Mini SPA centar u kućnoj režiji

Bambina

Buduća legenda
Poruka
25.036
Drogerije i parfimerije nam nude veliki izbor maski i pilinga za svaki deo tela od glave do pete, ulja za masažu, soli, pa i kavijara, lufa ua kupanje, etc., za svačiju potrebu, ukus i džep.

Uz koju aromatičnu sveću i prijatnu ambijentalnu muziku, svaka od nas može iscenirati samo svoj SPA u ličnom kupatilu.

Da li se bavite ovima same, ili to pak prepuštate rukama profesionalaca isključivo?

Ako je vaš odgovor oui :tick:, let's see ko je šta od nas odabrao za svoju skin care goodies policu, i kako to vi razmazite svoja čula, hraneći duh i telo?

Imate li neke vama posebno drage rituale, recepte za homemade preparate, tips & tricks na temu, savet?

laos_hotel_vientiane_champalao_spa_dokchampa_thumb.jpg
peel1_thumb.jpg
BAL_191_616x493_thumb.jpg

Oh, claro que siiii :tick:

Homemade piling:
1. med, secer i limun
2. etericno ulje, kafa, secer + ako zelite dodati meda ili biljnog glicerina
3. morske soli
4. zobene pahuljice, voda
5. maslinovo ulje i palenta
6. kukuruzno brasno i med

Kupovni piling, trenutno imam ovaj
331fv3o.jpg

Ulja imam mnogo i odlicno prija kozi nakon ove uzivancije...pun pogodak je ulje lavande, ima da se opustite i spavate kao bebica :D

Svece uvek imam u kupatilu, trenutno su ove:
29wx3dz.jpg

Muzika ponekad, samo melodije bez teksta...nekad bez muzike, jer zelim da slusam tisinu :D

Eto ukratko :malav:

Blondi, vau, baš je šarmantan ovaj tvoj bathroom aranžman! :D

I u dekorativne i u aromatične svrhe! ;)

I inspirativan, takođe!

Ja imam sad one Glade i Airwick sveće.

Inače sam rešila da sutra uradim sve pilinge i stavim sve maske, totalno i generalno čišćenje kože da obavim.

U Božen comseticsu se plašim da kupim so za kupanje, ona koju sam pre dobila na poklon mi je obojila kadu i bilo je potrebno nekoliko ribanja iste da se sve to skine.

Čuvala sam za neku lepu priliku ovu Lush bombu za kupku, ali u maniru joie de vivre ću i nju sutra iskoristiti!

367281_f248.jpg

Nema na čemu, talenat si. ;)

Ma, kad ću da imam (skorije) takvu priliku kad mi ide ispitni rok? :lol:

Briga me više, prskam parfem i kad idem u nabavku u Maxi, dosta mi je toga da mi lepe, slatke stvari čuče čekajući rođendane i Nove godine. :lol:

Imam Avon SPA masku sa od kokosa i cveta lotosa, sad ću da je stavim i da se bućnem u kadu.

Dok čekam da deluje ću taman da stavim pakovanje na kosu sa medom i čokoladom i uradim piling sa narom top to toe.

A za večeras sam pripremila dve mirišljave sveće od vanile, Lush bombicu i napraviću sveže ceđeni mix limun plus đus, za izležavanje u kadi.

Imala sam istu kuglu, Sex Bomb bese?
Lepo mirise.. Mada ja vise volim one penusave kugle, a ta je, cini mi se, sumeca..

Inace svece palim bar 2-3 puta nedeljno... cekaju me u dnevnoj sobi, dok se tusiram, pa posle uzivam u njima dok se mackam..
Volim i do Lush-a da svratim, mada redje, i to sto kupim obicno istog dana potrosim.. :aha:

Ja obozavam svoj RUB RUB RUB
fotka-969-3538.jpg

I uvik mi je pri ruci kad imam svoj SPA dan. A to je obavezno piling.
Nekad ga zamjenim sa kukuruznim brasnom..tek malo pomjesano sa gelom za tusiranje.
Inace kukuruzno beasno i limunov sok utrljavam na lice i nije preagresivno kako se mozda nekome cini. kasnije namazem malo aloe vere i osicam se super.

