Mini Labradoodle

Rayela

Legenda
Poruka
71.814
Ovo je pas za Ninu, bio bi i za mene, ali imam vec psa. Znala sam , a i poznajem dva
primerka ove nove rase (kraljevska pudla/labrador), ali normalne velicine da bih
juce srela jedno neodoljivo stvorenje velicine recimo srednje pudle i vlasnica mi je
objasnila da je to mini labradoodle. Neodoljivo:heart:

IMG_8505-300x257.jpg
unnamed (1).jpg
 
Preslatki su i ako bih se odlucila na novog psa ovaj bi mesanac dosao u obzir

Prvi put rasa Labradoodle, privukla je pažnju 1988, godine kada je australijski uzgajivač uspešno ukrstio ove dve rase, kako bi stvorio psa vodiča za slepe osobe, koje su pritom alergične na krzno i dlaku.

Kao pudlica, Labradoodle ima tri varijante: standard (veliki), prosek (mala) i minijaturna. Standard Labradoodle ima visinu grebena od najmanje 60 cm, a teži više od 18 kg. Prosek Labradoodle ima visinu od 40 do 55 cm i težine 10 do 18 kg. Minijature takođe imaju visinu od 30 do 35 cm i težinu manju od 10 kg.

Tekstura dlake može biti kovrdžava, valovita, čvrsta ili meka, kao kod ovce. Boja dlake može biti smeđa, zlatna, crvena, crna, tigrasta i dr. Većina Labradoodle su bez mirisa i ne linjaju se ili vrlo malo. Imaju razvijenu intuiciju, inteligenciju, lako se socijalizuju i jako su privrženi.


1597951141107.png
 
Meni je ovo posebno simpatično kučence. Ma... radim kviz na BuzzFeed neko veče i kad je naišlo pitanje o psima mislila sam da me neko muči namerno...
Psetanca sva lepa, svi imaju neki pogled u fazonu-izaberi me!, i u nekom trenutku sam se setila da je to samo kviz, da ne moram da izaberem nijednog.
:eek:
 

Back
Top