Misli poznatih mislilaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar je mogućno da je greh tako silovito neodoljiv?... Vaspitavaju me da se užasavam greha, a ja sam opčinjen njime. Pomislim kako upravo zabrana pali moju maštu. Stoga zaključim da, kako bih izbegao iskušenje, treba da se iščupam iz kandži tog čednog vaspitanja: i jedno i drugo su đavolje rabote i međusobno se podupiru.

Umberto Eco

Ima li neko da nije iskusio neodoljivost greha? - (m.m.)

Бити радан први је задатак човека, а све време кад је присиљен да се одмара, морао би употребити за то
да стекне јасну спознају о свету, да би му та спознаја у будуће поново олакшала рад. Гете

Бити радан први је задатак човека, а све време кад је присиљен да се одмара, морао би употребити за то
да стекне јасну спознају о свету, да би му та спознаја у будуће поново олакшала рад. Гете

Kad je rad prisila, tada je zivot robija.

Maksim Gorki

Свака је аутобиографија проблематичан подухват, јер се мора предпоставити да постоји столица на коју човек може сести да би одатле проматрао свој живот, успоређивао његовње фазе, сагледао га и проникао у његов развитак. Човек може и треба да види себе. Али сагледати себе не може у једном тренутку садашњости као што не може сагледати ни своју прошлост у целини.

Карл Барт

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back