Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ja sam pjesnik Tijela i ja sam pjesnik Duše,
u meni su blaženstva raja i u meni paklenske muke, prve oplemenjujem i povećavam u sebi, druge prevodim u novi jezik.
Vitmen
Žena je u izgubljenom raju zagrizla plod sa stabla saznanja, deset minuta pre muškarca !
Od tada je uvek sačuvala tih deset minuta prednosti ! ...
Alfons Kar
- Savršena ljubav doista je retka... Zaljubljeni uvek moraju da imaju prefinjenost mudrih, prilagodljivost dece, osetljivost umetnika, razum filozofa, smirenost svetaca, snošljivost učenika i snagu samopouzdanih.
(Leo Buscaglia)
Srećni nikad ne razmišljaju o sreći. To je posao za nesrećne. Svi primete sreću u nesreći, a o nesreći u sreći razmišljaju samo blesavi. I iskusni…
Đorđe Balašević
Samopoštovanje treba da zasnivamo na čvrstom temelju u nama samima. . ono nikad nije na prodaju.
Ono nam prilazi kad smo sami u trenucima tišine, na mestima u kojima vlada mir, kad iznenada postajemo
svesni da smo znajući šta je dobro tako i učinili; znajući šta je lepo, tako i poslužili; znajući šta je istina, tako i govorili.
Vreme je iza nas, vreme je pred nama. Čim samo počneš da duže misliš o onome što je bilo ili o onome što će biti, odmah gubiš ono što je glavno: istinski život u sadašnjosti. Lav Nikolajevič Tolstoj