Mirc kodiranje

IvIonk

Početnik
Poruka
15
Pokusavam da pokrenem topic pod kojim bi mogli da ucimo jedni o drugih o kodiranju Mirca. Za mene je to hobi, postaje vrsta strasti. Nisam od ljudi koji uzimaju tudje radove i prozivaju svojim (na zalost to sam jedino do sad vidio na sevreru). Ako imate ljubav za kodiranje i ucenje o Mircu, stavite post pocnimo sa diskusijom. Pozdrav

e, imas jednu finu skripticu sto je radio moj kum na www.crackeri.cjb.net

lik se mucio sa tim par meseci....doduse lepo je uradio, svaka mast, ali brate....uostalom pogledaj njegov komentar na sve to :D

a inace ja sam za, mada nema svrhe jer sve vec imas u helpu i raznim tutorialima na netu.
ovde bi mogli samo da ostavljamo pitanja, ali posto se malo nas bavi tim (bar im se tako cini) opet slaba vajda....

mada svidja mi se ideja

OK Peruzzi uspeo si da reklamiras kuma i istina sajt ne izgleda lose. Skriptu nisam gledao jos. Ako kazes sve je u help file, istina je ali ja nemam nameru da ovde debatiram takve izjave jer lako ti mogu reci jest, sve je u help file ako mislis na hiljade varijacija putem komandi identifiera varijabli i kojecega jos u pravu si. Samo onaj kog nadam se uspem naci ovde znati ce da je to mnogo drugacije nego samo reci sve je u help file. Vidio sam tvoj post u kojem govoris Luciferku kako si "zaboravio" ponesto u mircu i primetio sam da ti znanje nije veliko. Kao i svaka stvar na svetu i mirc ima upute. SVaki program ima upute, hiljade linija texta kao i mirc sto ima svoje samo ovaj topic nije namjenjen debatiranju poznatih cinjenica nego eventualnim skripterima Mirca. Volio sam da ucimo kodove delimo misljenja a ne reklamiramo jos jednu od hiljada skripti po netu. I kako kazes Luciferku da se "tako mogu uraditi prilicno mocni botovi" , ako je do mirca SVI botovi i jesu mirc botovi i addoni isto tako. Znaci jos jednom ovaj topic nije namenjen za kopirante addona ili ljude koji nemaju volju da sami skriptaju, naprotiv namenjen je ljudima koji imaju ljubav za kodiranje ili prevedi za one koji ne da znaju da postoji help file, nego ga i citaju mnogo i uce iz njega da nauce mirc. Ne vidim da mozes reci "nas nema mnogo ionako", nerealna izjava a i krajnje o cemu pricas? Sto ne stavis neki kod bolje pa da imamo o cemu da pricamo ili pokazes neki interes za temu? Uzivaj i baci pozdrav kumu ima par dobrih bendova na listi i pokoji film, nema los ukus 8)

Pokusavam da zamislim kako da okrecemo ovaj topic, vidim da sam propustio jedan vazan dio. Bilo bi verujem stimulativno ako neko ima pitanja vezana uz mirc da ih slobodno postavi. Imali bi izazov da pokusamo da odgovorimo a opet da se ljudi osecaju slobodno da pitaju jer verujem da po serverima ima mnogo ljudi koji koriste mirc klient. Zato slobodno postavite pitanje vezano za mirc da ozivimo topic. Hvala :)

hmm.. razumem ...
Dobra je i Shaman script , Security script , itd...

evo jedan mali kod koji vam omogucava kada se konektovate na neki server da vam se auto identifuje ...
pritisnete u mircu alt + r i idete u remote pa gore file > new i ukucajte sledece ili copirajte :
ako idete na krstaricu evo vam :
on 1:connect:/identify >>sifra<<
- ko nezna u mesto >>sifra<< ukucate vasu sifru ..

ako ne na krstaricu onda na neki irc :

on 1:connect:/msg nickserv identify >>sifra<<

ili

on 1:connect:/nickserv identify >>sifra<<

ovo je za neki auto identify nije neshto ...

a ovo su skracenice
npr : kad ukucash ok bude Okay itd....
evo ... uzivajte ja sam neki scripter ali nisam bash veliki ....
isto idete na remote >> file >> new ...

i copy sledece :

#skracenice on
on 1:input:*: {
if ( $$1 == hehe ) { /msg $active 4HeHe4HeHe4HeHe $2- | halt }
if ( $$1 == haha ) { /msg $active 4HaHa4HaHa4HaHa $2- | halt }
if ( $$1 == hihi ) { /msg $active 4HiHi4HiHi4HiHi $2- | halt }
if ( $$1 == hoho ) { /msg $active 4HoHo4HoHo4HoHo $2- | halt }
if ( $$1 == lol ) { /msg $active 4Laughing4 Out4 Loud!!! $2- | halt }
if ( $$1 == vso ) { /msg $active 4Vracam4 Se4 Odmah $2- | halt }
if ( $$1 == uos ) { /msg $active 4Umirem4 Od4 Smeha!!! $2- | /halt }
if ( $$1 == h ) { /msg $active 4H4vala $2- | /halt }