Miomir Kecmanović

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
65.745
Miomir Kecmanović (rođen 31. avgusta 1999. u Beogradu) je srpski teniser. Osvojio je omladinski turnir Orandž boul 2015. godine kao jedan od najmlađih pobednika u istoriji čuvenog juniorskog turnira koji se od 1947. godine održava na Floridi.[1] Smatra se novim "srpskim teniskim čudom". Miomir Kecmanović je bio najbolji junior sveta.[2]

Miomir Kecmanović rođen je u Beogradu 1999. godine, u porodici čuvenih hirurga, prof. dr Dragutina Kecmanovića i doc. dr Maje Pavlov (oboje zaposleni u Kliničkom centru Srbije). Počeci teniske karijere Kecmanovića neodoljivo podsećaju na početak karijere Novaka Đokovića. Završio je osnovnu školu "Ruđer Bošković" u Beogradu i sada pohađa onlajn nastavu u Ekonomskoj školi u Pančevu.

Ovaj mladi srpski teniser počeo je da igra tenis sa samo četiri godine i to u jednom teniskom kampu na Zlatiboru, gde ga je odveo deda[3]. Kao teniser je veoma brzo napredovao, osvajajući značajne turnire u državi i inostranstvu. Najbolji je junior Srbije.

Teniska karijera

Kecmanović je kao teniser počeo profesionalno da se usavršava na Akademiji čuvenog Nika Bolitijerija (IMG Academy). Odlaskom na Floridu, mladi srpski teniser je dobio priliku da trenira u najboljim uslovima i sa najboljim teniskim stručnjacima. Takođe, imao je i privilegiju da upozna, pa čak i da razmenjuje teniske udarce sa mnogim poznatim svetskim teniserima. Već po dolasku na ovu čuvenu tenisku akademiju, svrstan je u elitnu grupu mladih igrača. Brigu o teniskoj karijeri mladog Kecmanovića, preuzela je njegova tetka Tanja Pavlov, inače psiholog i fizioterapeut koja mu je velika podrška, uz to i trener. Miomir Kecmanović je veoma rano počeo da osvaja turnire u kategorijama starijim od njegovog godišta. U 2010. bio je dvostruki prvak države do 12 godina, u Francuskoj je postao svetski prvak za 1999. godište. U 2011. ponovo je dvostruki prvak države do 12 godina i godinu završava kao broj 11. na evropskoj listi do 14 godina, a 1. januara 2013. stiže na poziciju broj 1. Na samom početku 2013. igrao je finale čuvenog Tarba, zatim je osvojio pet trofeja u konkurenciji do 14 godina. U martu 2014. počeo je da igra ITF turnire. Već na prvom turniru za koji je dobio vajld kard osvojio je titulu, pa za samo dva meseca u konkurenciji do 18 godina nanizao šest finala i osvojio pet titula, stigavši među 120 najboljih na svetu. Takmičarsku 2015. je počeo finalom u Kostariki i Karsonu, učestvovao na svim grend slem turnirima, odigrao polufinale dubla u Melburnu. Na Mocart fjučersu 2015. u Beogradu odigrao je prvi profi meč i pobedom osvojio prvi bod kojim je ušao na ATP listu. Boje Srbije branio je i brani godinama u ekipnim i pojedinačnim evropskim takmičenjima do 12, 14 i 16 godina.[1] Kecmanović igra desnom rukom (dvoručni bekhend), omiljena podloga mu je tvrda podloga, igra i singl i dubl mečeve. Na poziv selektora Dejvis kupa tima Srbije Bogdana Obradovića, Miomir Kecmanović se priključio teniskoj reprezentaciji Srbije koja će od 15. do 17. jula 2016. igrati mečeve protiv Dejvis kup tima Velike Britanije. Miomir Kecmanović postigao je izuzetno zapažen i značajan uspeh na ovogodišnjem juniorskom US Openu (US Open), plasiravši se u finale ovog takmičenja u kome je izgubio od kanadskog igrača Feliksa Ože-Alijasima. Ulaskom u finale, ostvario je najveći uspeh u dosadašnjoj teniskoj karijeri. U poslednjoj nedelji avgusta 2016. godine, te uoči juniorskog US Opena Miomir Kecmanović je došao i do trofeja na turniru u Merilendu. Nakon osvajanja čuvenog turnira „Orange Bowl”, ovo je najznačajnija titula mladog srpskog tenisera.

