Misici koji se ukljucuju pri voznji bicikle

pokretna teretana kao s jos zove,nogu,trbusni misici,zadnjice,misici ruku,grudi...
ja vozim sedmicno bar 4-5 h

kakva bretvojapokretna teretana sta lupas.....pa onda bi svi vozili bicikle i teretane ne bi postojale a ni bendz ni vratilo ni mrtvodizanje ni bucice....

ajde za noge i poooomalo trbusnjake i da kazemdarade ali tojesvezanemarljivo koliko se u teretani vise uvezbaju ti misici....ALI GRUDI RUKE RAMENA LEDJA - OD BICIKLE DA JACAJU I UVECAVAJU SE????

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:

SMESNO....KAKO CES URADITITRICEPS NABICIKLI????

MOZDA AKO PODIGNES BICIKLU RUKAMA PA JESPUSTAS IZ GLAVE TRICEPSIMA I DIZES HAHAHAHAH

A LEDJA????

BACIS BICIKLU NA POD PA SE SAVIJES DA JE PODIGNES HAHAHAHAHAH

Znaci bas si se na;ipo gluposti....kakva tvoja bre teretana u pokretu:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:

Zanima me koji se sve misici ukljucuju pri voznji bicikle i u kojoj meri? Bilo bi lepo ako bi ste imali da prikazete i u slikama. Hvala

samo nohe i to nikakve rezultate neces da vidis.....i mozda smrsas kilo 2 i to jeto.......od misica se oprosti,nije bicikla za gradjenje i jacanjemisica vec je to kardio sprava za skidanje sala...

ZAPRAVO BICIKLA JE NAJBOLJA KADA UGRADIS NA NJU TJ ZALEMIS ODN ZAVARIS ONU KORPU PA ONDAODES SA NJOM NA PIJAC I NAPUNIS KORPU SA NAMIRNICAMA......

ETO ZA TO SLUZI BICIKLA - DA SE PREVOZI VOCE I POVRCE SA PIJACE A NE ZA HIPERTROFIJU MISICA.....PUSTI TI OVE KLINCE I REKREATIVCE STO IMAJU 55 KILA SA SVE KREVET STO LUPAJU........ONI OD BICIKLE NIKAD NISTA TEZE NISU NI PODIGLI HAHAHAH

samo nohe i to nikakve rezultate neces da vidis.....i mozda smrsas kilo 2 i to jeto.......od misica se oprosti,nije bicikla za gradjenje i jacanjemisica vec je to kardio sprava za skidanje sala...

ZAPRAVO BICIKLA JE NAJBOLJA KADA UGRADIS NA NJU TJ ZALEMIS ODN ZAVARIS ONU KORPU PA ONDAODES SA NJOM NA PIJAC I NAPUNIS KORPU SA NAMIRNICAMA......

ETO ZA TO SLUZI BICIKLA - DA SE PREVOZI VOCE I POVRCE SA PIJACE A NE ZA HIPERTROFIJU MISICA.....PUSTI TI OVE KLINCE I REKREATIVCE STO IMAJU 55 KILA SA SVE KREVET STO LUPAJU........ONI OD BICIKLE NIKAD NISTA TEZE NISU NI PODIGLI HAHAHAH

pravo pitanje da li ti i znas da vozis biciklo kad tako pricas,takodje dosta si mojih reci okrenuo u pogresnom smeru . Ako ti tesko da guglas evo procitaj ovo,sasvim je dovoljno
:rtfm:

Vožnja bicikla na lagan način sagoreva kalorije i suvišne masnoće zbog čega se preporučuje damama koje žele da smršaju. Žena koja ima oko 60 kilograma skinuće čak 480 kalorija za 60 minuta vožnje, ako vozi prosečnom brzinom od 20-25 km na sat. Što je brža i intenzivnija vožnja, troši se više kalorija, ali stručnjaci ne preporučuju prevelike napore nego postepeno povećavanje brzine i intenziteta da se organizam ne bi suviše opteretio. Neka istraživanja pokazuju da ljudi koji, na primer, voze desetak kilometara dva puta nedeljno, sagore i do pola kilograma masnih naslaga mesečno.

Vožnja bicikla oblikuje mišiće, pa ne čudi što su profesionalni biciklisti poznati po lepo oblikovanim nogama. Dok vrtite pedale aktivni su mišići potkolenice, prednje i zadnje strane natkolenice, mišići butina i stražnjice, ali i mišići koji pomažu da telo bude u pravilnom položaju - trbušni i mišići donjeg dela tela. U isto vreme aktivni su i tricepsi na rukama, naročito ako vozite uzbrdo.

Bicikl čuva srce. Kardiovaskularne smetnje jedan su od najčešćih uzroka smrtnosti, a srčana oboljenja intenzivnija su ukoliko ljudi imaju visok pritisak i holesterol, a vožnja bicikla pozitivno deluje na ove probleme. Istraživanja su pokazala da ljudi koji umerenim tempom voze bicikl tri puta nedeljno, samo po pola sata, spuštaju i pritisak i holesterol. Zbog toga lekari savetuju da uvek vozite pola sata bez prekida.