Od maski za lice volim AVONOVU od crnog blata

maska_mrsavljenje_cijela.jpg

I nakon toga utrljam jednu kap lotusovog ulja :)

images

Imala sam istu kuglu, Sex Bomb bese?
Lepo mirise.. Mada ja vise volim one penusave kugle, a ta je, cini mi se, sumeca..

Inace svece palim bar 2-3 puta nedeljno... cekaju me u dnevnoj sobi, dok se tusiram, pa posle uzivam u njima dok se mackam..
Volim i do Lush-a da svratim, mada redje, i to sto kupim obicno istog dana potrosim.. :aha:

Aha, aha, Sex bomb je.
Privukao me je njen ljupki izgled, mada nije ona koja najlepše miriše.
Sad listam njihov katalog i razmišljam da danas odem da izaberem jednu-dve, o, mon Dieu, navući ću se. :lol:

Šta iz Lush-a preporučuješ? :)

Ja obozavam svoj RUB RUB RUB
fotka-969-3538.jpg

I uvik mi je pri ruci kad imam svoj SPA dan. A to je obavezno piling.
Nekad ga zamjenim sa kukuruznim brasnom..tek malo pomjesano sa gelom za tusiranje.
Inace kukuruzno beasno i limunov sok utrljavam na lice i nije preagresivno kako se mozda nekome cini. kasnije namazem malo aloe vere i osicam se super.

Od maski za lice volim AVONOVU od crnog blata

maska_mrsavljenje_cijela.jpg

I nakon toga utrljam jednu kap lotusovog ulja :)

images

Nisam koristila njihove pilinge, uvek mi novac ode na kuglice, sapunčiće, gelove za tuširanje, masažere...

Ali verujem da mora da je sigurno dobar. ;)

Avon maska od minerala mrtvog mora je dobra, meni samo taj miris smeta.

A ovo lotosovo ulje, how much? :)

jednom nedeljno: avon piling od belog caja (ili jaci od soli mrtvog mora)., piling za telo od alverdea sa kokosom i lotosom i ponekad maske iz avona od lotosa ili blata....par puta nedeljno legnem u kadu i obozavam kosili kupku za bebe....puna kada pene :)

Jedna moja drugarica ima puno kupatilo proizvoda za kupanje i negu beba i ima tu jednu, ne tako lošu, teoriju:

Treba koristiti preparate za mališane jer se za njih najbrižnije prave najkvalitetnije formule.

Meni kosa od Johnson šampona sine od sjaja fenomenalno!

A Avon lotos i kokos mi je fantazija i za SPA ugođaj, a i savršeno miluje i razmazi čulo mirisa... Quelle divna kombinacija!

P. S. Neizreciva, da dodam u vezi sa tim oko bebi kozmetike:

Moja mama je lekar i skoro mi je rekla, iako imam prirodnu kosu oduvek i lepa je i zdrava, da se ostavim firmi iz časopisa i uzmem lepo Kosili, jer je bolji od kataloškog izbora.

moj sin ima problema sa alergijama na kozi i svasta sam isprobavala da bih mu pronasla dobru negu i povoljnu cenu....sa kosilijem nikad nisam imala problema, vrlo su jednostavne formulacije upitanju sa blagim sastojcima i zato u u kuci uvek imam kosili kupku i sampon....

Ja koristim Kosili šampon i stavim u njega AD kapi, i prezadovoljna sam.
Kosa mi i brže raste, i zdravija je.
Iako mi je kosa farbana, ali manje opada, i osećam kako je divnija.

Inače, pinig radim i tako što pomešam kukuruzno brašno sa gelom za tuširanje.
Koža bude divna.

Back