MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije istina van tebe, već u tebi, nađi sebe u sebi, ovladaj sobom - i ugledaćeš istinu. Nije u stvarima ta istina, nije van tebe i nije negde preko mora. već pre svega u tvom sopstvenom radu na sebi. Pobedićeš sebe i postaćeš slobodan, kao što nikada nisi ni mogao da pomisliš, i počećeš veliko delo, i druge ćeš učiniti slobodnima, i ugledaćeš sreću, jer će se ispuniti tvoj život. i shvatićeš, najzad, narod svoj i svetu istinu njegovu.
F. M. Dostojevski

Kada postigneš ono što si želio u borbi za sebe i svijet te učini kraljem dana, samo priđi ogledalu, pogledaj se i vidi što taj čovjek ima za reći. Jer to nije tvoj otac, ili majka, ili žena čije sudove moraš proći; osoba čije mišljenje najviše znači u tvom životu ona je koja te gleda iz ogledala. Neki ljudi mogu misliti da si iskren prijatelj i smatrati te divnim, ali čovjek u ogledalu veli da si samo protuha ako mu ne možeš pogledati ravno u oči. Njemu treba ugoditi, ostali nisu važni jer on je otvoren s tobom do kraja. I prošao si svoj ispit ako je čovjek u ogledalu tvoj prijatelj. Jer na putu možeš prevariti čitav svijet i u prolazu će te ljudi tapšati po ramenu, ali će ti konačna plaća biti bol srca i suze ako si prevario čovjeka u ogledalu.

Dale Wimbrow

"Dva najmoćnija ratnika su strpljenje i vreme."
~ Lav Tolstoj

- - - - - - - - - -

Bogatstvo je kad umeš da se raduješ lepoti sveta oko sebe, sunčevom zraku, kapljici rose, dobroj knjizi, muzici. Bogatstvo je ono što nosiš u sebi i što dok ti stariš ostaje mlado i moćno, greje u studi, blista u tami, kaže kako zbog nečega uvek treba početi ispočetka, kako se treba nadati i verovati u smisao života bez prestanka tragajući za njim, boreći se za njega .
~ Nada Marinković

06iFwwa.gif

Zamislite da su misli kao kapi vode. Ako stalno ponavljate iste misli, stvarate ogromnu količinu vode. U početku je barica, pa bara, pa jezero i na kraju - okean. Ako su vam misli negativne, možete se udaviti u moru sopstvene negativnosti. Ako su vam misli pozitivne, mozete plivati u okeanu života. - Lujza Hej

"Kao što je ljubav prema životu zapravo samo strah od smrti, tako i društvenost ljudi zapravo nije direktna; ona se, naime, ne zasniva na ljubavi prema društvu, nego na strahu od samoće."
A. Schopenhauer

'Zar ne vidiš koliko mi je važno...? Da zatrpaš sobom prazninu što me plaši, da me izdvojiš između svih ljudi, da zaboraviš predrasude i zamišljeno nepotrebno dostojanstvo, da pošalješ do đavola sve pametne postupke, jer nisu pametni, da me uvjeriš kako mi daješ sebe cijelu u zamjenu za ono što gubim, ili da se praviš da je tako, da me obmaneš dok se ne naviknem na život, jer ovo što je sad, to nije život, već sjećanje i čekanje."
M. S.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back