мисао

Neurolozi beleže materijalne implikacije misli na EEG,a takođe su u stanju da rasčlane
pojedine misli koje su ipak složenije...Graf
ik tih misli se nepobitno ponavlja ponavljanjem misli
-uvek je isti zapis!
Nijedan neurolog do sada nije izjavio da su misli isključivo materijalne imajući gornje
jasne činjenice u vidu...Ovo je iz razloga što je ta nauka dinamička i često se menja,a
teško bi bilo baš naći i budalu među tim specijalistima...Ja takvog nisam upoznao...Među
filozofima...Hm...
Ja sam recimo ,neki dan izneo,pomalo revolucionarnu teoriju,da su misli kvantne i da ih nose
"pametne čestice"-energetski paketići-kvanti te da su u osnovi "da" i "ne" analogno različitim
spinovima kvanta koji se predtavljaju s -1 i +1...Nadogradnja u strukture misli je prilično
jednostavna i u svemu je u skladu s ostalim prirodnim svetom...No nisam ja prvi koji nešto slično
tvrdi ili pretpostavlja-još jew Nils Bor posumnjao da čestice poseduju nekovrsnu inteligenciju...
S .Hoking je čak iz takvog stava izveo zaključak da je nepotreban prvi pokretač (Demijurg) jer
se zahvaljujući inteligenciji kvarkova i čestica u koje ulaze kao trijade nastanak svemira odvija
spontano...A to su misli o nastanku misli!

Neurolozi beleže materijalne implikacije misli na EEG,a takođe su u stanju da rasčlane
-uvek je isti zapis!
Nijedan neurolog do sada nije izjavio da su misli isključivo materijalne imajući gornje
jasne činjenice u vidu...Ovo je iz razloga što je ta nauka dinamička i često se menja,a
teško bi bilo baš naći i budalu među tim specijalistima...Ja takvog nisam upoznao...Među
filozofima...Hm...
Ja sam recimo ,neki dan izneo,pomalo revolucionarnu teoriju,da su misli kvantne i da ih nose
"pametne čestice"-energetski paketići-kvanti te da su u osnovi "da" i "ne" analogno različitim
spinovima kvanta koji se predtavljaju s -1 i +1...Nadogradnja u strukture misli je prilično
jednostavna i u svemu je u skladu s ostalim prirodnim svetom...No nisam ja prvi koji nešto slično
tvrdi ili pretpostavlja-još jew Nils Bor posumnjao da čestice poseduju nekovrsnu inteligenciju...
S .Hoking je čak iz takvog stava izveo zaključak da je nepotreban prvi pokretač (Demijurg) jer
se zahvaljujući inteligenciji kvarkova i čestica u koje ulaze kao trijade nastanak svemira odvija

Zanimljivo.
Ovakva razmisljanja bude mastu. Pa masta budi misao. Pa misao budi emociju. pa emocija budi kreativnost. pa o5 misao i tako...orgije:mrgreen:

-uvek je isti zapis!
filozofima...Hm...
spinovima kvanta koji se predtavljaju s -1 i +1...
Nadogradnja u strukture misli je prilično

Misao nije nošena nikakakvim kvantom. Misao je transformisana frekvencija jednog odnosa sa Umom. Taj odnos je prva vibracija, prvo kretanje izvan apsoluta, čije značenje je nepogrešivo određeno njegovom frekvencijom. Tek 'ulaskom u razum' onoga koji tu vibraciju koristi ta frekvencija dobija svoju dimenzionalnu formu koju doživljavamo kao 'misao'. Značenje 'misli' određuje Znanje-o-Sebi (Ja) koje je je u tom odnosu (vibraciji) vezano za Um (medijalno Ja). Misao stoga, sama po sebi nema nikave (+) (-) kvalitete i ne postoji sama po sebi polarizovana. Misli su dakle, u osnovi neutralne a polaritet dobijaju filtriranjem kroz razum posmatrača.

...polarnost Istine i Misli
još je Hese lijepo 'odredio'
oba pola
istine
istinita su
i daju pravo da sa oba pola 'ljuti' neprijatelji imaju za pravo...
...ali
osvajati Misao sa fizioloških visina
nepristojno je
...misao S.Houkins_a
nadvladjuje ljudsko
jer i jeste Misao vandimenzionalna
ako se dimenzija proširi i na Vrijeme...
...sad,- u d r i t e ...šopenhaurovci i postarijevci...

Misao je takodjde pojava, objekt. Isto kao i stolica, konj, zgrada ili tramvaj. Objekti koji se nalaze u svesti imaju razlicite pojavne oblike- culni opazaji, misli, emocije. Misao proleti kroz svest kao ptica preko neba.

Misao je takodjde pojava, objekt. Isto kao i stolica, konj, zgrada ili tramvaj. Objekti koji se nalaze u svesti imaju razlicite pojavne oblike- culni opazaji, misli, emocije. Misao proleti kroz svest kao ptica preko neba.

столицу, зграду и трамвај направише људске мисли.
коња такође?
свест направи мисао?

Back