Misterije novčanice od 1 dolara

SAMCRO

Iskusan
Poruka
6.323
Svi znaju za piramidu na cijem se vrhu nalazi Svevidece oko, a ispod koje pise Novus ordo seclorum, kao i za trinaest strela i trinaest listova na grancici koje onaj orao drzi kandzama, trinaest zvezdica koje mu se nalaze iznad glave itd. Ali to nije sve. U trecem delu dokumentarnog filma Secret Mysteries of America's Beginnings, Dok Marki, koji za sebe tvrdi da potice iz iluminatske porodice i da je od malena ucestvovao u okultnim ritualima, otkriva da novcanica sadrzi tri heksagrama, koji simbolizuju "broj zveri". Pored onog koji formiraju 13 zvezdica iznad orlove glave, tu su jos dva. Jedan formiraju dva suprotno okrenuta trougla na pecatu sa orlom, koji se dobijaju spajanjem svih mesta na kojima se nalazi trinaest simbola, a drugi na pecatu sa piramidom, koji formiraju trougao piramide koji gleda na gore i njemu obrnuto okrenuti trougao. Njihovi uglovi spajaju slova koja navodno formiraju rec M-A-S-O-N.

dollar_hexagram.gif

figure_11.jpg

ps50e3c475.gif

Medjutim, tu nije kraj misterijama. Marki u filmu otkriva da novcanica sadrzi i sliku sove, vesto skrivenu u jednom kutku

owl.jpg

Sova je, po njegovim tvrdnjama, znacajan okultni simbol i nije cudo sto je njen totem predmet obozavanja u zloglasnom Bohemijskom klubu, redovnom sastajalistu svetskih mocnika.

I, najstrasnije za kraj - u donjem levom uglu lica novcanice navodno se nalazi slika demona koji stiti pecate na poledjini

dollar-scan-great-shiva.jpg

Brrrrrrrrr

Prilozi

• ps50e3c475.gif
    ps50e3c475.gif
    21,8 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
kakva crna simbolika.. povukli su 5 linija po sopstvenom nahodjenju i dobili neka slova koja cak i ne daju tu rec direktno nego je potrebno resiti anagram.
a tamo gde oni vide sliku demona ja vidim luster.
a ona sova.. to je cista grlica.
i po cemu je sad tumacenje tog lika tacnije od mog? osim u bombasticnosti.

kakva crna simbolika.. povukli su 5 linija po sopstvenom nahodjenju i dobili neka slova koja cak i ne daju tu rec direktno nego je potrebno resiti anagram.
a tamo gde oni vide sliku demona ja vidim luster.
a ona sova.. to je cista grlica.
i po cemu je sad tumacenje tog lika tacnije od mog? osim u bombasticnosti.

Ako sam u pravu, a mislim da jesam, ovo je pdf Teorije zavere, a ranije je ukljucivao i misterije. E sad, takve teorije, kao sto im i samo ime kaze, ukazuju na navodnu zaveru, koja mozda postoji a mozda ne postoji. Uvek ce biti onih koji kazu da su sve to gluposti. Ali meni je ipak cudno sto novcanica sadrzi piramidu, svevidece oko, natpis "novi svetski poredak", trinaest strela, trinaest listova itd itd. pa reko' mozda se ni ta sova i taj demon nisu tu nasli slucajno. Ali to je samo moj utisak.

Ako sam u pravu, a mislim da jesam, ovo je pdf Teorije zavere, a ranije je ukljucivao i misterije. E sad, takve teorije, kao sto im i samo ime kaze, ukazuju na navodnu zaveru, koja mozda postoji a mozda ne postoji. Uvek ce biti onih koji kazu da su sve to gluposti. Ali meni je ipak cudno sto novcanica sadrzi piramidu, svevidece oko, natpis "novi svetski poredak", trinaest strela, trinaest listova itd itd. pa reko' mozda se ni ta sova i taj demon nisu tu nasli slucajno. Ali to je samo moj utisak.

slazem se i svako moze da iznese stav, mozda i jesi u pravu, ali ne vidim problem kad se argumentovano osporava misljenje.

slazem se i svako moze da iznese stav, mozda i jesi u pravu, ali ne vidim problem kad se argumentovano osporava misljenje.

