Milovi slavili, pa se zamalo poubijali

Не треба нама ништа преко Дрине. Дрина је граница вековима и оно преко није Србија већ већински муслиманска територија, а закерање око тајне конвенције патентирали су узурпатори србијанског престола Карађорђевићи (иначе Херцеговци који су 1918. године и буквално укинули Србију прогласивши државу са Хрватима) да би ширили мржњу према Србијанској династији Обреновића као јединој легитимној. То се нажалост вуче до данас због погубног утицаја Херцеговаца и зато нам се није дозволило да као Дан државности славимо датум када смо постали независна држава јер би онда свима било јасно да наш најзначајнији владар није био узурпатор престола, Херцеговац Александар Карађорђевић, већ Србијанац Милан Обреновић као први краљ Србије у модерној историји.

Овде су ти догађаји веома лепо и прецизно описани, па није чудо што видео има преко 100.000 прегледа и преко 1,6 хиљада лајкова:

А муслимани Босне су пореклом ко? Да нису Абориџини или Инке? Муслимана на Балкану није било до доласка Турака... Ваљда ћемо се око тога сложити?

Ова бирократска Србија у комунистичким границама од 1945. није добро решење по Србе и српску културу. Ако неко осећа потребу да брани тековине комунизма... шта ја могу, не могу то да забраним, али нека зна да ја то сматрам грозно лошим.
Нама уопште не требају покрајине, требали смо 1989 да их укинемо.
Данашња власт у Приштини користи чињеницу да су покрајине остављене да постоје.

И ко су ти Херцеговци? Јел то верско определење, национално? Хоћемо ли сутра да чујемо за народ Шумадинце, Посавце, Подринце или нешто девето?

Најпрактичније је решење да Србија буде онолика колико се простире српска култура (где има већину). Мораћемо да се стрпимо за такво решење, али само ће то нама да донесе мир.

Не постоје Срби првог, другог и трећег реда. Постоје Срби и постоје остали народи.

Што се тиче самог Милана Обреновића... Осим успеха у ослобађању Ниша са околином и Тајне конвенције не могу да сетим више било каквог успеха. Како се иде ка крају владавине, грешке су биле све бројније.

Најпрактичније је решење да Србија буде онолика колико се простире српска култура (где има већину).

Zar ne vidiš da drugi to ne rade. Na primer niko ne pita Bila Gejtsa šta je po narodnosti, pa ako kaže: "Jedna baba mi je bila Irkinja," oni kažu "Mrš u republiku Irsku."

Zar ne vidiš da drugi to ne rade. Na primer niko ne pita Bila Gejtsa šta je po narodnosti, pa ako kaže: "Jedna baba mi je bila Irkinja," oni kažu "Mrš u republiku Irsku."
Слажем се да други не раде то исто. Други траже да буду и тамо где их има 2 на километар, а осталих има "само" 150. У тих 150 смо често ми Срби већина... Нема везе, њима је битно да они траже и да мисле да су у праву.

Мој предлог је осетно скромнији - да се разграничимо докле ко има већину. Али и ко остане "са погрешне стране" да му се културна права гарантују.

da, zato je njegova jedina familija -novac
Ne, jednom je pričao da koristi porodične slike kao Screensaver.

Niko ne veruje u taj princip etničkih granica. Većina priznaje samo državljanstvo ("Ja sam ponosni Kanađanin.") a mi normalni podržavamo samo globalnu državu.

Zato se neće najesti 'leba oni koji pričaju o srbskim zemljama.

Слажем се да други не раде то исто. Други траже да буду и тамо где их има 2 на километар, а осталих има "само" 150. У тих 150 смо често ми Срби већина... Нема везе, њима је битно да они траже и да мисле да су у праву.

Мој предлог је осетно скромнији - да се разграничимо докле ко има већину. Али и ко остане "са погрешне стране" да му се културна права гарантују.
Da ali preostale nacije veruju samo u državljanstvo.

Na primer svaki Bosanac lojalan svojoj državi, ima uživati prava.

Ne, jednom je pričao da koristi porodične slike kao Screensaver.

Niko ne veruje u taj princip etničkih granica. Većina priznaje samo državljanstvo ("Ja sam ponosni Kanađanin.") a mi normalni podržavamo samo globalnu državu.

Zato se neće najesti 'leba oni koji pričaju o srbskim zemljama.

dobro, a otkud onda tvoja potreba da od tolikog silnog globalizma visis samo na srpskom forumu,
sta te to bas ovde vuce

Мислим да то стварно није згодно извести у обичном животу, али земља "Босна" формално не постоји... па не може ни националност "Босанац" да постоји. Постоји само Босна и Херцеговина... Али нисам видео да се неко назива "Биханцем".

