Miroljub Petrovic

Не друже, нисам рекао да он подржава Ислам уопште, рекао сам да се позитивно изразио о Исламу и не због жена и њиховог облачења, већ због тога што он у емисији код Теше Тешановића је хвалио Саудијску Арабију, позитивно се изразио о њој (има то на јутјубу, па погледај, ако мени не верујеш).

А друго, он предлаже каменовање људи, бичевање, спаљивање, итд, итд. То је шеријат у пракси.

Што се тиче учења: он негира многе православне догмате, Свете Оце, итд. На пример, он тврди да душа није бесмртна, сматра да се треба обрезивати, итд. Ево овде један текст, са православне тачке гледишта, о Мирољубу Петровићу и његовој теологији: http://borbazaveru.info/content/view/7424/1/

Nemoj postavljati tuđe kritike na njegov račun, već mi navedi tekst ili snimak u kom on to podržava, gledao sam par njegovih dokumentaraca i uvijek je pričao sa naučnog aspekta u istorijskom kontekstu, nije se zalagao za nešto tako.

Navedi mi snimak ili tekst u kom traži da se te kazne vrate ili tvrdi da se trebaju vratiti.

Nemoj postavljati tuđe kritike na njegov račun, već mi navedi tekst ili snimak u kom on to podržava, gledao sam par njegovih dokumentaraca i uvijek je pričao sa naučnog aspekta u istorijskom kontekstu, nije se zalagao za nešto tako.

Navedi mi snimak ili tekst u kom traži da se te kazne vrate ili tvrdi da se trebaju vratiti.

Па на том линку су ти наведени ти његови ставови. Рекох ти већ, изнесено је то у његовим књигама и на његовим форумима. Ја сам то читао, не знам да ли си ти, али ја сам читао.

А што се тиче казни, ево видео где он то све конкретно објашњава:

Он јесте геолог али није лекар. По емисијама лаже да је завршио медицину. Кад говори да је завршио медицину чак ни не трепће, како онда веровати таквом човеку? Дугачак је списак његових небулоза и бљувотина са којима замајава народ и зарађује паре, а наивне будале му верују и мисле да је он неки месија!

Svakako da je mesija, i najmanja žiška u tami je svjetlost,
a kakva tama vlada vidi se po vašim reakcijama!

Poslednja izmena:
А што се тиче казни, ево видео где он то све конкретно објашњава:

pomalo deluje blesavo čovek, ali meni se priča prilično sviđa
a ''njegovi'' najviše kontraverzni stavovi se odnose na Dušanov Zakonik, i najmoćniju srpsku državu

kada bi bilo sreće da ikad obnovimo snagu Dušanovog Carstva, narkomani i ostali raspadi bi nam bili najmanji problem

Ма , то је најмањи проблем. Његов проблем , а и партије која га подржава је тај што заговарају тезу да је човек настао од бога а не од мајмуна.

Da čo'ek, .....ali ne spori Miro da 'e majmun od majmuna nasta', kapiraš li ga?
Znači on vašu genezu , vas koji ste od majmuna nastali ne osporava!

pomalo deluje blesavo čovek, ali meni se priča prilično sviđa
a ''njegovi'' najviše kontraverzni stavovi se odnose na Dušanov Zakonik, i najmoćniju srpsku državu

kada bi bilo sreće da ikad obnovimo snagu Dušanovog Carstva, narkomani i ostali raspadi bi nam bili najmanji problem

Наркомане и диловање дроге можеш спречити и без смртне казне. Само ако би се спроводио закон.

Знам да Јудеизам не признаје Христа, зато ја и нисам јудеиста него православац. Знам и да они још чекају Месију, знам све то. И наравно не слажењм се са догмама и учењима Јудеизма.

Али Јудеизам (сем ултраортодоксних Јудеиста) не учи да су сви не-Јевреји стока или животиње. Да, учи да су Јевреји изабрани народ, али Јудеизам није само етничка религија, већ има много припадника Јудеизма који нису етнички Јевреји. На пример, имаш црнце припаднике Јудеизма (то су ткз. ,,Фалаша Јудеји"-етиопски црнци који су припадници Јудеизма).

Иначе, реч ,,гоим" не значи ,,стока", већ ,,паганин" или ,,незнабожац" и означава оног ко није припадник Јудеизма. Та реч се може наћи и на страницама Библије, у Старом Завету на хебрејском.

Колико год су Јевреји генетски и расно различити између себе, они сматрају да је Јудаизам=Јеврејска нација. Ако Јеврејин пређе у неку другу веру, више се не сматра Јеврејином. Црнци Јевреји из Етиопије потичу од јеврејских трговаца који су још у време царева Давида и Соломона отишли у Етиопију. Пошто су били малобројни, почели су да се жене са домаћим женама црнкињама. Због тога су етиопски Јевреји црнци, али су сачували јеврејску веру и сигурно носе семитску хаплогрупу Ј1 коју су наследили од својих јеврејских предака по мушкој линији.

