Ministar odbrane Srbije za RTS: Vojska se u ovom trenutku opredeljuje za Rafale

Da li su Srbiji potrebni ovi avioni?

• DA

glasova: 2 100,0%
  • NE

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    2

MaRaMih162219

Domaćin
Poruka
4.013

Ministar odbrane Srbije za RTS: Vojska se u ovom trenutku opredeljuje za Rafal​

https://www.vesti.rs/Vojska-Srbije/...-se-u-ovom-trenutku-opredeljuje-za-Rafal.html

MINISTAR ODBRANE SRBIJE ZA RTS: VOJSKA SE U OVOM TRENUTKU OPREDELJUJE ZA RAFAL​

Prilikom jutrošnjeg gostovanja u prvom Dnevniku RTS-a, ministar odbrane dr Nebojša Stefanović govorio je o isporuci ruskih protivoklopnih sistema “Kornet’‘, ulaganjima u domaće fabrike namenske industrije, isporuci naoružanja i vojne opreme u sledećoj godini, kupovini borbenih helikoptera od Kipra, a kratko je odgovorio i na pitanje o nabavci novih lovaca.
Ministar odbrane je tako potvrdio pisanje Tango Sixa da je kontakt sa Dasoom u vezi uslova nabavke Rafala ostvaren i, kako je rekao, ovaj avion je „izbor vojske“. Stefanović, što je podjednako interesantno, nije pomenuo nabavke kineskog PVO sistema i borbenih bespilotnih letelica.

https://www.vesti.rs/Vojska-Srbije/...-se-u-ovom-trenutku-opredeljuje-za-Rafal.html

Prilikom jutrošnjeg gostovanja u prvom Dnevniku RTS-a, ministar odbrane dr Nebojša Stefanović govorio je o isporuci ruskih protivoklopnih sistema “Kornet’‘, ulaganjima u domaće fabrike namenske industrije, isporuci naoružanja i vojne opreme u sledećoj godini, kupovini borbenih helikoptera od Kipra, a kratko je odgovorio i na pitanje o nabavci novih lovaca.
Ministar odbrane je tako potvrdio pisanje Tango Sixa da je kontakt sa Dasoom u vezi uslova nabavke Rafala ostvaren i, kako je rekao, ovaj avion je „izbor vojske“. Stefanović, što je podjednako interesantno, nije pomenuo nabavke kineskog PVO sistema i borbenih bespilotnih letelica.
Naravno, nisu ludi. Znaju i Srbi što su pravi borbeni zrakoplovi. :D A i mudri su, jer uče od pametnih, odnosno, Hrvata. :mrgreen:

Nema nikakve logike. Sta ce nam onda migovi koje smo skoro kupili u delovima?

Njih koliko se da iščitati zanimaju novi rafale zrakoplovi... Bojim se da je to preskupo... Pa i mi bi pretpostavljam radije kupili nove uređaje da smo u stanju to financijski podnijeti... Iako, po meni, ja podržavam nastojanja vojske srbije u nabavi vojne opreme, uređaja i sustava kompatibilnih sa vojnom opremom, sustavima i uređajima susjeda...
Ne brini za Srbe. Oni imaju litij. Ups! I afrički bantustani imaju dijamante pa su siromašni. Kako to? :sad2:

To mu Brnaba šapuće na uvce ?
Možda malo poopćavam ili što bi Srbi rekli - generaliziram, ali budući da se Srbi stereotipno prikazuju kao politički jako reakcionarni i konzervativni, što misliš da je Srbima gore? To što je Brnabićka Hrvatica ili to što je LGBT ikona?

Nema nikakve logike. Sta ce nam onda migovi koje smo skoro kupili u delovima?
I Luj XIV. je imao ekstravagantne, nerazumne i nedosljedne ideje. Zašto ne bi i car Aleksa Vukoje Silni, zar ne? Što ste htjeli, to ste dobili. :D

Njih koliko se da iščitati zanimaju novi rafale zrakoplovi... Bojim se da je to preskupo... Pa i mi bi pretpostavljam radije kupili nove uređaje da smo u stanju to financijski podnijeti... Iako, po meni, ja podržavam nastojanja vojske srbije u nabavi vojne opreme, uređaja i sustava kompatibilnih sa vojnom opremom, sustavima i uređajima susjeda...
Iskreno, ne zamaram se opremom vojske u Srbiji. Njihova vojska, njihov problem. Ovdje mi je samo zanimljivo to što su se mnogi na srpskoj strani kleli u MiG-ove, a sad im tzv. vrhovni vojni zapovjednik (koliko znam Predsjednik Srbije, za razliku od Predsjednika Hrvatske nije definiran Ustavom Srbije kao vrhovvni vojni zapovjednik) na sva usta hvali Rafale koji su bili sa srpske strane, tobože, ocijenjeni kao lošiji od MiG-ova. E to me zabavlja. :mrgreen:

Ma dobro, ako kupujes polovne mig29 u delovima, otkuda onda pare za nove Rafale? Nesto tu ne stima...
Realno, vi u Srbiji imate daleko veći problem od održavanja trenutnih i nabavke novih borbenih zrakoplova. Suočeni ste sa svakodnevnim spinovima svog predsjednika i njegove klike, prema kojima i zrakoplovni lupinzi izazivaju manji stupanj dezorijentiranosti. Ukoliko se nevaram, "Država, to sam ja" tvrdi kako imate eskadrilu MiG-ova, a prema službenim podacima, ako su točni, imate svega 4 operativna. Nabavka novih Rafala je bila Hrvatskoj nemoguća misija, a Srbija ne stoji ekonomski ništa bolje. Love vas na spinove, najave, bitan je samo trenutni učinak na potencijalne glasače. Vjerujem da će Srbija u nekom trenutku morati obnoviti svoju vojnu avijaciju, ali sumnjam da će se to dogoditi u sljedećih 6-7 godina.