Vožnja podiže nivo energije. Ukoliko ste umorni i bezvoljni, vožnja bicikla povećaće nivo energije za 20 odsto i smanjiti umor za čak 65 odsto. To se događa zbog toga što biciklizam podstiče mozak da luči dopamin, hormon povezan sa količinom energije. Čak i spora vožnja koja vas ni ne oznoji, tri puta nedeljno, bitno će uticati da se osećate bolje.

Vožnja bicikla čuva zglobove. Dok okrećete pedale telo je u sedećem položaju i, za razliku od trčanja ili intenzivnih aerobnih vežbi, nema opeterećenja za zglobove, kolena i kičmu, pa je manja mogućnost povrede. Stručnjaci preporučuju da dobro podesite bicikl. Danas većina modela ima brzine, modove koje možete podesiti kako bi vam vožnja najviše prijala. Veoma je bitno i da sedište bude na pravoj visini, odnosno da ne opterećujete kičmu tokom vožnje. Kada je pedala dole, koleno bi trebalo da bude blago savijeno i nije dobro ako su vam noge previše ispružene ili savijene, jer to znači da sedište nije u pravilnom položaju.

@bRu zLi
Kao sto rekoh, od tebe nema veceg spamera na sportskim temama! A pogotovo si cudotvoran u izvrtanju tudjih reci, verovatno je i to jedina nauka kojom se bavis. Kad ljudi kazu da zele da im se vide misici, to ne znaci iskljucivo hipertrofiju, moze znaciti bilo sta drugo, bolju definiciju, veci tonus misica itd. itd. Ako ne umes da odgovoris na pitanje, a ocigledno je da ne umes, nemoj se dohvatiti prvog napisanog posta i skakati po njemu, i naravno teretana, teretana, teretana? Ko uopste pominje teretanu? Uopste mi nisi jasan! I uostalom, ako mislis da je neko pogresio, zar nije moguce da samo izneses svoje misljenje i to je to. A ne da pises postove velikim slovima, ili vecim fontom, sa ogromnim razmakom izmedju redova, uopste mi nisi jasan. A koliko vidim, dosta njih deli moje misljenje.
I da, biciklom se moze postici hipertrofija, dug rad, visokog intenziteta pogoduje crvenim misicnim vlaknima, i dovodi do njihove hipertrofije!

Ako imas obican bajs, dakle sa, da tako kazem rekreativnim pedalama, angazuje glutealni deo, gornji deo zadnje loze, dakleM pripoji uz zadnjicu, prednja loza buta kompletna (ali intenzivnije inferiorni deo, odnosno blizi kolenu), i listovi...
Ako imas profi bajs, slicna je prica samo sto sada padel i "guras i vuces" (dakle nije kao kod obicnih bicikli da samo guras) pa noge kompletnije rade, odnosno radi kopmletna zadnja loza, kompletnja prednja loza, pored lista, angazuje se i prednja loza potkolenice.

Ako imas obican bajs, dakle sa, da tako kazem rekreativnim pedalama, angazuje glutealni deo, gornji deo zadnje loze, dakleM pripoji uz zadnjicu, prednja loza buta kompletna (ali intenzivnije inferiorni deo, odnosno blizi kolenu), i listovi...
Ako imas profi bajs, slicna je prica samo sto sada padel i "guras i vuces" (dakle nije kao kod obicnih bicikli da samo guras) pa noge kompletnije rade, odnosno radi kopmletna zadnja loza, kompletnja prednja loza, pored lista, angazuje se i prednja loza potkolenice.

mislis to zavisi od onih pedala? :think:

hvala druze :kpozdrav:

Biciklo ne mora biti "profi" da bi imalo "te" pedale i "profi" biciklo moze imati "obicne" pedale.
Bicikla(drum,xc,dh,trial...),pa i pedale imaju svoju namenu,koje ces misice i kako angazovati zavisi od vrste bicikla(i kvaliteta),tvojih zelja,ambicija i stvarnih(realnih) mogucnosti.
Na linkovima koje sam postavio imas dosta toga sto ti moze biti interesantno(ima i slika).
Generalno voznjom bicikla se stice kondicija i smanjuju se masne naslage i ne dobija se znacajna misicna masa(takozvane "dzombe") i ako se angazuje dosta misica prilikom voznje("pomagaci"),pogledajte gradju svetski poznatih biciklista i bice vam jasnije(odstupanja su naravno moguca,dosta zavisi i od dicipline,npr. pistasi).
Voznja bicikla je izuzetno zdrava a zasto mozes procitati sta je preneo danex(mada ima nekih gresaka),potrazi i moje starije postove ili "izguglaj".
Sto se tice pedala(vidim da te interesuje pa da se jos vise "primis" na biciklizam :) ):
SPD-http://bestmountainbikesonline.com/wp-content/uploads/2009/03/shimanoxtrpedal.jpg
Kombinovane(sa jedne strane spd a sa druge "flat")-http://bestmountainbikesonline.com/wp-content/uploads/2009/03/shimanoxtrpedal.jpg
Look-http://s.wiggle.co.uk/images/look-keo-hm-ti-08.jpg
Speedplay-http://cyclinginfo.co.uk/blog/wp-content/uploads/2008/03/speedplay_07_spx1ti.jpg
Platforma-http://www.oldmtngoat.com/wp-content/gallery/misc-bike-parts/5050pedals-2-of-3.jpg
SPD SL-http://www.jejamescycles.co.uk/product-images-large/shimano-7810-dura-ace-spd-sl-pedal-6856.jpg
Ovo su samo neki modeli i vrste...
Kod pedala na kopcanje kao sto je Zvercina napisao nemas praznog hoda tj. ne potiskujes samo pedale nego ih i vuces.Prednosti ovakvog sistema se ogledaju u stabilnosti,boljoj kontroli u krivinama, u sprintu a najveca prednost je pri usponima,sto se tice voznje po ravnom i brzine tu neces osetiti neku razliku(ja sam mislio da cu da letim kada sam prvi put probao spd).