O osvajanju Orandž boula, Miomir Kecmanović je za dnevni list Politika rekao:

„Orandž boul je za mlade tenisere nezvanično svetsko prvenstvo. Po teniskoj skali odmah je iza četiri grend slema. Osvojiti ga dokazuje da je teniser jedan od najboljih na svetu. Naravno, ta titula donosi i određenu dozu samopouzdanja, dokazuje da su sati treninga i odricanja opravdani. Da je teniser na dobrom putu. Dakle, sada mogu da postavim sebi više ciljeve. Bilo je tokom godine sjajnih mečeva, ali ovaj finalni na Orandž boulu će mi ostati u trajnom sećanju. I moj protivnik i ja dali smo sve od sebe. Svi koji su prisustvovali tvrdili su da je ovo bio jedan od najkvalitetnijih mečeva u dugoj istoriji ovog turnira[1]”

Prvu seniorsku titulu u karijeri osvojio je na fjučersu u Sanrajzu, na Floridi, pobedom nad Kristijanom Lindelom iz Švedske.

sp-kecmano.jpg


Miomir je ušao među prvih 100 na ATP listi i zaslužuje da ima svoju temu.
 
Jedan je Novak. Ako npr. Krajinović i Kecmanović dođu najdalje do 15. mjesta to će za mene biti veliki uspjeh. Ne moraš biti prvi, ili među nekoliko prvih u nekom sportu da bi bio uspješan. Zapitajmo se koji su Piksi i Dejo Savićević bili na svijetu po kvalitetu na vrhuncu svojih karijera? Koji su bili Divac, Đorđević, Bodiroga? Da ne nabrajam ostale sportiste, shvaćate poentu. Osim toga, mi smo mala i siromašna zemlja i mnogo je teže iz Srbije vinuti se u teniski vrh, nego iz neke bogate zemlje. Janko je najdalje došao do 9. mjesta na vrhuncu svoje karijere i za mene on može biti ponosan na sve ono što je napravio. Neka Miomira zdravlje posluži, njegova igra obećava da bi mogao daleko da dogura.
 
Kecmanović preko Tompsona do prvog finala u karijeri!

Miomir Kecmanović igraće prvo finale nekog ATP turnira! Mladi srpski teniser je u polufinalu Antalije savladao trećeg nosioca Džordana Tompsona sa 6:7 (5), 7:6 (5), 7:6 (1).

572120


Kecmanović je do finala došao na najteži mogući način, kroz tri tajbrejka, u meču koji je trajao dva sasta i 50 minuta. Uspeh karijere doneće mu i najbolji plasman na ATP listi, pošto je trenutno projektovan na 65. poziciju.

Odlično su servirala obojica tenisera, o čemu svedoči podatak da tokom celog meča nije viđen nijedan brejk. Čak je Tompson imao 22 as servisa, a Kecmanović 14.

Da će biti tvrd meč videlo se već u prvom setu. Sigurni su bili i jedan i drugi u svojim servis gemovima, pa je odlučivao dodatni gem. U njemu je treći nosilac odigrao na iskustvo, pa je iskoristio prvu set loptu.

U drugom je Kecmanović pokazao da neće odustati. Stigao je Srbin prvi do brejk lopti u šestom gemu, ali nije uspeo da ih iskoristi. Imao je potom i Tompson šansi, ali je ostao miran Kecmanović pod pritiskom, pa je odlučivao tajbrejk. Tamo je prednost bila na strani Miomira koji je izjednačio u setovima.

Usledila je nešto duža pauza zbog pauze na koju je otišao Australijanac. Potom je treći nosilac tražio i medicinski tajm-aut, ali se u njegovoj igri nije primetilo da mu išta fali. I treći set je rešen tajbrejkom, u kome je sigurniji bio Srbin. Do meč lopte je došao as servisom, da bi fantastičnim lobom došao do pobede.

Rival u finalu biće mu bolji iz duela Karenjo Busta - Sonego.
 
Kecmanović propustio meč loptu, Sonegu prva titula

Miomir Kecmanović nije uspeo da osvoji prvu ATP titulu u karijeri. Bolji od srpskog tenisera u finalu turnira u Antaliji bio je Italijan Lorenco Sonego koji je slavio sa 6:7 (5), 7:6 (5), 6:1.

Bilo je to prvo finale obojice igrača. Sonegu, koji je istog jutra završio polufinalni meč protiv Pabla Karenja Buste, sleduje proboj u Top 50. Kecmanović bi na narednoj ATP listi trebalo da bude rangiran oko 65. mesta.

