MINISTAR MALI: Švajcarski model za penzije najbolji i najpravedniji, počinjemo sa primenom od 1. januara

Већ деценијама сва узимања од порских обвезника и обвезница здравствених обвезника и обвезница социјалних пензионих ...

су поколичини средстава иста као и на западу ... межутим

партијско родовски апарат те паре троши на себе

Зато имају сви лоше здравство социјално образовање .....

Шта је то што ће Мали да примени?

Давања ? Дониже неко веће пензије ?

Погледајмо мало у тој европи како је предвиђен раст броја корисница и корисника фондова

https://www.europeandatajournalism....wing-inequalities-in-European-pension-schemes

Mislim da je minimalna oko 380 franaka i za najmanje 5 godina staza.

Nekada me interesiralo za jednog čoveka i bio je sledeći odgovor.Ukoliko stranac dolazi iz Jugoslavije i ima radni staž od godinu dana
imaće penziju 16 franaka. To je bilo mislim osamdeset i neke. (tada je bila još Jugoslavija)

Mislim da je minimalna oko 380 franaka i za najmanje 5 godina staza.
Može da radite i pun radni staž,ali je nedovoljno za ovaj standard.To vam tvrdim i garantujem.
to znam..zato se i kuce koje su otkupili penzioneri i prodaju a ne kao kod nas oce i penziju dobru a kucu svoju da ostavlja deci..i jare i pare..

to znam..zato se i kuce koje su otkupili penzioneri i prodaju a ne kao kod nas oce i penziju dobru a kucu svoju da ostavlja deci..i jare i pare..

E to vam je apsolutno tačno.Ako bude neko primenio sličan sistem biće revolucija u Srbiji. Sa druge strane naši ljudi ako su radili a žena sedela kući,
čuvala decu,kuvala itd.ne priznaju da je žena negde radila i to je samo njihova penzija.Ovdi to neće da može.

E to vam je apsolutno tačno.Ako bude neko primenio sličan sistem biće revolucija u Srbiji. Sa druge strane naši ljudi ako su radili a žena sedela kući,
čuvala decu,kuvala itd.ne priznaju da je žena negde radila i to je samo njihova penzija.Ovdi to neće da može.
tacno je i to da nema penziju zena koja je sedela kuci ali oni sebe itekako osiguraju za te crne dane a plus ni drzava ih ne ostavlja bez primanja..

Ima li te Alter? Ponovo sam kući i dobićeš objašnjenje iz prve ruke.

Извини, Франче, заборавио сам на ову тему, нисам је ни примећивао. А и бејах 5-6 можда и 7 дана банован због злих душмана који не разумеју све финесе мог бритког хумора.

О чему смо писали?

tacno je i to da nema penziju zena koja je sedela kuci ali oni sebe itekako osiguraju za te crne dane a plus ni drzava ih ne ostavlja bez primanja..

Ovdi ako muž radi,a žena sedela kući-polovina penzije je njena.Muž ne mora da se slaže ali žena može 50% penzije da prebaci na svoj konto.
Ja smatram da je to potpuno u redu.

Е, Франче, то ти мислиш.

Знаш како је код нас?

Саћу ти ја објасним.

Код нас, жена седи кући цео век. А муж иде да рмбачи за кућу.

И кад дође до пензије, поживи годину, две. Неко три или пет.

А онда, пошто болује од срца, жена му стави вијагру у кафу, и ујутру човек више није жив. Мртвозорник пита..је л' боловао од срца? Жена каже, јесте, ево отпусне листе. Овај каже у извештај "умро од срца, био срчани болесник".

Е сад, не буде увек тако, пошто не болују баш сви пензионери од срца, али да жене масовно убијау своје мужеве у СРбији да би добили породичне пензије, то је јасно као дан свима, осим оном ретардираном Кешу.

Ovdi ako muž radi,a žena sedela kući-polovina penzije je njena.Muž ne mora da se slaže ali žena može 50% penzije da prebaci na svoj konto.
Ja smatram da je to potpuno u redu.

Јесте, Франче, у реду је. Јер тако муж у Швајцарској сачува живу главу, а овде у Србији не сме ни кафу да попије, да не умре од болести срца.

Još Alter nije ustao.A nema ni Radete.Čim nešto napišem beže ko đavo od krsta.

Ево, Франче, сад сам будан. Немој баш много рано ујутру да пишеш.

