Mitologija u Srba ?!

chat-nik

Ističe se
Poruka
2.416
Evo, čuo sam jutros da je srednja vrednost sadržaja koverte u "mitološko, korupcijske" svrhe 164 € .

Moj "poznanik" (ćale ;)) je prošle nedelje dao 200 (na traženih 170, za materijal.....a ćale dade i 30 na "poštene " ruke), za operaciju bruha.

kakva su vaša iskustva i gde se najviše daje (da se ne žali)?

Šta misliš..šta bi bilo da nije dao pare?..;)
Ja ću da ti kažem..bilo bi sve ok, operisali bi ga i otišo bi kući i sačuvao 200 evrića..

Čoveku su u strahu velike oči, pa plašeći se za svoju sigurnost plaća ne bi li bio još sigurniji
u pozitivan ishod...:)

Taj problem je više do naroda, nego li do vodeće strukture....hmmm...ima izuzetaka, naravno..
..ko i svugde...

Evo, čuo sam jutros da je srednja vrednost sadržaja koverte u "mitološko, korupcijske" svrhe 164 € .

Moj "poznanik" (ćale ;)) je prošle nedelje dao 200 (na traženih 170, za materijal.....a ćale dade i 30 na "poštene " ruke), za operaciju bruha.

kakva su vaša iskustva i gde se najviše daje (da se ne žali)?

Мој матори дао 5 глава за стент... :roll: Тако да, ето, ценим да је у здравству највећа корупција. Хм, да, мада после полиције и судства. Мурија ипак на првом месту, лекари после...

Ja ću da ti kažem..bilo bi sve ok, operisali bi ga i otišo bi kući i sačuvao 200 evrića..

Čoveku su u strahu velike oči, pa plašeći se za svoju sigurnost plaća ne bi li bio još sigurniji

Taj problem je više do naroda, nego li do vodeće strukture....hmmm...ima izuzetaka, naravno..
..ko i svugde...

ne , ne.......rečeno mu je da mora da čeka 3-4 meseca dok ne stigne neka mrežica, a i ima lista čekanja....pa se onda sve to našlo sutradan posle određenih "mitoloških" poteza.......:roll:

kad dođeš ti u te godine (66)...hoćeš li dozvoliti sebi luksuz da čekaš par meseci....:think:

ajde ...nije valjda ovo jedini primer......a sudije, panduri, posao.....itd........:rtfm:

:ok::ok::ok:...a tek državne firme....:whistling:

О томе тек да не причамо... :roll: Мада о5 добро то су више преваре, нека истаљивања и остали мутни послови људи на челу фирми него неки класичан мито, мада има га и у изворној форми охохо... рецимо тамо где се издају дозволе... типа за градњу итд... мислим да се урбанистички завод зове... па по свим министарствима... адвокатура, полиција и судство - комплетно корумпирано, здравство - корумпирано, већина државних институција, служби или органа - корумпирано... Све у свему, као што рече Кристијан :lol: , не може једна правна држава тако да функционише. :evil:

..ko i svugde...

Веруј ми ништа без кеш лове (наравно не увек)
Мој добар пријатељ је најобичнију операцију девијације носа морао да "подмаже" са 200 € јер се на листи чекања увек нађе неки случај који је приоритетнији.Тако да док сачекаш да дођеш на ред за операцију има много воде да протече.
А да не говорим о разним скенерима и резонанцама на које се чека и до годину дана, па када после годину дана дођеш на ред скенер се ко за баксуз покварио :( а доктор ти саветује да снимање обавиш у некој приватној ординацији.

Moja drugarica je "morala" dati 300 KM da je primena psihologiju iako je imala prosjek 4,6.Ne mozes vjerovati.Ajd dobro to kad ljudi sami daju mito znaci da nije do nadleznih, ali kada ti otvoreno trazi pare e to korupcija i bezobrazluk. Inace sam iz Banja Luke.

О томе тек да не причамо... :roll: Мада о5 добро то су више преваре, нека истаљивања и остали мутни послови људи на челу фирми него неки класичан мито, мада има га и у изворној форми охохо... рецимо тамо где се издају дозволе... типа за градњу итд... мислим да се урбанистички завод зове... па по свим министарствима... адвокатура, полиција и судство - комплетно корумпирано, здравство - корумпирано, већина државних институција, служби или органа - корумпирано... Све у свему, као што рече Кристијан :lol: , не може једна правна држава тако да функционише. :evil:

sve sama istina...

"Vec su ti rekli oko para sve se vrti pa su pojedinci gospodari zivota i smrti"
"Na faxu korupcija,u zdravstvu korupcija,na taksu korupcija a gde je ta murija? Nema je nigde brate,nema je nigde..."

ne , ne.......rečeno mu je da mora da čeka 3-4 meseca dok ne stigne neka mrežica, a i ima lista čekanja....pa se onda sve to našlo sutradan posle određenih "mitoloških" poteza.......:roll:

kad dođeš ti u te godine (66)...hoćeš li dozvoliti sebi luksuz da čekaš par meseci....:think:

ajde ...nije valjda ovo jedini primer......a sudije, panduri, posao.....itd........:rtfm:

3-4 meseca? Ovdese operacije zakazuju za drugu polovinu 2010. ili čak za 2011. Dakle on je jeftinio prošao, ai da nije čekao bi relativno kratko.

Back