Obojicu od ponedeljka čeka Vimbldon.

Velika borba vodila se u prvom setu. Obojica tenisera su odlično servirala, ali se u svakom gemu morali da se namuče. Prve brejk lopte imao je Sonego u šestom gemu, ali je odličan bio Kecmanović pod pritiskom. Uspeo je potom u desetom gemu da spreči rivala da iskoristi jednu od tri set lopte.

Imao je Italijan još jednu šansu dva gema kasnije, ali je istrajan bio Srbin, odlično je pokrivao teren kada je bilo najpotrebnije. U dodatnom gemu Srbin je napravio samo jedan mini brejk koji mu je doneo set.

U drugom je još tvrđa borba bila.Nije viđena nijedna brejk lopta sve do devetog gema. Ipak, imao je Srbin blagu psihološku prednost, pa je pri rezultatu 5:4 došao do meč lopte. Nije uspeo da iskoristi priliku, usledio je neobjašnjiv pad, pa je u nastavku potpuno prepusti inicijativu rivalu. Sonego nije odbijao poklone, pa je izjednačio u tajbrejku.

Italijan je potpuno zagospodario terenom u nastavku. Nije mogao Kecmanović da ubaci prvi servis, previše je grešio i u razmenama, pa se na kraju potpuno predao.
 
Preokretom do osmine finala: Kecmanović bolji od Erbera

Miomir Kecmanović ostvario je veliku pobedu u drugom kolu turnira u Vašingtonu. Mladi srpski teniser savladao je 15. nosioca Pjera Igoa Erbera sa 3:6, 6:4, 7:6 (5).

Miomir-Kecmanovic.jpg


Meč je trajao dva sata i 23 minuta, a utisak je da je Kecmanović mogao i do ubedljivije pobede. Odlučno je igrao mladi Srbin, a odgovaralo mu je i to što je Francuz napravio nešto više grešaka - čak 12 duplih na servisu.

Plasman u treće kolo već je doneo Miomiru plasman među najboljih 60 tenisera sveta, a posle ove pobede projektovan je na 56. mesto.

Već u prvom gemu meča Kecmanović je napravio brejk. Ipak, iskustvo je bilo na strani 38. igrača sveta, koji je brzo izjednačio na 2:2, a onda preokrenuo na 5:3. Imao je Srbin u poslednjem gemu priliku da vrati brejk, ali je nije iskoristio. Francuz je treću set loptu pretvorio u vođstvo.

Ipak, uporan je bio Kecmanović. Iako su obojica imali izuzetan učinak u svojim servis gemovima, u poslednjem je podigao nivo igre Srbin, te je realizovao prvu brejk i ujedno set lotu.

Činilo se da će 19-gpdišnjak sigurno do pobede kada je poveo sa 4:1. Ipak, nije se olako predavao Erber, pa je uz dva brejka preokrenuo na 5:4.

Brzo je izgubljeno nadoknadio Miomir, zatim je ostao koncentrisan i u tajbrejku, pa je došao do velike pobede.

Naredni rival srpskom teniseru biče 'laki luzer' Norbert Gombos, koji je iznenadio Adrijana Manarina sa 6:4, 7:6 (9).
 
Čas tenisa - Kecmanović u drugom kolu Sinsinatija!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Mastersa u Sinsinatiju. On je na startu turnira nadigrao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima u dva seta, 6:3, 6:3.

Miomir-Kecmanovic.jpg


Samo 65 minuta tenisa bilo je potrebno srpskom teniseru da stigne do drugog kola.

Kecmanović je odlično otvorio duel i nastavio sa dobrom igrom i posle sjajnog izdanja u kvalifikacijama za Sinsinati, kada je u finalu savladao španskog veterana Felisijana Lopesa.

Prvi set srpski teniser rešio je već na početku. U trećem gemu je prvi put stigao do brejka, a zatim je i u devetom uspeo da oduze servis protivniku za 6:3.

I u drugom delu igre je Kecmanović bio sigurniji. Diktirao je ritam i koristio sve greške 21. tenisera sveta.

Poveo je sa 3:0 na startu drugog seta, a onda i bez mnogo problema priveo meč kraju.

Kecmanovića u drugom kolu čeka težak zadatak, pošto će odmeriti snage sa Aleksandrom Zverevim, koji je u prvom kolu bio slobodan i postavljen je za sedmog nosioca.
 
