproizvod da se razumemo. Prethodni je imao neki kineski rom koji mi je bukvalno u fotografijama otvarao reklame. Sve sam to morao ručno da isključujem. Najgore je što mi je JEO data protok kao blesav, 1 gb satre za nedelju dana iako retko koristim tel izvan stana sem za razgovor. Kineske bedaje.

Danas uradio update mjaui sistema i tastatura mi proradila konačno! I app koju koristim za surf više ne puca a rokala je svakih 5 min.

I dalje je poluproizvod da se razumemo. Prethodni je imao neki kineski rom koji mi je bukvalno u fotografijama otvarao reklame. Sve sam to morao ručno da isključujem. Najgore je što mi je JEO data protok kao blesav, 1 gb satre za nedelju dana iako retko koristim tel izvan stana sem za razgovor. Kineske bedaje.
Kakve sve to veze ima? Pola Andorid aplikacija koriste reklame. I? Xiaomi ima jedan veci deo telefona koristi korisnicki interfejs MIUI ali ono sto ja ne kontam-kakva je to "Xiaomi tastatura"? U MIUI je po defaultu Gboard.

Bez namere da vređam nekog, morate da naučite da otkrijete koji je tačno problem koji imate, da li vaše šturo poznavanje rada vašeg telefon, vaše neznanje da podesite isti ili je uređaj o kom govorite loš. Autoru koji je koristio storm!?, nokie, ajfone i sl. Xiaomi je teško s. za kucanje? GBoard koji se može podesiti da radi kako hoćeš, od visine slova - tastature do jezika na kom kucaš, emoticons i sl teme koju će koristiti tastatura . . . MIUI 12 kao skin za android koji koristi telefon, da ima ugrađene reklame koje moraš sam isključiti, al' zato taj telefon sa takvim specifikacijama košta mnogo više kod Samsunga, LG, Motorole itd. I šta je dobro sve je podešeno kod drugih brendova, samo da se radi, al zato koštaju . . . Odnosno za novce koje si uložio u Xiaomi tel. ne možeš da kupiš pošten Samsung. Al zato možeš da se nalupaš na forumu do milje volje i da pokažeš svoju glupost na sva zvona.

Brkaš babe i žabe, jednostatno displej koji očitava prst ne radi kako treba i stalno brlja susedna slova. Nema to veze sa veličinom slova, emotikonima i sličnim glupostima koji su bitni kod prosečnog korisnika kao što si ti milane.

Cena je paprena, pre x godina sam kupio telefon slične veličine koji je radio savršeno 2 godine NOKIA i koštao je manje od ovog spam đubreta! Ksiaomi ne može da sastavi 6 meseci da radi kako treba jer ga progutaju bagovi.

Konkretno ako ovde na forumu kucaš više od 4-5 redova u postu, novi tekst nestane i dalje kucaš napamet pa objaviš, pa onda tek vidiš pa edituješ ali dok edituješ taj donji deo teksta opet ništa ne vidiš nego radiš napamet i kada snimiš opet proveriš šta si uradio. Telefon i miaju su jedno kompletno đubre.

Konkretno:
Screenshot_2021-01-03-18-45-03-467_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Crveni trougao pokazuje gde trenutno kucam, rastatura je prekrila tekst.

Novi ksiaomi bagovi pa to ide non stop. Odjednom okrene stranicu u stranu iz čista mira. Kao da žiroskop ne valja qrtzu. Onda okrenem na drugu stranu tel i on tek ispravi. Na prethodnom modelu sam imao probl sa senzorom kada razgovaram obraz ladno pritiska displej i uključuje sve i svašta. Ksiaomi telefoni su teški poluproizvod i đubre!

Ksiaomi radi kako treba možda prvih par meseci po kupovino novog a onda sa prvim apdejtovima krrće drkačina!

Novi ksiaomi bagovi pa to ide non stop. Odjednom okrene stranicu u stranu iz čista mira. Kao da žiroskop ne valja qrtzu. Onda okrenem na drugu stranu tel i on tek ispravi. Na prethodnom modelu sam imao probl sa senzorom kada razgovaram obraz ladno pritiska displej i uključuje sve i svašta. Ksiaomi telefoni su teški poluproizvod i đubre!

Ksiaomi radi kako treba možda prvih par meseci po kupovino novog a onda sa prvim apdejtovima krrće drkačina!
a ovaaaj...Sto ih kupujes kad ti nijedan ne valja? Ne razumem izvini...

Back