Знаш да сам беспосличар. Ујутру спавам, да се одморим од кафане, кафића, дискотека и лудила. :zurka:

Кока кола, Марлборо, Сузуки,
Дискотеке, гитаре, бузуки,
То је живот, то није реклама,
Ником није лепше, него нама!

Е, Франче, то ти мислиш.

Знаш како је код нас?

Саћу ти ја објасним.

Код нас, жена седи кући цео век. А муж иде да рмбачи за кућу.

И кад дође до пензије, поживи годину, две. Неко три или пет.

А онда, пошто болује од срца, жена му стави вијагру у кафу, и ујутру човек више није жив. Мртвозорник пита..је л' боловао од срца? Жена каже, јесте, ево отпусне листе. Овај каже у извештај "умро од срца, био срчани болесник".

Е сад, не буде увек тако, пошто не болују баш сви пензионери од срца, али да жене масовно убијау своје мужеве у СРбији да би добили породичне пензије, то је јасно као дан свима, осим оном ретардираном Кешу.

Do sada sam čuo za troje da upotrebljavaju vijagru.Jednoga poznajem lično.Našo je neku mladu pa pomislio da još uvek nije za pocenjivanje.
Takođe omanuo ali lično je uzo vijagru-sam je i kriv.

A za srpski super. Odes radis uzivas i onda dodjes ovde isto uzivas :)

Pre 65 godina starosti-penzija se ne dobija.Čuo sam da planiraju ili predlažu da bude sa 67 godina.Ranije su žene išle sa 62 pa se polako
penjalo na 63 i doguralo na 64.Trenutrno nisam u toku kako će biti za žene.Predlažu da bude za žene takođa 65 godina starosti.

Do sada sam čuo za troje da upotrebljavaju vijagru.Jednoga poznajem lično.Našo je neku mladu pa pomislio da još uvek nije za pocenjivanje.
Takođe omanuo ali lično je uzo vijagru-sam je i kriv.

Можда се нисмо добро разумели, Франче.

Не мећу жене мужевима пензионерима вијагру у кафу да би ови били јебачи, него вијагру не смеју да пију они који болују од срца, па им мећу вијагру у кафу, да би ови умрли до јутра од срчаног удара.

Остали не добијају вијагру, већ зависи од чега болују.

Али у Србији имамо масовни помор старијих мушкараца које жене убијају да би добиле породичне пензије.

Можда се нисмо добро разумели, Франче.

Не мећу жене мужевима пензионерима вијагру у кафу да би ови били јебачи, него вијагру не смеју да пију они који болују од срца, па им мећу вијагру у кафу, да би ови умрли до јутра од срчаног удара.

Остали не добијају вијагру, већ зависи од чега болују.

Али у Србији имамо масовни помор старијих мушкараца које жене убијају да би добиле породичне пензије.

Teske optuzbe

Вишеструка удовица М. Ј. из Београда наслеђивала је пензије свих својих покојних мужева. У сва четири случаја, колико се пута до сада удавала и остајала сама, за замену пензијског чека није имала никаквих правних препрека. Закон је увек био на њеној страни.

http://www.politika.rs/scc/clanak/421037/Udovice-iz-vise-brakova-mogu-da-biraju-penziju

Вишеструка удовица М. Ј. из Београда наслеђивала је пензије свих својих покојних мужева. У сва четири случаја, колико се пута до сада удавала и остајала сама, за замену пензијског чека није имала никаквих правних препрека. Закон је увек био на њеној страни.

http://www.politika.rs/scc/clanak/421037/Udovice-iz-vise-brakova-mogu-da-biraju-penziju
to nije ništa, ovde nasleđuju peMzije od svih muževa...ako je imala tri muža i sva trojica umrli, žena lepo nasledi sve tri penzije, nema biranja...

to nije ništa, ovde nasleđuju peMzije od svih muževa...ako je imala tri muža i sva trojica umrli, žena lepo nasledi sve tri penzije, nema biranja...

Па да, али тамо код тебе мртвозорник провери узрок смрти, па жене не смеју тек тако да убијају мужеве.

Некој и прође, а овде све прође.

Па да, али тамо код тебе мртвозорник провери узрок смрти, па жене не смеју тек тако да убијају мужеве.

Некој и прође, а овде све прође.

Zato se Alter osiguraj na poštenu sumu.Ukoliko se skvikne para ko blata.

Back