Kecmanovićeva pobeda karijere u Sinsinatiju: Pao Zverev

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala mastersa u Sinsinatiju, pošto je posle velike borbe i tri seta savladao Nemca Aleksandera Zvereva 6:7, 6:2, 6:4.

miomir-kecmanovic.jpg


Mogao je Kecmanović ranije da dobije sedmog tenisera sveta. Imao je prednost brejka u prvom setu, ali nije ju je sačuvao do kraja i posle taj brejka Zverev je bio bolji i dobio ga 7:4. Ipak, bolju igru Kecmanović je krunisao u drugom setu, koji je ubedljivo dobio 6:2 i zasluženo izborio treći set. Ključno je bilo što je srpski teniser sačuvao mirnoću, za razliku od Zvereva, koji je i pored "ukradenog" prvog seta, srljao iz greške u grešku, posebno posle servisa.

U odlučujućem setu dva puta je imao brejk prednost. Jednom je uspeo da vrati Zverev, ali drugi put nije. Kecmanović je iskoristio drugu meč loptu i prošao u osminu finala, gde ga čeka pobednik meča Tiafo - Agut. Pored sjajne igre 58. igrača sveta treba napomenuti da je Zverev, ko zna koji put u ovom delu sezone, demonstrirao neviđeno odsustvo koncentracije. Na meču je odservirao čak 20 dvostrukih servis grešaka i kada se to uzme u obzir, može se slobodno reći da je za njega uspeh što je meč doterao do trećeg seta.
 
Kecmanović je pobedio Zvereva zato što je Zverev užasno servirao i napravio veliki broj grešaka.
Juče se lepo videlo da Kecmanović još uvek nema igru da pobedi malo bolje tenisere.
Dokle će više naši voditelji (kao što je neznalica Višković) da idu uz liniju onima koji to ne zaslužuju.
 
Kecmanović u 3. kolu protiv Šapovalova, ispao Džumhur

Miomir Kecmanović se pridružio Filipu Krajinoviću u osmini finala turnira u Vinston Sejlemu.

Miomir-Kecmanovic.jpg


Mladi srpski teniser je u drugom kolu eliminisao Australijanca Alekseja Popirina sa 2:0 u setovima, a sledeći protivnik biće mu vršnjak Denis Šapovalov, koji je sa 6:2, 6:4 bio bolji od Tenisa Sandgrena.

Kecmanović, koji je postavljen za 13. nosioca, prvi set je dobio u taj-brejku nakon sjajnog preokreta.

Popirin je imao prednost 5:1, da bi Miomir potom osvojio šest poena zaredom i slavio sa 7:5.

U drugom setu je dva puta oduzeo servis protivniku i stigao do trijumfa i plasmana među najboljih 16.

Tamo neće biti Damira Džumhura, koji je sa 2:0 ispao od Italijana Lorenca Sonega. Prvi set je izgubio sa ubedljivih 6:1, u drugom je bilo 6:4.

Andrej Rubljov je nakon preokreta eliminisao Alberta Ramosa (2:1), dok je Žeremi Šardi predao meč Frensisu Tijafou pri vođstvu Amerikanca od 4:2 u prvom setu.
 
Vinston-Sejlem: Šapovalov prejak za Kecmanovića

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović završio je u osmini finala takmičenje na turniru u Vinston-Sejlemu. Bolji od njega bio je Kanađanin Denis Šapovalov koji je slavio sa 6:2, 6:3.

Miomir-Kecmanovic.jpg


Meč, čiji je početak kasnio zbog kiše, trajao je svega sat i 17 minuta.

Iako je procentualno bio bolji pri izvođenju prvog servisa od rivala, nije Kecmanović koristio prednost početnog udarca pa je u razmenama dozvoljavao rivalu da preuzme inicijativu. Grešio je u ključnim momentima Srbin, pa je poražen maksimalnim rezultatom.

Agresivno je od početka igrao Kanađanin. Već u drugom gemu je imao šest brejk lopti, ali je uspeo da se izvuče srpski predstavnik. Ipak, u nastavku Miša nije mogao da parira rivalu - iako je do kraja seta napravio jedan brejk, tri puta je gubio servis gem.