Poslednja izmena:
Religijski oportunizam je priča Miroljuba Petrovića.
U pogledu Jevreja,on s Judaizmom nema nikakve veze-Talmud je kao dvadesetak Biblija po
obimu,a on o tom nema pojma.
Pokupio je američke marketinčke fazone okupljanja sekti i novih religija.Čist tejlorizam Amerike.
To s lupetanjem o Dušanovom Zakoniku-danas je anahrono,ko je čitao Dušanov Zakonik zna da ga
Miroljub nije pažljivo ili uopšte čitao!
Koristi emocije publike i njih usmerava,a izvlači i reaktivne primitivizme!
Kreatura ravan " farmerima" i "parovima"!

Poslednja izmena:
Колико год су Јевреји генетски и расно различити између себе, они сматрају да је Јудаизам=Јеврејска нација. Ако Јеврејин пређе у неку другу веру, више се не сматра Јеврејином. Црнци Јевреји из Етиопије потичу од јеврејских трговаца који су још у време царева Давида и Соломона отишли у Етиопију. Пошто су били малобројни, почели су да се жене са домаћим женама црнкињама. Због тога су етиопски Јевреји црнци, али су сачували јеврејску веру и сигурно носе семитску хаплогрупу Ј1 коју су наследили од својих јеврејских предака по мушкој линији.

То није тчно. Имаш много циониста који нису религиозни, па су опет припадници јеврејске нације. Објашњавао сам већ то комшији на оноиј теми о Израелу, имаш тамо то.

I šta bi ti sa ovim likom IZRAZITO SRPSKOG AKCENTOVANJA da kažeš, .....smješan si!

Ја не знам одакле си ти али видим да ниси из Србије, јер да јеси онда би знао да лик има типичан јужњачки акценат. На југу Србије живе исто Срби, ако ниси знао!!! Уосталом баш ме брига какав му је акценат, ја слушам оно што он прича, а не како прича!

Miro care s nebesa naznačen, .....kandiduj se na izborima, Božijom su te voljom Ljudi zapazili, pokušaj sa tog mjesta zvanog -predsjednik- njegovu volju vršiti!!!

Evo, u logistiku dajem i sebe i sve što imam!
Malo li je , reda nekoliko stotina....

Poslednja izmena:
Da, bio si u pravu, zalaže se za smrtne kazne i kamenovanje te uvođenje prijekog suda.

Nego, mene zanimaju njegovi stavovi tumačenja vjere i gdje on to negira Svete Oce npr.

Имаш на линку који сам поставио, имаш у његовим књигама и на његовом форуму. Укуцај на нету и наћи ћеш. Сад стварно немам времена то да тражим, али сутра, ако желиш, наћи ћу на нету и послаћу ти на ПП.

То није тчно. Имаш много циониста који нису религиозни, па су опет припадници јеврејске нације. Објашњавао сам већ то комшији на оноиј теми о Израелу, имаш тамо то.

Наравно да има Јевреја који нису религиозни али и ти Јевреји припадају бар формално јеврејској вери. Већина Срба нису искрени верници, али сви формално славе славу и обављају друге верске ритуале. Мало је оних који званично кажу да су атеисти. Јеврејин атеиста још некако и може проћи као припадник јеврејске нације, али ако би Јеврејин прешао у Хришћанство или Ислам, он не би био Јеврејин хришћанске вере или Јеврејин исламске вере, него би био изопштен и одбачен од других Јевреја и не би га више сматрали Јеврејином.

Ја не знам одакле си ти али видим да ниси из Србије, јер да јеси онда би знао да лик има типичан јужњачки акценат. На југу Србије живе исто Срби, ако ниси знао!!! Уосталом баш ме брига какав му је акценат, ја слушам оно што он прича, а не како прича!

Ako nisam iz Srbije, .....to su mi šanse da u Srpstvu bitišem veće, dalje sam od Srboguške!
Miri se divim što Srpstvom u Srboguški bljesnu!

Kakve to veze ima što su mu babe Albanke, .....bolje i Albanke nego komunoateističke kuravele!!!
Нису само бабе, његово племе Кучи је албанског порекла. Наш Мирољуб се тестирао и испоставило се да као и сви Кучи припада хаплогрупи E-V13 која је најдоминантнија код Албанаца. Од тад наш Мирољуб говори да је E-V13 "изворна" српска хаплогрупа а омаловажава праву изворну српску хаплогрупу I2a Din, док такође изворну српску хаплогрупу R1a уопште ни не спомиње. 17:58-21:15

Нису само бабе, његово племе Кучи је албанског порекла. Наш Мирољуб се тестирао и испоставило се да као и сви Кучи припада хаплогрупи E-V13 која је најдоминантнија код Албанаца. Од тад наш Мирољуб говори E-V13 "изворна" српска хаплогрупа а омаловажава изворну српску хаплогрупу I2a Din, док такође изворну српску хаплогрупу R1a уопште ни не спомиње. 17:58-21:15

Jel si ti stvarno nepismen ili se pravis ? Zasto odbijas da prihvatis cinjenicu da 90 posto siptara ima srpsko poreklo ?

Back