Misli poznatih mislilaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podaj mi orlova krila i vinut ću se k suncu!' ~ reče vrabac vilenjaku koji bijaše kraj njega u jabukovoj krošnji.
Vilenjak ispuni njegovu želju, ali teška krila povukoše vrapca na zemlju.
Vilenjak zaklima: 'Što orla uzdiže, tebe vuče zemlji. Zato ostani pri onome što ti je odredjeno i iz toga učini najbolje što možeš.'

Oskar Vajld je moj 'favorit',njega najcesce citiram.

Jedino bih sebe samoga želeo zaista dobro da upoznam,ali bojim se da je to nemoguće.
Demokratija naprosto znači batinanje ljudi od strane drugih ljudi u ime naroda.
Kada odista čeznete za ljubavlju, zateći ćete je kako već čeka na vas.
Bolje je uživati u ruži,nego analizirati njenu suštinu.

" Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts. " ( Sign hanging in Einstein's office at Princeton )
" Ne moze se sve shto se rachuna izbrojati, niti se sve shto shto se moze izbrojati rachuna. " ( Natpis na zidu Ajnshtajnove kancelarije na Prinstonu )

Poslednja izmena:
Although nothing was happening in my life,life was there,maybe poorly represented,but it was there ...

- Miguel Pinero

Kao da se sve urotilo protiv mene da me podseti na moju proslost ;moj farmaceut - zakleti nezenja - ozenio se.Na tu temu,dao mi je nekoliko objasnjenja : covek zivi samo jedanput ;svako mora imati nekog kome ce objasniti samoga sebe.Bio sam zapanjen koliko je u tome istine,narocito jer je izreceno bez prenemaganja.

Iako sam bio melanholican voleo sam zivot,jer sam voleo melanholiju...

- Seren Kjerkegor

Aleksandar Đuričić
"Surf na Crvenom talasu"
"Tako to ide: najpre nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio. Kao vakcina: primiš najpre malu dozu, vrlo malu, koliko može tvoj organizam da podnese i odjednom postaješ imun i na ono najgore. I ne primetiš kada si postao drugi čovek, kako te se neki virusi ne dotiču, kako je neki deo tebe, nežan i osetljiv, nestao zauvek. Kad jednom pomeriš granice svoje tolerancije, onda je besmisleno da ih vraćaš nazad, jer ćeš sam sebi da izgledaš kao budala, što nije nimalo prijatno."

"...spavanje je, kao sto znamo, najtajnovitiji od nasih cina. Posvecujemo mu trecinu zivota, a ne shvatamo ga.
Za neke, san je samo pomracenje jave; za neke, san je slozenije stanje koje obuhvata istovremeno juce, danas i sutra; za neke, to je neprekinut niz snova..."
(H. L. Borhes)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back