Vrlo rano je u drugom setu Šapovalov napravio brejk. Bio je u prilici drugi nosilac turnira da povede i sa 4:0, ali je Kecmanović spasao tri brejk lopte u četvrtom gemu. Dalo je to samopouzdanja Srbinu, koji je već u narednom gemu oduzeo servis protivniku. Imao je Miša potom šansu da preuzme inicijativu, ali nije iskoristio dve brejk lopte u sedmom gemu. Kaznio je to Šapovalov, koji je potom oduzeo servis Srbinu i došao do pobede.

U četvrtfinalu će Šapovalov igrati protiv Andreja Rubljova, koji je savladao Sema Kverija sa 7:6 (4), 7:6 (10).
 
Kecmanović: Šteta što me ATP ne spominje...

Miomir Kecmanović izjavio je da je zahvaljujući tome što je bio agresivan uspeo da pobedi Lasla Đerea sa 6:2, 6:1, 7:5 u prvom kolu US opena.

Miomir-Kecmanovic.JPG


“Pogotovo su prva dva seta bila ubedljiva. Dobro sam igrao, rešio sam da budem agresivan, da pucam iz sve snage jer sam znao da sigurno ne mogu da prebacujem sa njime. Sve je išlo kako sam zamislio i drago mi je što sam prošao. Nisam ni ja očekivao 6:2, 6:1, ali znao sam da će se desiti na betonu ako se već desi, na šljaci nema teorije s njim“, kaže Kecmanović.

Pre US opena Miomir je debitovao u Top 50, sada je 49. na ATP listi.

“Igrao sam četvrtfinale Atlante, treće kolo Vašingtona, onda i treće kolo Sinsinatija iz kvalifikacija, zadovoljan sam. Dobro igram, dobro se osećam, pogotovo na betonu, nadam se da ću moći da prođem i sledeće kolo. Nisam očekivao da će ova sezona ići tako do sada, ali igram kako treba i sve ide u lepom smeru”.

Sledeći protivnik Kecmanoviću biće ”srećni gubitnik” Paolo Lorenci, koji je na startu savladao 16-godišnjeg Zaharija Švajdu u pet setova.

“Anderson je otkazao, tako da je to realno gledano dobar žreb za drugo kolo Slema, na papiru. Moram da budem fokusiran, da ne potcenim protivnika i da odigram kao danas ako je moguće“.

Kecmanović je drugi najmlađi igrač u Top 50, posle Feliksa Ože-Alijasima.

“Šteta što to još niko nije spomenuo od ljudi iz ATP-ja... Drago mi je što sam u Sinsinatiju pobedio i njega i Zvereva, mnogo se govori o njima. Dokazao sam sebi da mogu, a onda i drugima“.

A zašto misli da ga retko spominju?

“Ja bih voleo da znam. Stvarno ne znam, možda nisam interesantan, nisam iz Kanade, ne pucam servis 300 na sat. Naravno, činjenica je da je Zverev znatno iznad, to se ne dovodi u pitanje, osvajao je i Masterse, Feliks isto igra jako dobro, ali ima još nas koji su tu negde i ne spominju nas toliko. Malo mi je bezveze, ali tako je, moram da se probijem i da pobeđujem“, zaključio je Kecmanović.
 
Kecmanović nestvarno "prosuo" prvi set, pa izgubio

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović izgubio je od Alberta Ramosa sa 7:6 (7-2), 6:3 u drugom kolu turnira iz Serije 250 u Žuhaiju.

Miomir-Kecmanovic.jpg


Kecmanović je prvih četrdesetak minuta meča igrao jako dobro – propustio je prvu brejk šansu, ali je ubrzo napravio brejk. Diktirao je ritam u poenima, Španac u razmenama sa osnovne linije nije mogao da mu parira, a na 5:4 je Kecmanović imao tri vezane set lopte na svoj servis.

Od tada kreće preokret – Miomir propušta sve tri, zatim i četvrtu set loptu, a u potonjem taj brejku Ramos biva koncentrisaniji.

Bio je to dan propuštenih prilika za Kecmanovića, imao ih je mnogo i u drugom setu, počev od dve vezane brejk šanse u drugom gemu.

Nije ih iskoristio, a posle toga smo videli tri vezana brejka. Nije se predavao 20-godišnji srpski teniser, ponovo je stigao do 15-40 pri zaostatku 3:4, da bi Ramos na drugoj brejk lopti pogodio spoljni deo linije.

To je konačno dotuklo Kecmanovića, Ramos pravi brejk u narednom gemu i tako završava meč, pa će mu sledeći protivnik biti bolji iz duela Monfis – Nori.