Него имамо три народа, са својим верама, културама и погледима на свет. И имамо ту неку земљу Босну и Херцеговину где један народ нема ништа против брисања остала два. Није чудо да два мања народа највише желе да се припоје својим, суседним, матицама. Тако осећају да по култури припадају.

Шта год да правници о томе мисле, БиХ треба расточити и пустити народе да иду куд желе. Народи су предалеко од било какве могућности сложног деловања. Боље рећи, обични људи нису највећи проблем - али некако, када буду избори, изгласају се врло проблематичне странке и политичари. Зато треба прекинути потенцијал сукобљавања.

Мислим да то стварно није згодно извести у обичном животу, али земља "Босна" формално не постоји... па не може ни националност "Босанац" да постоји. Постоји само Босна и Херцеговина... Али нисам видео да се неко назива "Биханцем".

Него имамо три народа, са својим верама, културама и погледима на свет. И имамо ту неку земљу Босну и Херцеговину где један народ нема ништа против брисања остала два. Није чудо да два мања народа највише желе да се припоје својим, суседним, матицама. Тако осећају да по култури припадају.

Шта год да правници о томе мисле, БиХ треба расточити и пустити народе да иду куд желе. Народи су предалеко од било какве могућности сложног деловања. Боље рећи, обични људи нису највећи проблем - али некако, када буду избори, изгласају се врло проблематичне странке и политичари. Зато треба прекинути потенцијал сукобљавања.
Upravo to ti objašnjavam, da samo Slobisti veruju u etnički čiste zemlje ("Svi SRJugosloveni u 1 državi")

dok drugi to ne razumeju, i samo traže da poštujete administrativne države.

Znači svaki Crnogorac koji respektuje svoju zemlju, ima uživati prava.

Upravo to ti objašnjavam, da samo Slobisti veruju u etnički čiste zemlje ("Svi SRJugosloveni u 1 državi")

dok drugi to ne razumeju, i samo traže da poštujete administrativne države.

Znači svaki Crnogorac koji respektuje svoju zemlju, ima uživati prava.
Да поштујемо администрацију? Јел то неки виц? Србија је одавно признала ЦГ, убрзо после референдума. Чак је СРЈ признала РХ фебруара 1996.

Изјава да у Хрватској станују само Хрвати... И са извесним закашњењем објашњење да су хрватски држављани и стога Хрвати... Незапамћена "толерантна" изјава у земљи која је потом постала члан ЕУ... :roll:
Шта то говори у ЕУ?

Али хоћемо да помогнемо Србима да остану Срби. Културна политика.

Јел су Срби криви што су пружали отпор Турцима, па их је Аустрија радо прихватала? Што су Срби били занимљивији од осталих... нека историчари кажу. Да не буде да дајем субјективне изјаве.
Превише смо се жртвовали, за ништа. Требали смо да плаћамо порез и да Турцима одржавамо путеве. Па нека се Турци туку са ким хоће.

Ма кеве ти.... А зашто Србија као свој Дан државности не слави 6. март, датум када је 1882. године Кнежевина Србија одлуком Народне скупштине уздигнута на ниво краљевине пошто су све тадашње велике силе признале независност наше државе, већ се слави несумњиво значајан датум збора у Орашцу чиме је дигнут Први устанак, али који је пропао и који нема логике да се слави као Дан државности уместо дана када смо постали међународно призната држава?
Komsija evo po mozda 2 ili treci put moram da se slozim s tobom.

Милови кретени НЕ МИРУЈУ:

НАПАДНУТ СВЕШТЕНИК У БАРУ: Псовали му српску мајку, а онда упутили страшну претњу!
23-05-2020
Митрополија црногорско-приморска позвала је председника Црне Горе Мила Ђукановића и премијера Душка Марковића да „престану да цртају мете владикама и свештеницима“.
)
- Последњи догађај када је нападнут свештеник Никола Радовић испред Парохијског дома у Бару показује да је безбедност епископа и свештеника у Црној Гори озбиљно угрожена. Група младића је испред дома свештеника Николе почела да урличе, виче, прети. На његову молбу да се разиђу и иду својим путем, почели су да му псују српску мајку и да му прете, помињући да попови ускоро више неће моћи да се шетају по Црној Гори. Ако томе додамо да је најбучнији из те групе био младић исламске вероисповести, онда видимо сву неозбиљност и неодговорност на првом месту председника Ђукановића и премијера Марковића, који цртањем мета владикама и свештеницима стварају амбијент који, надамо се, нико у Црној Гори не жели.

Back