MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
527433_499893490096443_1472644155_n.jpg

Ljudi ulaze u naš život i izlaze iz njega, ne razmišljajući o tome šta ostaje posle njih ... na svim tim mestima na kojima su bili. Samo odlaze. Danas se osećam kao ormar prepun praznih vešalica, kao garsonjera u kojoj je nekad živelo dvoje zaljubljenih, a sada ih više nema.
Kao lepe ... a iznošene cipele !...

I. Štrljić

,,A zeljeti snagu i bezosjecajnost, znaci svetiti se sebi zbog razocarenja. I onda, to nije izlaz, to je dizanje ruku od svega, sto covjek moze da bude. Odricanje svih obzira je prastari strah, davna sustina ljudskog bica koje zeli moc, jer se boji ''

Mesa Selimovic

Daj mi dovoljno mašte da u pravom trenutku, na pravu adresu uputim paketić dobrote uz propratno pismo ili bez njega.
Stvori od mene čoveka koji će brazditi duboko poput broda, kako bi dotakao i one koji su “ispod”.
Oslobodi me straha da propuštam život. Ne daj mi ono što želim, već ono što mi treba.
Nauči me umeću malih koraka.

Antoine de Saint-Exupéry

Ljubav nikad ne umire prirodnom smrću. Umire, jer joj ne znamo obnoviti izvor.
Umire od slepoće, greški, izdaje. Umire od bolesti i rana; umire zbog dosade, gubitka svežine i sjaja …

Anais Nin

Nešto kao pravedna ljubav ne može postojati, jer se ljubav temelji na subjektivnom osjećaju prema voljenoj osobi,kao jedinoj i nepovredivoj. Ljubav ne proizlazi iz tačne procene kvaliteta i mana kod voljene osobe te prednosti i nepogodnosti koje ona donosi. Ljubav prema tome ne odmerava mane voljenog bića, a kvalitete vidi u metafizičkom obliku. Za pravednost vredi samo odmeravanje, odnosno na nju ne utiču drugi razlozi.
Ono što je naklonost u ljubavi ... to je kod pravednosti nepristranost! ...

Chaim Perelman

Mozda ce zvucati grubo, al sunovrat je lep, povremeno cak i potreban svakom zivom bicu. Covek koji se nadje u glibu najbolje upozna ljude koji ga okruzuju. Prekriven blatom i tugom, surovo spoznaje ljude, njihova prava lica koja se kriju iza svih maski koje uspesno navlace na sebe.

Napokon na svetlo dana izlaze sve mane koje su se krile iza laznih osmeha, velikih reci i onog odurnog tapsanja po ramenima kada ste jednaki sa njima, tacnije, kada imaju koristi od vas. Kada ste na vrhu, svaciji ste, ali kada dosegnete samo dno, prepusteni ste sami sebi.
Poput gubavaca u ocima drugih...

"...Hteo sam da joj kazem da postoji formula jednostavnosti koja glasi : Ljubav dobija onaj ko je daje. Niko ,naime , nije ostao bez ljubavi ,niko od onih ko nije oklevao da je da..Ali zato oni koji samo traze , i to sam hteo da joj kazem , oni nista ne dobijaju..."

David Albahari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back