MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekoga volimo kad su nam njegove ili njene potrebe i želje podjednako važne kao i naše vlastite.Smisao je u tome, da se ljubav izražava postupcima. Onim što radimo, a ne rečima, ponovo definišemo ono što jesmo ... te do koga i do čega nam je stalo. Mi smo verbalna vrsta i jako smo naklonjeni rečima kad nešto treba objasniti – i nekoga prevariti. Najgore je prevariti sebe ! ...
Gordon Livingston

Poslednja izmena:
Da li smo stvarno srećni? Da li su naše bivše ljubavi stvarno srećne, ili su to sve tek trikovi pomoću kojih pokušavamo da prikrijemo realnost i da dokažemo da smo bolji, da smo pobedili, preboleli, oslobodili se od njih, bili u pravu ?! -
Stvarno ne znam ! …

Stefan Simić

Ne smatraj neznalicom ... pre nego što dokučiš moje tajno biće, a ne smatraj me ni genijem ... prije nego što oslobodiš moje biće onog - što sam od drugih preuzeo. Ne reci: "On je škrtica tesne ruke, pre nego što moje srce sagledaš, ili da sam plemenit i blagodaran pre nego što saznaš, šta me podstiče na plemenitost i blagodarnost."
Ne smatraj me ni zaljubljenikom dok ti se moja ljubav ne objavi u svoj svojoj svetlosti i žaru, niti me smatraj praznim ... dok ne dotakneš moje krvave rane ! ...

Halil Džubran

Maestro,
jesmo li sada budni ili snivamo?
Kako god želiš,nema nikog drugog izuzev nas koji o tome odlučujemo.
A kad sanjarimo ili snatrimo,jesmo li tada budni ili usnuli?
I jedno I drugo,istovremeno.
Kako ćemo ti I ja,nađeni,znati da vodimo ovaj razgovor budni?
Nećemo nikako jer sve je uvijek među javom I međ” snom.

Poslednja izmena:
Jedan stari hodočasnik, išao je usred zime preko mosta u podnožju Himalaja, kada je počeo da pada sneg. Čuvar prelaza ga upita: "Kako ćeš, dobri čoveče, stići gore po ovakvom vremenu?"
A starac mu na to odgovori: "Moje srce je već stiglo tamo, ostatku mene, lako je da ga prati."

Na vašem putu, do vaših "Himalaja", pustite ... neka vas srce vodi ! ...

5k385lC.jpg

Zaljubljen sam u sve osobe koje volim i volim samo one u koje sam zaljubljen, jedino je razlika u vrsti emocija, kao i povodima i razlozima zaljubljenosti u svaku osobu pojedinačno. - (m.m.)

No matter what age you are, or what your circumstances might be, you are special, and you still have something unique to offer. Your life, because of who you are, has meaning.

(Barbara De Angelis)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back