MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako naucimo da cenimo naizgled male ali velike stvari,
nista u zivotu nece moci da nas povredi, ili osecaj pripadnosti, umece davanja,
ljubav prema svakom zivom bicu ne samo prema ljudima, i cvece moze u nama
probuditi radost i ljubav..... sve to moze da ublazi udarce sudbine.

Misle li ljudi da će biti ostavljeni na miru ako kažu *Mi verujemo!*,
i da u iskušenje neće biti odvedeni? A Mi smo u iskušenje dovodili
i one pre njih,da bi Alah sigurno ukazao na one koji govore istinu
i na one koji lažu !

Kuran

Ako naucimo da cenimo naizgled male ali velike stvari,
nista u zivotu nece moci da nas povredi, ili osecaj pripadnosti, umece davanja,
ljubav prema svakom zivom bicu ne samo prema ljudima, i cvece moze u nama
probuditi radost i ljubav..... sve to moze da ublazi udarce sudbine.

heh..da..a i biljke su bica..

"Life is not measured by the number of breaths we take,but by the places and moments that take our breath away".

''Život nije merljiv brojem udaha, nego brojem mesta i momenata koji nam oduzimaju dah.''

Da li mravi zele moc? Zele li da budu snazniji i znacajniji od drugih? Imaju li svojih briga, muka, nesanica, ocajanja? Ne znamo, i ne tice nas se, suviše su sitni za nas. Zar onda ne bi mogao da postoji neko veci i od nas, kome su beznacajne naše brige i nevolje? Mi ga ne vidimo, jer je neuhvatljiv za našu misao, osjetimo ga samo kad nam se u necemu pokaze njegova volja. Ni, mrav ne vidi covjeka cijelog, zbog svoje velicine covjek i ne postoji za mrava, vidjece samo prst, ili grancicu, ako mu preprijecimo put, osjetice potres ako rasturimo mravinjak. A covjek prema vasioni sitniji je nego mrav.

Meša Selimović

Ni kap vode se ne gubi, samo se mijenja, kako se moze izgubiti sve covjekovo?
Mora biti da zivot postoji po nekom višem nacelu, a ne samo po besmislu, po zlu, po ludilu!

Meša Selimović

Da bi vam istinska energija ljubavi mogla prožeti dušu, mora vas zateći kao da ste se upravo rodili.
Zašto su ljudi nesretni? Zato što žele zarobiti tu energiju, a to je nemoguće. Da bi kanal bio čist, moramo potisnuti osobne priče
i dopustiti energiji da se svakodnevno ukaže kako to ona sama želi. Moramo joj dopustiti da nas vodi.

P.Kueljo

"Šta drugo naši životi treba da budu do niz početaka, bolnih iskoraka u nepoznato,
poniranja sa ruba poznatog u tajnu onoga što još uvek nismo postali, osim u snovima
koji nam dopiru odnekud noseći sobom opoj ostrva koje za videla nismo opazili... "

Dejvid Maluf

Smirio sam se tek onda kada sam uvideo koliko je ovaj zivot opasan.
Sve dotle sam bio pomalo setan, i dosadjivao sam se. Od tada sam veseo, jer vredi.
Opasnost je ostar vazduh sudbine, a ja se osecam dobro samo u ostrom vazduhu.
Kukavicluk ne spada medju moje vrline. Uvek sam trazio ono sto je najteze.
I nasao sam oboje, osamu i vedrinu.

Bela Hamvas

Svakog jutra stupamo na nepoznato mesto,
i ostaju nam samo slaba i prevrtljiva sećanja, koja nam govore ko bismo mogli da budemo.
Nepovezana, pohabana sećanja, koja više ne prave razliku između sveta kroz koji smo usput prošli
i senki koje je on bacio na izbušenu vetrovitu glavu, dok smo bežali napred, sve dalje.

J.K.Grendal

Ljubav ne posustaje i ne odbacuje voljenu osobu zbog njenih mana.
Ljubav ne beži ni od žrtve,ni od trpljenja.
Ljubav ne znači uzimati ,već darivati !!

Ratnik svetlosti ne odugovlači u beskonačnost istu bitku - pogotovo ako ne vidi napretka ni nazatka.
Ako u bitki nema pomaka, shvatit će da valja sesti s neprijateljem i raspraviti o primirju; obojica su se iskazala u umetnosti mača, i došlo je vreme da se pokušaju sporazumeti.
To je čin dostojanstva - a ne kukavičluka. To je odmeravanje snaga i promena strategije.
Zacrtavši mirovne planove, ratnici se vraćaju svojim domovima. Ne moraju nikome ništa dokazivati; vodili su časnu borbu i očuvali veru. Svaki je od njih pomalo popustio, učeći se tako umeću pregovaranja.
Samo ratnici mraka idu u beskonačnost - do potpunog uništenja.

Nikada ne radi kao drugi. Nikada ih ne oponašaj.
Jer, kako da budeš siguran da ne oponašaš kakvo zlo,
a oni koji se ugledaju na zao primer, uvek ga nadmaše,
dok oni koji oponašaju ono što valja, nikada ne budu u toj meri dobri.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back