Misterije

Tha Haunting (1999)

Доктор позива четити-пет насумичних особа које пате од несанице. Он ће их лечити у једној старој, изолованој и огромној кући. То је оно што је њима рекао, а заправо су ту да би доктор изучавао феномен страха код људи.
Овај опис звучи као да је доктор главни јунак и да је психопата који јури људе по кући и убија их. Не, нема никакве везе са тим. Они ће сви открити да кућа крије једну велику тајну, а једна од пацијенткиња ће имати посебну улогу у целој причи.
Оцена је срамотно ниска, IMDB стварно често уме да промаши оцену.

Tha Haunting (1999)

Доктор позива четити-пет насумичних особа које пате од несанице. Он ће их лечити у једној старој, изолованој и огромној кући. То је оно што је њима рекао, а заправо су ту да би доктор изучавао феномен страха код људи.
Овај опис звучи као да је доктор главни јунак и да је психопата који јури људе по кући и убија их. Не, нема никакве везе са тим. Они ће сви открити да кућа крије једну велику тајну, а једна од пацијенткиња ће имати посебну улогу у целој причи.

Neuporedivo bolji
http://www.imdb.com/title/tt0057129/?ref_=tt_rec_tt

Tha Haunting (1999)

Ima malu ocenu zbog toga što je rimejk. Ima jedan na sličnu ili istu foru koji je snimljen 1963..mislim da je ista tematika kao i u ovom što si ti naveo

sBZMVgU.png

Super film. Ma pusti IMDB, njihovu kompetentnost sam otpisao kad sam video da Pulp fiction ima 8,9
kakve veze ima imdb sa tim, ljudi su ocenili taj film a ne imdb sajt..i to preko milion ljudi

- - - - - - - - - -

Mothmanovo proročanstvo - http://www.imdb.com/title/tt0265349/ je odličan film ako volite misterije sa elementma horora. Po meni veoma dobar film, ali opet sa sramotnom ocenom od 6,5. Nekada mi stvarno nisu jasni ovi iz IMDB-a.
koji ovi iz imdb-a :D jel ti to mislis da admini ocenjuju filmove..o jbt ljudi dal ste normalni jebeno

kakve veze ima imdb sa tim, ljudi su ocenili taj film a ne imdb sajt..i to preko milion ljudi

- - - - - - - - - -

koji ovi iz imdb-a :D jel ti to mislis da admini ocenjuju filmove..o jbt ljudi dal ste normalni jebeno

Pa mislim sta je sa ljudima koji posećuju IMDB-a, iskrivljenim umom narodnih masa. Da ocenjuju admini bi to bilo i ok, ali kad znaš da je 1000000 ljudi ocenilo "Pulp fiction" sa prosečnom ocenom 9, to je stvarno da se čovek zabrine.

jok ajde realna ocena za pulp fiction je 2..normalno da su ocene na imdb dobar orjentir.nece niko da se slozi bas 100% sa ocenom.neko bi ocenio za 1,2 vise a neko manje, zavisi od ukusa..a tebi izgleda objektivnost nije jaca strana

jok ajde realna ocena za pulp fiction je 2..normalno da su ocene na imdb dobar orjentir.nece niko da se slozi bas 100% sa ocenom.neko bi ocenio za 1,2 vise a neko manje, zavisi od ukusa..a tebi izgleda objektivnost nije jaca strana

Ako je objektivno da "the good, the bad, the ugly " i "pulp fiction" budu ocenjeni devetkom, a "revolver", "mothman procepios" i "number 23" sa sesticom onda nzm baš kome objektivnost nije jaca strana. Ne kažem da je "Pulp fiction" za dvojku ali nije više od 5. Nego se tako bezveze stvori kult nekog filma, ili se neki film nazove umetnošću i svi krenu da mu daju visoke ocene. Kod nekih filmova se imdb pokazao kao dobar, ali kod nekolicine i nije, tako da mu se ne može uvek verovati.

Ako je objektivno da "the good, the bad, the ugly " i "pulp fiction" budu ocenjeni devetkom, a "revolver", "mothman procepios" i "number 23" sa sesticom onda nzm baš kome objektivnost nije jaca strana. Ne kažem da je "Pulp fiction" za dvojku ali nije više od 5. Nego se tako bezveze stvori kult nekog filma, ili se neki film nazove umetnošću i svi krenu da mu daju visoke ocene. Kod nekih filmova se imdb pokazao kao dobar, ali kod nekolicine i nije, tako da mu se ne može uvek verovati.

Zašto se ne ubiješ?

Nemoj gledati filmove više, bolje i za tebe i za tvoju okolinu.

Bravo filmofilu.
Ali ja sam bio ozbiljan, nemoj gledati režisere koji nisu pravili filmove za tebe. Jednostavno su ljudi imali na umu drugačijeg Gledaoca. Ne tebe. Ne treba se ljutiti na dobrog režisera kada nisi u stanju da ga shatiš. Jednostavno ćutiš, budi mudar, ovako si retard.

Pazi, recimo Tarkovski, kojeg ti imaš kao nickname, je zaista dobar reziser i ima fenomenalne filmove. Samo sam kritikovao neke projekte koji se nalaze na samom vrhu IMDB liste, a jednostavno nisu zaslužili jer ima mnogo boljih. Recimo Stalker i Solaris su neuporedivo bolji od Pulp Fiction -a složićeš se. Ne kažem da su Pulp Fiction ili tarantino nešto najgore na svetu, samo da su neopravdano tu gde jesu. Kapiras?