Miomir ima za čime da žali, ali imaće prilika da nadoknadi propušteno – igraće i Tokio i kvalifikacije u Šangaju, a zatim se vraća u Evropu, prvo u Moskvu.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a309202-Kecmanovic-nestvarno-prosuo-prvi-set-pa-izgubio.html
 
Kecmanović ispao u Tokiju, u Šangaju u glavnom žrebu

Miomir Kecmanović poražen je u prvom kolu ATP turnira u Tokiju.

Miomir-Kecmanovic.JPG


Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je u prvom kolu ATP turnira u Tokiju. Od njega je u dva seta bolji bio Denis Šapovalov koji je slavio u dva seta 6:4, 5:4.

Šapovalov je već u prvom gemu prvog seta uspeo da napravi brejk i da u narednom gemu spase četiri brejk lopte kako bi potvrdio ono što je uradio.

To su bile i jedine prilike koje je srpski teniser imao u prvom setu koji je Šapovalov u nastavku rutinski priveo kraju.

Šapovalov je drugi set prelomio u trećem gemu kada je napravio brejk, a Kecmanović ni u ovom setu nije iskoristio jedinu brejk priliku koja mu se ukazala u šestom gemu.

Kecmanović sada ide u Šangaj gde je trebalo da bude prvi nosilac u kvalifikacijama, ali se u međuvremenu sa tog turnira povuka Stan Vavrinka pa će Srbin imati direktno mesto u glavnom žrebu.

Turnir u Šangaju počinje u ponedeljak, 7. oktobra.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a309794-Kecmanovic-ispao-u-Tokiju-u-Sangaju-u-glavnom-zrebu.html
 
Kecmanović obezbedio mesto na Next Gen turniru

Srpski teniser Miomir Kecmanović kvalifikovao se za treći po redu Next Gen turnir.

Miomir-Kecmanovic-Volej.jpg


Srbin je mesto na finalnom turniru za igrače do 21 godine obezbedio posle povlačenja Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, koji je povredio levi skočni zglob.

Kecmanović je ove sezone zapažen rezultat ostvario na Mastersu u Indijan Velsu gde je stigao do četvrtfinala. Potom se u Antaliji borio za prvu titulu u profesionalnoj karijeri, ali je posle tri seta izgubio od Italijana Lorenca Sonega.

Inače, Kecmanović je u poslednje vreme nije beležio očekivane rezultate – posle US opena je dobio samo dva meča (Rud, predaja posle prvog seta u Džuhaiju i u Moskvi protiv malo poznatog Dubrivnog).

Mesto na turniru u Milanu obezbedili su još Aleks de Minor, Denis Šapovalov, Frensis Tijafo, Kasper Rud, Igo Amber.

Nex Gen Finals će se igrati treći put, a prethodno su titule osvajali Hjeon Čung i Stefanos Cicipas.

Turnir je na programu od 5. do 9. novembra.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a312275-Kecmanovic-obezbedio-mesto-na-Next-Gen-turniru.html
 
Kecmanović za 57 minuta do polufinala u Dohi!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale turnira u Dohi pošto je za svega 57 minuta pobedio Mađara Martona Fučoviča 6:2, 6:0.

Miomir-Kecmanovic.JPG


Dvadesetogodišnji 62. igrač sveta je drugi set dobio za svega 19 minuta, a u borbi za mesto u finalu sastaće se sa boljim iz duela Pjer Igo Erber - Andrej Rubljov.


Kecmanović je već u prvom gemu napravio brejk, ali je Fučovič odmah uzvratio i izjednačio na 1:1. U sledeća dva gema Srbin i Mađara nisu iskoristili još četiri, odnosno dve brejk lopte, a od petog gema Kecmanović je dominirao.


Od rezultata 2:2 do kraja meča Fučovič nije osvojio nijedan gem, a u drugom setu je upisao svega četiri poena.


Kecmanović je plasman u polufinale Dohe najbolji rezultat od turnira u Antaliji prošle godine, kada je u finalu poražen od Lorenca Sonega.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a319974-Kecmanovic-za-57-minuta-do-polufinala-u-Dohi.html
 
Kecmanović odličan na startu u Njujorku

Srpski teniser Miomir Kecmanović sjajno je startovao na turniru u Njujorku koji se igra na tvrdoj podlozi u dvorani.

