MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stihovi nastaju u trenutku nadahnuća i inspiracije, dok je za prozu neophodan protok vremena da nadahnuće i inspiracija srede svoje utiske. - (m.m.)

Nadahnuće je potrebno za svako stvaralaštvo....momenat inspiracije za koji nije bitno vreme nakon njega....u primeru koji sam dala, kao i u skoro svemu ostalom, prvo je nastala proza pa poezija.....jedna za drugom ...u jednom naletu, jer inspiracija je priča čitavog spektra osećanja koja nagrnu u jednom trenu inicirani nečim.
Verovatno nam se načini stvaranja razlikuju jer su oni individualni....ali je važno da stvaramo misli i dela....zar ne? (Lj)

Ako si strpljiv u trenutku besa, izbeći ćeš stotinu dana tuge.

chrlogo.gif

Radiš jer ne znaš da živiš. Kad bi znao da živiš, ne bi radio i nikakva nauka za tebe ne bi postojala. Ali, učili su nas svi samo kako se radi, a niko kako se živi.

Sahrana-Milorada-Pavica-u-cetvrtak-3.jpg

Poslednja izmena:
Muškarci su veoma čudna stvorenja, umiju da se tuku, da viču, prijete, ali premiru od straha pred jednom ženom. Možda ne pred onom kojom su se oženili, ali uvijek postoji neka koja ih plaši i potčinjava svojim hirovima i ćudima. Makar im to bila i rođena majka.

paulo-coelho-1-150x150.jpg

Nadahnuće je potrebno za svako stvaralaštvo....momenat inspiracije za koji nije bitno vreme nakon njega....u primeru koji sam dala, kao i u skoro svemu ostalom, prvo je nastala proza pa poezija.....jedna za drugom ...u jednom naletu, jer inspiracija je priča čitavog spektra osećanja koja nagrnu u jednom trenu inicirani nečim.
Verovatno nam se načini stvaranja razlikuju jer su oni individualni....ali je važno da stvaramo misli i dela....zar ne? (Lj)

Moje misli su kao i moja ljubav - ako te ne dotiču besmislene su. - (m.m.)

Ako imaš čekić sve ti liči na ekser.

Ne možeš nadgovoriti čoveka koji zna o čemu priča.

Mudrost se sastoji u tome da znaš kada treba izbjeći perfekciju.

Ako znaš da razlikuješ dobar savet od lošeg saveta, onda ti savet i ne treba.

Učiniš li nekome uslugu, to će postati tvoj posao.

Marfijev zakon...

Veruj svakome, ali preseci karte.

Obuci pravi kostim i uloga se sama igra.

Pamćenje služi samo onome ko je zapamtio.

Više štete napraviš pokušavajući da uhvatiš lomljivu stvar koja pada nego da je pustiš da padne.

Ako nema veze, nema veze.

Ne veruj u čuda, računaj na njih.

Marfijev zakon

Nikad nije kasno da se stigne kasno.

Ako se zaglavi-primieni silu. Ako se slomi, ionako ga je trebalo zameniti.

Ako ih ne možeš ubediti-zbuni ih.

Nije teško dovesti konja na pojilo, ali ga naučiti da pliva leđno, e to je već nešto.

Svi zakoni su imitacije stvarnosti.

Bolje je doživeti užasan kraj, nego trpiti užase bez kraja.

Marfijev zakon

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back