Tvoj nastup sudije gde nastojiš da porediš neuporedivo pokazuje koliko ne znaš.
A ti očigledno nemaš znanja o tome kako IMDB funkcioniše. Imaš tamo lepo FORMULU izračunavanja.

weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C

R = average for the movie (mean) = (Rating)
v = number of votes for the movie = (votes)
m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 25,000)
C = the mean vote across the whole report

Sama naznaka da film mora imati 25.000 ocena da bi se našao u Top 250 jeste jedan oblik populističke metode, dakle samo filmovi koji imaju veliki gabaž u pogledu gledalaca mogu ostvariti uslov da se nađu među 250.

To šta ti govoriš nije mišljenje. Ili "jeste", ali plitko, benigno, zatucano, ograničeno, mladalačko proseravanje koje ima za cilj da unizi neku veličinu. Eto, slučajno se tu našao Tarantino. Mišljenje mora da ima argumente. Ti imaš stav, a ne mišljenje.
Reći da je nešto ružno, a ne dati razlog za to je debilno.

Znam kako funkcioniše IMDB. A sto se tice Tarantina, daj ti meni svoje mišljenje, odnosno argumente zbog čega je on danas jedan od najboljih reditelja. I zbog čega se eto Pulp Fiction našao 5. Na imdb listi 250.

da, zbog cega nisu nindza kornjace u top 10.zasto fantasticna cetvorka ima tako slabu ocenu.pulp fiction: ocena 5 maksimalno.obrazlozenje:film je glup, tarantino je ruzan..ZNACI 5 MAKSIMALNO, ALI MAKSIMALNO.tarantina neko gura, ne zna se ko i zbog cega.verovatno je u masonima pa ga oni guraju, to je najverovatnije..

Poslednja izmena:
da, zbog cega nisu nindza kornjace u top 10.zasto fantasticna cetvorka ima tako slabu ocenu.pulp fiction: ocena 5 maksimalno.obrazlozenje:film je glup, tarantino je ruzan..

Ja nisam pominjao Nindža kornjače. Spomenuo sam pulp fiction. I nisam čak rekao ni da je glup nego da ne zaslužuje da se nalazi tako visoko. Nemoj da izvrces reči.

Ne znaš kako funckioniše, priznaj kad ispadneš glup. Da znaš, znao bi da Pretparačke priče imaju recimo 10 putta više glasova od filmova A.Tarkovskog.
Naravno da ti neću dati svoje mišljenje, jer ja nisam nigde ni kazao da je on jedan od najboljih reditelja (danas), niti sam rekao da PF zaslužuje da bilo gde bude vrhu.
Samo dekonstruišem tvoju filmofilsku maskaradu.

Znam da je nemoguće da Tarkovski bude ispred Tarantina, samo konstatujem da je objektivno bolji reditelj, kako god to protumačio. Mislim on mi je prvi pao na pamet jer ga ti vidim imaš kao nickname.
A ako nećeš da das mišljenje, ili argumentovano obrazlozis, ili kako kažeš uopšte ne misliš da je zaslužio da bude na vrhu, ne razumem potrebu za ovolikim napadanjem. Jel na meni pokušavaš da lečiš neke svoje komplekse ili sta? Moj komentar je bio da se IMDB odnosno ljudima koji su davali ocenu na gore pomenutom sajtu ne može uvek verovati, a ti si napravio digresiju i krenuo kako kažeš da dekonstruises moju filmofilsku maskaradu.

Ne postoji objektivno, to što ti iznosiš je težak subjektivitet.
Komentarišeš Tarantina otkad si se pojavio na forumu, tako da ovo moje nadovezivanje nije samo na jedan (u nizu) od tvojih glupih komentara. Pa ko te tera da veruješ IMDB-u čoveče? Iznosiš brdo komentara ovde a nijednom nisam video da si ponudio išta osim tvog ličnog seruckanja - lepo/ružno. Čoveče, kada kažeš da je Tarantino LOŠ moraš da kažeš zašto je LOŠ. Nisi pljunuo Peru, Žiku, nego nekoga ko ima konzistentnu filmsku istoriju.

I da si pametniji verovatno bih obrazlagao, a već i jesam na forumu, tako da potraži. Ali pošto su samo jedan u nizu tupsona, nećeš me naterati da ti objašnjavam za džabe... jbg, prvo - ne želim, drugo - glup si da bi išta shvatio.

Tvoj glavni argument je da sam ja glup i sve se na to svodi. Tako bih isto i ja mogao kažem da si ti glup i da neću da ti objašnjavam zašto je Tarantino los jer ti to nećeš shvatiti.
Nailazim na ljude koji hvale Tarantina a ne znaju zašto ga hvale. Kad hoće da ispadnu pametni u društvu samo bace hvalospev Tarantinu o tome kako su mu filmovi do jaja i to je to. I kad ih pitas zašto su do jaja, ne znaju ili neće da obrazlože kao ti. Ja kad kažem da je precenjen ne kažem da je najgori na svetu nego da ne zaslužuje da bude tu gde jeste. I da objektivno gledano postoji gomila kvalitetnijih kako reditelja tako i filmova. Njegovi filmovi su dosta plitki i nekako prosečni, bar ove koje sam ja gledao (a gledao sam dosta). A ti mi prosvetli ako sam pogrešio nešto.

Back