MIRIS ŽIVOTA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

MIRIS ŽIVOTA

Šest je sati. Budi se duša sama od sebe. Ne moram ustati rano ali eto...jutro se samo probudi i zove napolje.Bor koji liči na tamnu mrlju postaje sve jasniji. U oko staju svi zeleni detalji. Naravno da MMM čuju kad mi se kapci podignu.Otvaram vrata sobe i dočekuje me radosno vrtenje u krug sa sve udaranjem repa po cipelarniku i ogradi stepeništa hhaahah Za svaki slučaj se držim rukom za ragasto jer blenta ume jutrom da skoči na mene stavljajući mi šape na ramena i bogami, taj momak je jedini čija ljubav može tako da me obori hahaha. Silazimo u prizemlje gde nas čeka Šaša-Maša vrteći bezrepim dupencetom velikim brojem obrtaja, skičeći od radosti, skačući. Meš zalaje na nju za "dobro jutro" a ona njemu odgovori ne lajanjem nego bukvalno pričom hahaha žensko je to more, i "dobro jutro" traje hahahahaah
Naš vozić nastavlja poznatu maršutu...kuhinja, da pristavim džezvu za kafu, pa onda napolje, u letnju kuhinju. Prolazim pored njihovih činija ne uzimajući ih u ruke a njih dvoje hahaha oboje na mene laju rotirajući oko moje malenkosti, Šaša brzo kao udopingovana a Meš sporije ali bolnije udarajući repom gde stigne ...kažu "a činije? ej breeee....zaboravila si činije!!!" Hahahaha punim im zdele krekerima, svakom na svoje mesto stavljam i kreće krckanje. Šaša halapljivo guta a Meš polagano. Dodje i kereća dušica mog Mazuljka na jutarnji obrok...svakog jutra i svake večeri......
Vraćam se da zakuvam kafu i izlazim napolje. Miris jorgovana i cvrkut ptica ispunjava ovo jutro. Uključujem fontanu...volim žubor njene vode i pokretljivost koju sobom donosi, bistrinu i svežinu, strast za životom. Medju ružama se jutro igra sa suncem….poljubi časkom jednu devojku pa onda brzo kod druge, pa namigne trećoj hahaha a jorgovan belo miriše. Oba psa dolaze da kažu da su sve pojeli. Pomazim ih, obidjemo dvorište i kada se vratim na trem legnu kraj mojih nogu uz uzdahe iz dubine kereće duše...i stomaka. Božur samo što se nije otvorio…život kola njime tako jako pulsirajući da prosto osetiš njegove udare. Srebrna jelka se kindjuri dodajući mlade izdanke što na svetlo zelene djindjuve liče. Ptice cvrkuću…jorgovan miriše….trava miriše…kamen miriše…voda miriše…zemlja miriše životom. Srkućem kafu mirno upijajući ovo jutro zadovoljno. Uživam na jednom od mojih “puteva za nigde”. Volim kad podjem na taj put sa praznim koferima pa ih napunim lepotom i spokojem duše i svim mojim ljubavima.
Nikud danas ne žurim. Ovo je moj dan i neka Makija nek spava.
Stavljam još jednu kafu i sedam da zapišem jutro…

PS Dobro vam jutro blogeri​

zxy;bt206223:
E pa sad si mi nametnula svoje jutro
na svoje sam i zaboravio
kao da sam sa tobom jutro proveo
a ne sam ovde sa kafom i kompom bio ;):D

E, odlično :klap:
Ako si i ti samnom jutros bio u mom dvorištu ;)
Znači da sam uspela da prenesem osećaj :worth:
Ma kažem ja ...blistava spisateljska karijera mi se smeši
Smešim se i ja njoj pa nikom ništa :zcepanje:

Stipan Severnjak;bt206226:
I tako se smeškate slatko
svako jutro, dok miriše jorgovan
neprimetno i sasvim glatko
u očijukanju prolazi dan...

Čekaj malo... Ma...

Izeš ga, pa to je bio samo san.