Опет лупаш? Зашто би требали бити компатибилни са авионима суседних земаља?
Умеш ли ти да напишеш ишта смислено?

Makron je izdominirao verovatno sa nekim seksualnim spravama tako funkcioniše srpska politika ovih godina to ti je suština Vučićeve vladavine sve ostalo je maska i suvišno preterivanje dotle smo dogurali
Meni je zanimljiva bila jedna analiza srpskih međunarodnih odnosa u kojima su strani diplomati opisivali kakvi pristupi "pale" kod Srba. Izjavili su da je najvažniji recept za uspostavu dobrih diplomatskih odnosa sa Srbima da ih se prilikom posjeta predsjednika, veleposlanika i drugih stranih političkih izaslanika uvijek hvali i govori kako su Srbi posebni i najbolji. Rekli su da Srbima paše kada ih se hvali i da svi uglavnom koriste tu tehniku na Srbima kako bi ih privolili na suradnju.

Meni je zanimljiva bila jedna analiza srpskih međunarodnih odnosa u kojima su strani diplomati opisivali kakvi pristupi "pale" kod Srba. Izjavili su da je najvažniji recept za uspostavu dobrih diplomatskih odnosa sa Srbima da ih se prilikom posjeta predsjednika, veleposlanika i drugih stranih političkih izaslanika uvijek hvali i govori kako su Srbi posebni i najbolji. Rekli su da Srbima paše kada ih se hvali i da su svi uglavnom koriste tu tehniku kod Srba kako bi ih privolili na suradnju.
to je verovatno univerzalna budalaština ništa posebno

Realno, vi u Srbiji imate daleko veći problem od održavanja trenutnih i nabavke novih borbenih zrakoplova. Suočeni ste sa svakodnevnim spinovima svog predsjednika i njegove klike, prema kojima i zrakoplovni lupinzi izazivaju manji stupanj dezorijentiranosti. Ukoliko se nevaram, "Država, to sam ja" tvrdi kako imate eskadrilu MiG-ova, a prema službenim podacima, ako su točni, imate svega 4 operativna. Nabavka novih Rafala je bila Hrvatskoj nemoguća misija, a Srbija ne stoji ekonomski ništa bolje. Love vas na spinove, najave, bitan je samo trenutni učinak na potencijalne glasače. Vjerujem da će Srbija u nekom trenutku morati obnoviti svoju vojnu avijaciju, ali sumnjam da će se to dogoditi u sljedećih 6-7 godina.
Pa to nema para da remontuju te koje su dobili za dz, samo remont i sklapanje treba da plate. Osim toga tu je i obuka pilota, koja ne kosta malo...
Da, verovatno predizborno paljenje raje...

Naravno, nisu ludi. Znaju i Srbi što su pravi borbeni zrakoplovi. :D A i mudri su, jer uče od pametnih, odnosno, Hrvata. :mrgreen:
Од вас се нема шта научити. Не знам где трчите, авионе још немате тако да прво скочите па реците хоп.
Нико не може понудити јефтиније и боље авионе од Русије а то што слина прича, на то не треба обраћати пажњу.
Он не одлучује о било чему а и тако иду нови избори и он више неће бити министар војни!

to je verovatno univerzalna budalaština ništa posebno
Pretpostavljam da postoje određeni diplomatski protokoli, možda njih 4-5 unutar kojih upadaju određene nacije. Svatko voli da ga se hvali, ali sumnjam da takav pristup nešto posebno pali kod poslovično sumnjičavih naroda. Srbe se u globalu percipira kao ponešto naivnije i sklonije prihvaćanju hvaljenja.

Од вас се нема шта научити. Не знам где трчите, авионе још немате тако да прво скочите па реците хоп.
Нико не може понудити јефтиније и боље авионе од Русије а то што слина прича, на то не треба обраћати пажњу.
Он не одлучује о било чему а и тако иду нови избори и он више неће бити министар војни!
Zar je kod vas predsjednik države ujedno i ministar obrane?! :eek: Čisto sumnjam. :kafa:

Kako ono vi kažete - "otvorena slavenska duša". :D

Zar je kod vas predsjednik države ujedno i ministar obrane?! :eek: Čisto sumnjam. :kafa:
Код мене, лично, министар одбране је Шојгу а председник Путин!
У Србији је шизоје председник а слина министар.
То суштински нема пуно везе са тиме колико је Русија спремна да помогне.
И после нових избора, Русија ће остати највећи добављач војне опреме.
То је и логично јер војска Србије има велико искуство управо са њиховим наоружањем.
Зашто би бацали новац на преобуку пилота и још куповали скупље авионе?
Никаквог смисла!

Back