Nista ja nisam rekao da se on nabilduje kao Svarceneger,jednostavno ako hoces da ti sto vise misica rade onda bicikla nije za to...Ti je smejurija......Isto kao da igras sah......Teretana je za aktivaciju sto veci broj misica tacnije bukvalno svih misica....E sad sto vecina vas misli da je gym=Svarceneger=steroidi - vas problem sto ste neobrazovani u tom pogledu......

I teretanom se moze radtiti i definicija i tonus i sve zivo sto postoji.....

A reci jel isto bolje od bajsa za kondiciju i srce?mnogo si mi ti pametan:lol:

Ima 1000 stvari koje su bolje ili pak iste ili se ne moze reci da je bicikla bolja jer nema nikakvih dokaza jer vezbe ko vezbe.....

Fora kod bicikle je samo jedan jedini vid vezbanja i to je to a kod ostalih rekvizita/vezbi moze se praviti milion vrsti treninga.......

p.s.Pa pametniji sam od tebe to je sigurno.....Ah da mi je tvoj mozak i tvoje smesno telo na biciklici bar jedan dan da se malo odmorim i psihicki i fizicki :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Nista ja nisam rekao da se on nabilduje kao Svarceneger,jednostavno ako hoces da ti sto vise misica rade onda bicikla nije za to...Ti je smejurija......Isto kao da igras sah......Teretana je za aktivaciju sto veci broj misica tacnije bukvalno svih misica....E sad sto vecina vas misli da je gym=Svarceneger=steroidi - vas problem sto ste neobrazovani u tom pogledu......

I teretanom se moze radtiti i definicija i tonus i sve zivo sto postoji.....

Trcanje.Potpisujem.Potpisuju svi!Osim tebe!

Sad pominjes trcanje kad ti se svi smeju..ovde ga nisi pominjao gde se kunes u bilderanu:idea:

Ima 1000 stvari koje su bolje ili pak iste ili se ne moze reci da je bicikla bolja jer nema nikakvih dokaza jer vezbe ko vezbe.....

Fora kod bicikle je samo jedan jedini vid vezbanja i to je to a kod ostalih rekvizita/vezbi moze se praviti milion vrsti treninga.......

p.s.Pa pametniji sam od tebe to je sigurno.....Ah da mi je tvoj mozak i tvoje smesno telo na biciklici bar jedan dan da se malo odmorim i psihicki i fizicki :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

oprosti druze... ali glupan kada shvati da je gulpan, vise nije glupan :D

Sad pominjes trcanje kad ti se svi smeju..ovde ga nisi pominjao gde se kunes u bilderanu:idea:

Ko se smeje???
Ova dva tri retarda???

Pa oni da me hvale i da se slazu samnom ja bih se ubio!
Samo se pametni ljudi slazu samnom a retardi sa tobom to je ocigldno vec

Rekao si hajde spomenite bilo sta sto je bolje od bicikle za srce....

Ja kazem evo npr od svega sto postoji evo npr trcanje!I kakve sad to ima veze sto sam mu preporucio da ide u teretanu?

Kakve sad to veze ima sa cim??? Ti si malo ono - IQ=tezina bicikle??:hahaha::hahaha::hahaha:I ovo sto sam rekao je kompliment za tebe!

Izvini a u teretani se mozda ne nalaze trake za trcanje????

Vidi se da nikad nisi usao pa zato i j e d e s g o v n a a nemas veze sa mozgom!

Ko kaze da se u teretani ne moze trcati?????

I kakva Bilderana???? Sta je to?? Tvoj pokusaj vredjanja naziva teretana ili sala sa opremom za vezbanje jer si pun frustracija osujecenja i trauma jer ne licis ni na sta i ne napredujes dok svi oko tebe napreduju i bolje izgledaju od tebe a ti izgledas kao zenica???

Pa da znam takve likove....

A ja se kladim da si bio u teretani i bio si najgori od svih,najgore izgledao i najmanje mogao da podignes zato sada imas lose misljenje o njoj a velicas bicikle jer si jadan samo sposoban da okreces te pedale i to na profi bicikli gde je najlakse i nista vise.......

Badminton i stonitenis za tebe su extreme powerlifting sports:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Back