da te je malo vise zanimalo,znao bi da decko ima problema sa bubuljicama a gejner (secerna bomba) ce samo da pogorsa stvari i prestace da ga uzima za 15 dana.mogao mu je bilo ko to reci...pritom si zaboravio da mu napomenes koliki procenat sala ce da mu nabaci gejner,a da bi to skinuo morace da vezba mnogo intenzivnije i samim time ce mu se masa jako slabo primati.
i ne treba mu nikakav naporan iscrpljujuc trening vec umeren shodno njegovom uzrastu. to vec i deca znaju. vece tezine manje ponavljanja i po mom iskustvu prvih meseci mu ne treba trening duzi od 20 minuta efektivnog rada.ne vise od 3 treninga nedeljno.
od suplemenata i dalje ostajem pri tome da mu je whey najbolje i najprakticnije resenje ! pa lagano dalje kako se bude vreme odmicalo lako ce ukljuciti i druge suplemente.
kakave bubuljice? Nisam ja njegov otac pa da znam i koja je krvna grupa....Nemaju svi tinejdzeri poblema sa bubuljicama neki i prodju ceo taj period bez i jedne bubuljice!
TI IMAS PREDRASUDU O GEJNERIMA! NISU SVI GEJNERI TAKVI!
ja sam mu posebno istakao da uzima visokoproteinske gejnere i to gejnere sa slozenim i sporo apsorbujucim UH a ne sa prostim UH koji su "bomba" i koji dizu insulin i pogorsavaju stanje akni...
A i to za AKNE JE GLUPOST KOJU PRICAJU LEKARI KAO STO PRICAJU RAZNE GLUPOST KOJE NEMAJU VEZE SA MOZGOM, NPR LEKARI MISLE DA SU SUPLEMENTI STEROIDI I PLASE SE TOGA STO JE PO MENI RETARDIRANOST NAJVECE VRSTE.....
I ja sam imao problema sa aknama u pocetku puberteta i JEO NE JEO SECER MASNO I SL, JA SAM IH IMAO PA IMAO U ISTOM ONOM INTENZITETU BEZ OBZIRA STA RADIO I KOJE KREME I LOSIONE KORISTIO.....MA DOK TO NE ISTUTNJI SVOJE NEMA TI LEKA! CAK NI NAJTEZI I NAJRIZICNIJI LEK SA MNOGOSTRUKIM ZDR.POSLEDICAMA - ROAKUTAN NE POMAZE MNOGO....
Tako da to sto si opisao je glupost....Neko satire sever i slatkise i nema ni jednu bubuljicu a neko ne okusi slatko i crkava od bubuljica....
whey nije najbolje resenje JER ON JOS NIJE IZGRADIO MISICNU MASU COVECE, WHEY NIJE CAROBNI NAPITAK, A VEOMA JE SKUP, IMA SAMO DA PRODJE KROZ NJEGA WHEY NECE SE UGOJITI NI 1KG NITI NABACITI 200GR MISICA....
I nikako se nece ugojiti od gejner OVIH MOJIH VISOKO PROTEINSKIH....
evo ja sam kupio 7 kila gejnera i smrsao sam nekoliko kila jos, a porasla mi snaga i povecao sam misicnu masu! Nqaravno maksimalno sam ishranu doveo u red skoro...
Znaci postigao sam skoro pa savrsenstvo - Smanjuje ti se salo i tezina, misici ti se povecavaju a sve si jaci i jaci....Ovo je izuzetno tesko uraditi jer sa padom telesne tezine pada i misicna masa a i snaga...
E bas taj gejner zakljuca telo od razgradnje tj atrofije jer ima obilje nutrijenata skoro svih, i taman nadoknadi sve da misici ne padnu a da se salo trosi......
I NIJE TACNO DA AKO JE MLAD I POCETNIK DA TREBA DA RADI OFRLJE VEZBE NEOZBILJNO! TOOOOOTALNO POGRESNO.......
U TOME SE SLAZE I FITNES GUY BAS JE JEDNOM TO REKAO.... NISAM JA REKAO DA MALI TREBA DA DIZE IZ BENCHA 170 KILA , NEGO DA RADI TESKE TRENINGE STO ZNACI DA TEZINU NEKU NE MOZE DA DIDGNE VISE OD 10 PUTA, PA MAKAR ONA BILA I 30 KILA IZ BENCHA, JER JE JEDINO TO ISPRAVAN PUT STIMULACIJE MISICNIH VLAKANA ZA RAST, DEBLJANJE TJ HIPERTROFIJU....
Ofrlje treninzi tri puta nedeljno po 20 minuta su za one iz Gerontoloskog centra koji jos malo pa ce da umru pa da se malo izrekreiraju kada ih puste iz starackog doma u prirodu...E tako oni trenirau...