MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam mnogo reči, ali malo je onih koje koristim. Ako me nešto pitaju, odgovorim; ako ne pitaju, ćutim. Koliko reči je potrebno da bi se odgovorilo na bilo koje pitanje? Dve, tri, najviše pet: ''da'', ''ne'', ''možda'', ''ne znam''. Sve ostale su nepotrebne, pogotovo kada čovek ništa ne pita.

David Albahari

I đavo može citirati sveto pismo za svoje potrebe. (Šekspir)

Oporezivanje je umetnost da se guska očerupa sa što manje gakanja i sa što više perja. (Resler)

Bolje je živeti u svojoj domovini u nevolji, nego u tuđini u zadovoljstvu. (indijska narodna uzrečica)
Ukoliko je nevolja ono što želite. (moj komentar)

Domovini dugujemo sve što se može postići. (...)
A šta sa onim što nam nije dala da postignemo? (moj komentar)

Bolje voleti i izgubiti nego nikad ne voleti.

Napisao sm neke misli da bih mogao da napišem i ovaj komentar:
Ovde sam toliko novoga pročitao čemu sam se oduševio, a mislio sam da sam da nema puno toga što nisam.
Imam utisak da ste skupljali misli i aforizme koji su na vas ostavili utisak. Moraću odavde dosta toga da iskopiram kod sebe.
Retka tema koja me ovoliko oduševi.

Ah, blago onom ko suza ima.
U toga srce umrlo nije.
(Aleksa Šantić)

- Što viriš vuče kroz to granje?
- Hoću da pojedem ono janje.
- Pa pojedi ga. Šta ti smeta?
- Smišljam razlog radi sveta.
(Grigor Vitez)

Kompromis je sporazum između dva partnera po kome svako dobija ono što nije hteo. (Rišelje)

Bolje je prokockati svoju mladost nego ne uraditi s njom baš ništa.

Kad onaj kome se govori ne razume, a onaj koji govori sam ne shvata šta govori, onda je to metafizika. (Volter)

Kupi psa, jer je to jedini način da za novac dobiješ ljubav. (Marian Eli)

Ne treba mnogo dosetljivosti da prevarimo čoveka koji nam veruje.

Znam jedno: kad se čovek s gadom bori, ma ga i pobedio, uvek ostaje uprljan. (Latinska poslovica)

Kritikovati - to znači dokazati autoru da ne radi onako kako bih ja radio, kada bih znao.

Svaka je krajnost rođena sestra ograničenosti. (Bjelinski)

Kako je strašno pomisliti da je istina ono što ljudi govore o nama. (Lafonten)

Iskušenje koje nije privlačno, nije iskušenje. (ja)

Biti zaljubljen znači videti u onome koga volimo ono što želimo, a ne ono što nalazimo.

Zakoni su paučina kroz koju prolaze velike muve, a u koju se hvataju male. (Balzak)

Svaka zabluda je toliko opasnija koliko u njoj ima više istine.

Kad si ljut - broj do četiri.
Kad si jako ljut - psuj.

Što uspemo našom pameću, pokvarimo našom ćudi, a što uspemo našom dobrotom, upropastimo našim porocima, i, najzad, što postignemo svojom mudrošću, izgubimo našim temperamentom. Jer ima nešto jače i presudnije od svih naših sila, a to su naše slabosti.

Jovan Dučić

"Ko ništa ne zna, ništa ne voli.
Ko ne ume ništa, ne razume ništa.
Ko ništa ne razume, bezvredan je.
Ali onaj ko poima, taj i voli, zapaža, vidi.
Više se voli ono o čemu se više zna.
Ko god zamišlja da svako voće sazreva u isto vreme kad i jagode, ne zna ništa o grožđu."
-Paracelsus-

"Svako jutro je svjež početak. Svaki dan je nanovo stvoren svijet. Danas je novi dan. Danas je nanovo stvoren svijet. Cijeli svoj život sam živio do ovog trenutka, kako bih došao do ovog dana. Ovaj trenutak - ovaj dan - je podjednako dobar kao bilo koji trenutak u vječnosti. Napraviću od ovog dana - svakog trenutka ovog dana - raj na zemlji. Ovo je moj dan za novu šansu." - Den Kaster-

Човек који слуша разум изгубљен је. Јер разум спутава све оне чији дух није довољно снажан да му се одупре..." – Џорџ Бернард Шо

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back