Poštovana Borac za prava zivotinja,
Drago mi je da Vas čujem kada povrfemeno napišete koju reč na ovom forumu.
: )
Da li Vi vraćate uvredom na uvredu? To nije ispravan princip. Evo mudar savet...
Pro 26:4 Do not answer a fool according to his foolishness, lest you also be like him.
Pro 26:5 Answer a fool according to his foolishness, so that he may not be wise in his own eyes.
Pro 26:4 Ne odgovaraj bezumniku po njegovoj ludosti, da mu i sam ne postaneš jednak.
Pro 26:5 Odgovori bezumniku po ludosti njegovoj, da se ne bi učinio sam sebi mudar.
Pro 26:4 Ne odgovaraj bezumniku po bezumlju njegovom, da ne budeš i ti kao on.
Pro 26:5 Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovom, da ne misli da je mudar.
Hajde da pokušamo da nađemo rešenje. Jer priznaćete da nije rešenje da vodimo rat do istrebljenja.
Bog ne želi da pravimo kompromis sa zlom (grehom, nepravdom, lažima), ali nas uči da trebamo da gajimo duh praštanja (radi nas samih) prema onima koji greše.
Vi ste primetili da Boga i mene jako gnevi laži Vavilona velikog (lažnog religioznog sistema)! Bog ne voli laž, prevare... pogotovu one grehe koje odvode ljude u večnu smrt! To je najgore moguće zlo na ovoj planeti. Nijedan višestruki ubica nema toliku krivicu na sebi kao religiozne vođe (i vernici) koji vode ljude u smrt (drugu smrt).
Kada veran čovek ustaje protiv te ogromne mašinerije on mora da bude jasan. On mora da se suprostavi ogromnim mehanzmima prevara i mora imati mnogo ljubavi, mnogo takta, veliikog razumevanja za druge ljude...
(jer ne znamo kako će oni to prihvatiti... jedna reč može nekoga da povredi i on će se naljutiti i odbaciće poruku. Evo baš na ovoj stranici je neko opisao kako je slušao Radišu i nije mogao da sluša više jer je Radiša citirao nekog filozofa i čoveku je prekipelo i nije hteo više da sluša. Nije jednostavno sa nama ljudima, jer jedna pogrešna reč i odnos ljubavi je uništen)
Mi smo u životu bili povređeni nebrojeno puta i razvio se u nama odbrambeni stav! I to je u redu. Gnev protiv nepravde jeste opravdan pred Bogom. I Bog se gnevi na nepravdu i kada se iscrpu sve mogućnosti da se neko popravi tada dolaze Njegove kazne. Ali dokle čovek ili nacija ne pređe sve moguće granice, Bog postupa očinski... pruža drugi obraz, preti, kažnjava (disciplinski) i to traje godinama, pa čak i vekovima (za narode).
Zašto Vam sve ovo pričam?
Zato što nema rešenja za nas ljude osim u pomirenju... sa Bogom i ljudima. Ali taj mir se ne može napraviti kao što to radi Vavilon veliki (ujedinjenje radi interesa - brak radi inteersa). Ne!
Bog je istina i istina mora da bude temelj zajedništva.
2Co 6:14 Ne uprežite se u isti jaram s nevernicima. Jer, šta ima pravednost sa bezakonjem? Ili, kakva je zajednica svetlosti i tame?
2Co 6:15 U čemu se Hristos slaže s Veliarom? Šta je zajedničko verniku i neverniku?
2Co 6:16 Kakav je sporazum Božijeg hrama sa idolima? Jer, mi smo hram Boga živoga, kao što Bog reče: "Prebivaću u njima i hodaću među njima, i ja ću im biti Bog, a oni će biti moj narod."
2Co 6:17 "Stoga, izađite između njih i odvotje se, govori Gospod; ništa nečisto ne dotičite i ja ću vas primiti."
2Co 6:18 "Ja ću vam biti otac, a vi ćete mi biti sinovi i kćeri, govori Gospod Svedržitelj."
Hoću na kraju da kažem svoje iskustvo.
Isus Hrist nikada nije povredio ni mene, ni Vas, niti je povredio ikoga na svetu.
Onaj koji nas je povređivao jeste Sotona, svi njegovi anđeli* i svi oni ljudi koji dopuštaju da njihova pokvarenost deluje kroz njih.
*Pali anđeli (oni nas prate svaki dan - imaju dugoročnu taktiku i strategiju protiv nas i koriste se međuljudskim odnosima i vlastima da bi povredili i uništili ljude)
Zato odbacimo svi DELA TAME! Odbacimo svi principe Sotone (laž, prevara, vređanje, osveta).