Misli poznatih mislilaca - II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mudrost se sastoji u tome da život prihvataš takvim kakav on jeste
i da samo ponekad sanjaš kakav bi mogao da bude.

Balzak
Mudrost se sastoji u tome da život nikada ne prihvatiš kakav jeste, sve dok ne ostvariš da bude onakab kakav sanjaš da bi trebalo da bude.

JA

Uzvini, Nina, šro sam ti se malo umešao u posao. Hteo sam samo malo da repliciram svetskim poznatim "nudrim" misliocima, s obzirom da na ovom forumz takvih nema.

Mudrost se sastoji u tome da život nikada ne prihvatiš kakav jeste, sve dok ne ostvariš da bude onakab kakav sanjaš da bi trebalo da bude.

JA

Uzvini, Nina, šro sam ti se malo umešao u posao. Hteo sam samo malo da repliciram svetskim poznatim "nudrim" misliocima, s obzirom da na ovom forumz takvih nema.
Samo se ti mešaj..U dvoje je lepše na temi :lol:

"Verujem da je ljubav glavni ključ koji otvara vrata ljudskog razvoja. Ljubav i jedinstvo sa nekim ili nečim izvan sebe, jedinstvo koje dozvoljava čoveku da sebe dovede u odnos sa drugima, da se oseti jedan medju drugima, a da ne ograniči lični integritet i nezavisnost. Ljubav je produktivna orijentacija za koju je najvažnije da su istovremeno prisutni: staranje, odgovornost, uvažavanje i poznavanje onoga sa čime se čovek povezuje."

Erih From

"Verujem da je ljubav glavni ključ koji otvara vrata ljudskog razvoja.

Erih From
Istina je malo fdrugačija. Ljubav nije glavni uzrok ljudskog razvoja, već posledica. Uzrok ljudskog razvoja je jedinstveni pravedni svetski društveni i ekonomski oredak. Poredak bez političkih, verskih, nacionalnih i klasnih podela. U nepravednm poretku ljubavinije moguća. Kad se tpravedan poredak uispostavi, ljubav dolazi sama.. Oni koji već hiljadama godina bezuspešno zagovaraju ljubav, a ne zagovaraju pravedan poredak, poput hrišćana, bi to trebalo da znaju.

Niko nije tako slep kao oni koji nece da vide.

Swift Jonathan
istina se ne može bideti, već razumeti. Najviše su slepi oni koji ne mogu da razumeju to što vide. kad bi Istina mogla da se vidi i ovca bi je znala, jer i ovca može da vidi. Sposobnost razumevanja viđenog bi trebalo da je ljudska osobina, po kpjoj bi ljudi trebalo da se tazlikuju od ostalih bića. Na zalost, takva vrsta razlike još uvek ne postoji.

JA

Zaboraviti u bilo kom trenutku rđave crte čovekovog karaktera isto je što i bacati teško zarađen novac.
Moramo se čuvati glupe prisnosti i glupog prijateljstva.
Šopenhauer
Čovek se ne rađa sa karakterom. Rđave crte čovekovog karaktera se razvijaju i nastaju kao posledica rđavih programa kojima čpvekovi manipulatori programiraju ljudske umove i od ljudi prave rovote/robove, radi njihove manipulacije. Ti rđavi orogramisu svetske ideologije, politike, religije, nacije i klase.

Glipe prisnost i glupa prijateljstvo uspostavljaju samo glupi sa glupima. I to je razlog što nikada nisam imao prijatelja.

JA

"Najstrašnija opasnost sa kojom čovek mora da se suoči jeste moć njegovih ideja. Nijedna kosmička sila koja se obrušila na Zemlju nikada nije ubila deset miliona ljudi za četiri godine: čovekova psiha jeste. I može to opet da učini”, upozorava Jung. I dodaje: “Plašim se samo jednog – ljudskih misli (…) Svi smo mi podložni masovnoj zarazi. Te epidemije su jače od pojedinca. A pojedinac je njihova žrtva. Urla, paradira i pretvara se da je vođa, ali je zapravo žrtva. Masovna bunila su izlivi bioloških i duhovnih sila iz dubina psihe. Okrenimo oko svesti ka unutrašnjosti psihe da bismo otkrili šta se tamo krije.

Na kraju krajeva, većina naših poteškoća potiče od gubitka kontakta s našim instinktima, s tom prastarom ali nikad nezaboravljenom mudrošću koju čuvamo u sebi."

Karl Gustav Jung

Najveći neprijatelj svih ljudi su različite lažne ideje, tj. ideje zla, za koje ljudi veruju da imaju značenje neprikosnovene ustine. A to je da je čovekov najveći neprijatelj drugi čovek. i i da ljudi neće moći jedni od drugih da se odbrane dok se uzajamno ne poubjaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back