Мислити је глагол?

Ната Ли

самоникла
VIP
Poruka
50.813
Да ли је размишљање рад? Колики је напор препустити се размишљању?
Често чујем како трошим време на размишљање о небитним стварима. Хмм.

Док перем зубе, љуштим кромпир, пешачим, недајбоже пеглам или путујем ја размишљам. По критеријумима већине, размишљам о глупостима.
Рецимо о смрти, о љубави, о различитости карактера или загађењу..

Да ли размишљате кад обављате радње које не захтевају умно напрезање или умете да одржавате мозак на леру?
Ако умете, аман помажите!

Јел то значи да мислити није рад? 😊
Ja mislim da jeste rad jer ako razmišljaš negativno to može da izazove ankioznost, gubitak pažnje itd a to može da bude ozbiljan problem. Ja na primer šetnju koristim da razmišljam ili ako čovek radi nešto dosadno on će da misli bukvalno sve samo ne na to.

Док перем зубе, љуштим кромпир, пешачим, недајбоже пеглам или путујем ја размишљам. По критеријумима већине, размишљам о глупостима.

Да ли размишљате кад обављате радње које не захтевају умно напрезање или умете да одржавате мозак на леру?
nego šta nego je rad. Čovek potroši u proseku 320 kalorija dnevno na razmišljanje, i to da ne "zapinje" puno.

Ne samo da mislim, nego nekad nešto i smislim!
Kao "Eureka"... , onda dobijem ideju i inspiraciju i sve to pretočim u delo!Ili čekam, da se namesti situacija i da se "slože kockice".

Preterano razmišljanje može da bude posledica preteranog čitanja, dosta informisanja kao što su vesti ili provodiš mnogo vremena na društvenim mrežama ili je neki drugi uzrok. Mislim da za takve stvari postoje uzroci.

А видиш ја мислим да је обрнуто, да бег од превише размишљања претерано читање и остало.

Ne znam onda šta je. Činjenica je jedna da ti još više razmišljaš zbog toga što si provalila da ti razmišljaš preterano.
Па нисам провалила, мени и не смета. Ја то успут док радим нешто друго, али другима смета. Зато ме интересује како други размишљају и колико. Да ли им је потребна посебна концентрација за размишљање?

Па нисам провалила, мени и не смета. Ја то успут док радим нешто друго, али другима смета. Зато ме интересује како други размишљају и колико. Да ли им је потребна посебна концентрација за размишљање?
meni je potrebno da se dobro koncentrišem ne bih li prestao da razmišljam

Visak misli ili "suvisni izvestaj",po Tom Kruzu?:mrgreen:
Meni se kao zakljucak javlja mozda samo izvesna problematika vezana za usmerenost paznje.:)
Ali nekako mi je kljucna tu konstruktivnost. Kad covek razmislja o tome `da razmislja`, cini se kao da se vezuje u neku intrinsicnu petlju. :confused:
`Loop`, sto bi rekli Ameri. To stvara mentalnu sliku zatvorene kruznice u kojoj se akcentuje ne bih to nazvao ego, ali povazdan - samo centar te kruznice.
A sta ako se u svemu tome ignorise ideja o tome da je covek receptor sire i nesagledive mentalne realnosti u kojoj je centar skroz u daljini, ne moze se sagledati?
Tada svako razmisljanje ne biva nuzno usmereno na centar zamisljene kruznice (persone per se), vec bez problema biva konstruktivno, materijalizuje se sa konkretnim, finim rezultatima koji tek tako `padaju na pamet`?:) Mi nismo nesto sami izmislili, vec smo to blagonakono dobili od spoljasnjeg polja, sireg od nas.

Mi nismo nesto sami izmislili, vec smo to blagonakono dobili od spoljasnjeg polja, sireg od nas.

Уверена сам да је тако. 😊
Сваки закључак или идеја до које дођемо размишљањем је само резултат можданог прикупљања информација из универзума. Тренирати мождане вијуге није напор.

Back