Misli poznatih mislilaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tombstone1.jpg

:mrgreen:

"Није потребно гневити се на оне који погреше, па нека су њихови поступци и достојни казне. Ради саме правде, потребно је кривце враћати на прави пут и кажњавати их по потреби, или лично или преко других. А гневити се или срдити се на њих неумесно је, зато што гнев потиче од страсти, а не од суда и правде. Није потребно одобравати онима који су преко мере милостиви, јер потребно је и казнити одане злу, због саме правде, али не због личне страсти и гнева."
(Свети Антоније египатски)

"Није потребно гневити се на оне који погреше, па нека су њихови поступци и достојни казне. Ради саме правде, потребно је кривце враћати на прави пут и кажњавати их по потреби, или лично или преко других. А гневити се или срдити се на њих неумесно је, зато што гнев потиче од страсти, а не од суда и правде. Није потребно одобравати онима који су преко мере милостиви, јер потребно је и казнити одане злу, због саме правде, али не због личне страсти и гнева."
(Свети Антоније египатски)

Kad se pravda stavi iznad coveka,tog trenutka postaje nepotrebna i besmislena.Elem,razumem sta je covek hteo da kaze,ali je to uradio toliko nespretno,da je lako moguce izvudji sasvim pogresno naravoucenije.

Ima ona narodna....Sacuvaj me Boze prijatelja.Od neprijatelja cu se sam cuvati.

Ako misao samo stoji tako sama za sebe,nicemu ne sluzi,a najcesce sluzi,al losem.Vec sam to pominjala....ne dopada mi se ova tema,ovako kako je zamisljena,gde se samo 'nabacuju' misli.No,to je moj stav.

e,Antonije,Antonije....

:P:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back