Miomir-Kecmanovic.jpg


Dvadesetogodišnjak, trenutno 54. igrač sveta, je u 1. kolu savladao domaćeg predstavnika Tomija Pola rezultatom 6:4, 6:2 za sat i 17 minuta igre.

Kecmanović je u Njujorku postavljen za šestog nosioca, a u osmini finala očekuje ga duel sa boljim iz meča kvalifikanata u kome se sastaju Italijan Paolo Lorenci i Srbin Danilo Petrović.

Talentovani Kecmanović je četiri puta oduzeo servis protivniku (4/11), jednom u prvom i tri puta u drugom setu, dok je 70. teniser sveta do jedinog brejka (1/4) došao u drugom gemu drugog seta.

Prvi nosilac u Njujorku je Džon Izner, a drugi Miloš Raonić.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a323371-Kecmanovic-odlican-na-startu-u-Njujorku.html
 
Kecmanović ubedljivo do četvrtfinala u Njujorku

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u četvrtfinale turnira u Njujorku pošto je u 2. kolu ubedljivi pobedio Italijana Paola Lorencija rezultatom 6:3, 6:3.

Miomir-Kecmanovic.jpg


Dvadesetogodišnji Kecmanović je posao završio za sat i 15 minuta, a u borbi za mesto u polufinalu sastaće se sa boljim iz duela u kome se sastaju Markos Džajron i Igo Imber.

Šesti nosilac u Velikoj jabuci je odlično odigrao veći deo meča i u oba seta je po dva puta oduzeo servis rivalu koji je kroz kvalifikacije stigao do glavnog žreba.

Lorenci je jedini brejk napravio u prvom setu kod rezultata 4:2, ali je mladi Srbin odmah uzvratio i najavio mirniji nastavak duela.

Prvi nosilac u Njujorku je Džon Izner, a drugi Miloš Raonić.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a323571-Kecmanovic-ubedljivo-do-cetvrtfinala-u-Njujorku.html
 
Kecmanović preokretom do polufinala Njujorka

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale ATP turnira u Njujorku.

Miomir-Kecmanovic.jpg


Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale Njujorka pobedom protiv Iga Umbera nakon preokreta i tri odigrana seta - 3:6, 6:2, 6:4.

Francuz, koji je bio postavljen za četvrtog nosioca, osvojio je prvi set zahvaljujući jednom brejku do koga je došao već u drugom gemu. Kecmanović je imao dve prilike za ribrejk u četvrtom gemu, a u nastavku seta Umber je bio siguran i poveo je 1:0.

U drugom setu je Kecmanović poveo 3:1, igrao je sigurno u nastavku i uz još jedan brejk napravljen u osmom gemu uveo je meč u treći set.

Velika borba je vođena u odlučujućem setu. Kecmanović je u sedmom gemu spasio dve brejk lopte, da bi u narednom i sam propustio jednu. Ipak, napravio je brejk kada je bilo najvažnije, pri rezultatu 5:4 i iskoristivši prvu meč loptu plasirao se u polufinale.

Za mesto u finalu Srbin će igrati protiv boljeg iz meča u kome se sastaju Kajl Edmund i Sonovo Kvon.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a323774-Kecmanovic-preokretom-do-polufinala-Njujorka.html
 
Tompson predao Kecmanoviću, Kirjos se povukao

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u 2. kolo turnira u Delrej Biču.

kecmanovic.JPG


Australijanac Džordan Tompson je na startu takmičenja u Sjedinjenim Dražava predao meč 50. igraču sveta na kraju prvog seta koji je Srbin dobio rezultatom 6:2 posoe 29 minuta igre.

Kecmanović je u trećem gemu realizovao treću brejk loptu, a drugi put je rivalu oduzeo servis kod rezultata 4:2. Dvadesetogodišnji Srbin je bio odličan na svoj servis i Tompsonu je prepustio samo tri poena.

Pedeseti igrač sveta će se u osmini finala sastati sa boljim iz duela Stefan Kozlov - Igo Imber.

Prvi nosilac u Delrej Biču trebalo je da bude Nik Krijos, ali je Australijanac u poslednjem trenutku odustao od takmičenja zbog povrede ručnog zgloba.

Posle povlačenja Kirjosa prvi favorit je Kanađanin Miloš Raonić.

Mečeve iz Delrej Biča pratite na kanalu Nova Sport.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a324194-Tompson-predao-Kecmanovicu-Kirjos-se-povukao.html
 

Back
Top