Misli poznatih mislilaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Davanje ljubavi je najviši izraz moći: u samom aktu davanja ja doživljavam svoju čvrstinu, svoje bogatstvo, svoju snagu.
Fromm
nije mesto za komentare vec za misli mislilaca, ali, nesto mi je u ovoj misli naopako
inace, Fromm je cenjen i ja sam ga nekada cenila al, ipak mi se cini da je malo zastranio

da li je los prevod ili nesto drugo, ne znam, al
davanje ljubavi, moc i ljubav, akt davanja ljubavi, dozivljavanje svoje cvrstine, bogatstava i snage?

Poslednja izmena:
nije mesto za komentare vec za misli mislilaca, ali, nesto mi je u ovoj misli naopako
inace, Fromm je cenjen i ja sam ga nekada cenila al, ipak mi se cini da je malo zastranio

da li je los prevod ili nesto drugo, ne znam, al
davanje ljubavi, moc i ljubav, akt davanja ljubavi, dozivljavanje svoje cvrstine, bogatstava i snage?
Ne mislis li da je davanje ljubavi mocno?Ja mislim da je mocnije nego primati je.Veruj mi,ne moze to svako...retki su ljudi koji mogu darovati ljubav,a okolina ih obicno smatra slabicima...isto tako bogati smo onoliko koliko volimo,ljubav nam daje snagu i cvrstinu:heart:

Poslednja izmena:
Cini mi se da je reci da se ljubav daje ili prima nekako neskladno.
Ljubav jeste davanje ali nije samo to, i ljubav nije predmet koji mozemo dati, a sam glagol davati podrazumeva kao da se nesto odvaja od nas neki predmet, nesto mi je tu ne kako treba.
Isto tako rec moc, ne ide mi uz ljubav. Naravno ni rec nemoc ne ide.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back