MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neguj svoje vizije, ideale, muziku koja ti dira srce, lepotu koja ti se oblikuje u umu, ljupkost,
što ukrašava tvoje najistančanije misli, jer iz njih će nastati savršeni uslovi i rajsko okruženje !
Ako svemu tom' ostaneš veran, to će na posletku . oblikovati svet ! ...

Elen Džejms

Žalimo za prošlim vremenima onda kada nam se čini da je sadašnjost mnogo teža i ružnija od prošlosti. A stremimo, pa čak i bezglavo hrlimo ka budućnosti kada nam se čini da je svaki proživljeni dan, sat i trenutak mnogo lakši i lepši od prethodnog. - (m.m.)

Blago vama dok vas gone. Gonjeni privlače poglede zvezda, a ne gonitelji.
Guraju vas? No ne raste li lopta snega od guranja?
Ponižavaju vas? Lud metod! Time će vas dići.
Lupaju vas? Lud metod! Time će vas očvrsnuti.
Pljuju na vas? Lud metod! Time će vas očistiti.
Siromaše vas? Lud metod! Time će vas obogatiti.
Ubijaju vas? Lud metod! Vratićete im se kao sudije.
Šta vredi, što vas zadržavaju na vašem putu? Ko zadržava reku, sprema poplavu.

Sv. Vladika Nikolaj Velimirović

If you are kind, people may accuse you of selfish, ulterior motives: Be kind anyway.

If you are successful you will win some false friends and true enemies: Succeed anyway.

If you are honest and frank people will try to cheat you: Be honest anyway.

What you spend years building, someone could destroy overnight: Build anyway.

If you find serenity and happiness, they may be jealous of you: Be happy anyway.

The good you do today, will often be forgotten by tomorrow: Do good anyway.

Give the world the best you have, and it may never be enough: Give your best anyway.

(Mother Teresa)

“Prije nego što samom sebi utvrdiš dijagnozu depresivnosti ili niskog samopouzdanja, prvo utvrdi da li si, u suštini, okružen šupčinama.” ~ Viljem Gibson

Kad znamo šta nam je dužnost najčešće nismo spremni da je najsavesnije obavljamo, a kada smo spremni za njeno savesno obavljanje najčešće ne znamo šta nam je dužnost. - (m.m.)

Napor može da pomogne sreći. Neki se zadovoljavaju time, da dobroćudno stanu pred vrata boginje sreće i čekaju, dok im se ne otvore. Drugi, već bolji, streme napred i služe se svojom pametnom odvažnošću, da na krilima njene vrednosti i hrabrosti dostignu boginju i dobiju njenu milost. Ali, pravo misleći, nema drugog puta osim puta vrline i opreznosti, jer svako ima upravo na toliko sreće i nesreće ... koliko uma i bezumlja ! ...
V. Stevanović

Ima ljudi, koje godinama volim a da oni o tome pojma nemaju !
Ja starim i malo pomalo, postaje sve ispraznija iluzija da ću im to ikada kazati, premda večito zamišljam taj prekrasan trenutak. Ne bih mogao živeti bez tih temeljnih priprema za buduće događaje i, kad dobro promislim, čini mi se, te pripreme su mi isto toliko važne - koliko i ona iznenađenja koja me pogode kao grom iz vedra neba tako ... da stanem kao ukopan ! ...
:heart:
Elias Kaneti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back