:zcepanje: E, nije san nego java
tri godine se nas dve smeškamo jedna drugoj :aha:
koja mož da bude i da te uvati strava :(
al' kako na ovom svetu nema ništa badava
tako se moja spisateljska šansa i ja gledimo :lol:
dok ne naidje nam svetska slava :rotf:
manje ne preferiramo :manikir:

Ja sam jutros između 6 i 7h udisala punim plućima u društvu jedne (ali blesave za troje) ludice i čitajući ovo tvoje jutro, pade mi na pamet kako mi fali neka "Ljilja" da sredi dvorište, baštu, cveće, zeleniše.... Može i bez fontane :zcepanje:
Šteta što sam toliko lenja... dok se ne provrednim, samo ću maštati :zcepanje:

el to Sasava mise cvece :lol: na slici?

eh, ja bih samo da dodam nesto tom.rajskom vrtu

312u6iq.jpg

smeh;bt206235:
Ja sam jutros između 6 i 7h udisala punim plućima u društvu jedne (ali blesave za troje) ludice i čitajući ovo tvoje jutro, pade mi na pamet kako mi fali neka "Ljilja" da sredi dvorište, baštu, cveće, zeleniše.... Može i bez fontane :zcepanje:
Šteta što sam toliko lenja... dok se ne provrednim, samo ću maštati :zcepanje:

:zcepanje: fali ti neka Ljilja a? :rotf:
Evo pijem kafu, da pregledam šta ima pa idem da se hortikulturišem i onda da se bacim u ljuljašku :lol:

Danas je zaista vrijedilo rano ustati
priroda nam divan dan dade
čak i Riada rano ustade
tako da sa malim zakašnjenjem:eek:
stigoh na tvoj blog
da okusim miris života tvog;):)

RiadaT.;bt206248:
Danas je zaista vrijedilo rano ustati
priroda nam divan dan dade
čak i Riada rano ustade
tako da sa malim zakašnjenjem:eek:
stigoh na tvoj blog
da okusim miris života tvog;):)

Jeste lep dan
a ti požuri bogme :zcepanje:
mož da tražiš i večeru sad :eek:
po ugledu na Z-a :rotf:
eno ga još sedi fiksiran mešovim pogledom
a lepo mu kažem da se opusti :zcepanje:

Ljiljo, pa lepo sam se najezila od ovih tvojih slika i opisa i znas sta, ne volim da kazem ovo nikada, da ne bih zvucala kao da zavidim, ali stvarno BLAGO TEBI, molim te uzivaj i za mene malo, zamisli me samo kako sam nesrecna izmedju cetiri zida moje kancelarije, pod klimom, vec je pakao u Aprilu, oko 38, a i kad odes negde gde mozes da uzivas, to isuvise kratko traje i nikada nisam opustena....joj, place mi se...

Aribi;bt206278:
Ljiljo, pa lepo sam se najezila od ovih tvojih slika i opisa i znas sta, ne volim da kazem ovo nikada, da ne bih zvucala kao da zavidim, ali stvarno BLAGO TEBI, molim te uzivaj i za mene malo, zamisli me samo kako sam nesrecna izmedju cetiri zida moje kancelarije, pod klimom, vec je pakao u Aprilu, oko 38, a i kad odes negde gde mozes da uzivas, to isuvise kratko traje i nikada nisam opustena....joj, place mi se...

Analitika....:cistinaocare:
1. u čemu uživam? U osećaju pripadanja, spokoja, sigurnosti, ljubavi i poštovanja stvorenih za trideset godina zajedničkog života. Svaki kamen, svaka biljka, svaka ideja ima svoju priču, borbu,stres, lepotu, smeh i žuljeve....samo život dušo :)
2. ko uživa? Duša, pile, u stvorenom.....u minulom radu...u sebi i nama.
3. zašto uživa? Zato što je svesna da vreme prolazi i da je jedina vrednost u stvorenoj porodici. Beli jorgovan, fontana,psi, ruže, trava...sve smo to mi, sve je to cela porodica stvorila. Kada to znaš, onda se trudiš da porodicu održiš zdravom kako bi mogla da nastavi da stvara i kako bi podmladak naučio kako se stvara i održava s tim da porodica mogu biti i samo dvoje.
4. Da bi uživala u stvorenom ne moraš otići nigde....dovoljno je da stvoriš male stvari i da duša zna da ih vidi. Onda sama uživa jer lepota je u nama a ne negde drugde.

Umeće življenja je imati u sebi ljubav, znati videti, osetiti, pružiti, dati drugome da i on vidi......onda sve to ide sa tobom gde god da podješ i olakšava svaki korak pa i onaj kada se osećaš kao da propadaš u živi pesak...a ti to umeš. Tako miriše život.
A kada dodješ u Bg planiraj popodne kod mene...i palačinke ili princes krofne :heart:

Poslednja izmena:

Back