Naravno da svako moze da iznese svoj stav, naravno da ja ne insistiram da sam u pravu, samo kazem da ovoliko slucajnosti na jednom mestu deluje cudno, barem meni.

Argumentovana rasprava je svakako pozeljna, tema je i otvorena s tim ciljem, ali isto tako se nadam da ces ti dosledno postupati u skladu sa svojim duznostima ili ces barem na to uputiti podredjene moderatore, kako bi se tema zastitila od spamera, trolova i ljudi koji jednostavno imaju potrebu da se svadjaju. Hvala.

To za masonske simbole na novčanici od 1 dolara, čitao sam ranije o tome. Ništa neobično, ako se zna da su masoni igrali važnu ulogu u američkoj revoluciji i stvaranju SAD. A to za sovu i demona nije mi ranije bilo poznato. Ne znam da li se radi o preterivanju teoretičara zavera ili su tu stvarno nacrtani sova i demon, ali verujem da masoni starno pokreću mnoge dogadjaje u politici.

ista ta novcanica nosi natpis "in god we trust". nije tajna da su osnivaci usa bili masoni, tako da ne vidim u cemu je misterija ili teorija zavere. sve je jasno i sve je receno. na drugoj temi sam napisala da svevidece oko postoji i na nasim pravoslavnim hramovima, pa ne vidim da neko pravi problem oko toga...

- - - - - - - - - -

Za vas koji vidite lustere, a pri tome niste u stanju da koristite Gugl, pokusacu da vam pomognem

dollar-scan-great-shiva.jpg

73433202.jpg

61372477.jpg

E ako i dalje vidite lustere, onda jbga :lol:

meni ovo lici na andjela.

ista ta novcanica nosi natpis "in god we trust". nije tajna da su osnivaci usa bili masoni, tako da ne vidim u cemu je misterija ili teorija zavere. sve je jasno i sve je receno. na drugoj temi sam napisala da svevidece oko postoji i na nasim pravoslavnim hramovima, pa ne vidim da neko pravi problem oko toga...

- - - - - - - - - -

Meni to ne lici ni na sta, gomila besmislenih zvrljotina, pa vec smo apsolvirali da demoni vestice i karakondzule ne postoje, strasne price za strasnu malu decu:hej:

Manite se svih tih stvari.

Prva slika sa zvezdama koje i vise nego ocigledno formiraju Davidovu zvezdu je sasvim dovoljno kao CIST DOKAZ da amerika nije amerika vec nesto drugo.

Zamislite sad srpski grb na zastavi Lesota?

Ostalo ne mora da bude uopste tacno ali koji ce moj Jevrejski simbol na novoformiranoj drzavi?

Mozda zbog toga sto je osnovni uslov za prijem u masoneriju da se veruje u Boga. Ali ne strogo u ovog hriscanskog, vec u bilo kojeg. Tako mason moze da postane i onaj ko veruje u Alaha ili u Visnu, Jahvea, Zevsa itd. Masonsko ucenje kaze da postoji jedan Bog za sve ljude na planeti, bez obzira kako ga oni zvali. Masoni ga cesto nazivaju Veliki arhitekta, neko ko je stvorio univerzum i odredio poredak stvari u njemu. Zato nije cudo sto Vasington obiluje paganskim simbolima i skulpturama grckih i drugih bozanstava. Medjutim, to nema veze sa izvornim Hriscanstvom, Islamom ili bilo kojom drugom religijom. Isto tako, iako ogroman broj masona na nizim stepenima veruje u svoje izabrano bozanstvo, samo oni koji se probiju do visih nivoa budu upuceni u vrhovne tajne. Samo se njima otkriva sta je prava svrha svih tih rituala i paganskih simbola. A i bilo bi malo neprakticno da svi oni, a ima ih na milione, otvoreno obozavaju Lucifera. Zamisli kralja Aleksandra Karadjordjevica ili Ivu Andrica kako suruju sa necastivim.

Ti si jedan andjeo :cmok:

Poslednja izmena:

Back